Stadswandeling door Boedapest: Verken het kasteeldistrict

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling door Boedapest: Verken het kasteeldistrict

  • Startpunt: Budavári Sikló
  • Eindpunt: Mátyás templom
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 1,7 km
  • Duur: 2 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Aan de andere oever van de Donau, in het Kasteeldistrict, zijn er nog heel wat bezienswaardigheden die absoluut een bezoekje waard zijn. Hier liggen de belangrijkste bezienswaardigheden dicht bij elkaar in een eenvoudig stratenpatroon waar je je makkelijk kan oriënteren zonder aanwijzingen. Wij zetten de highlights alvast op een rijtje zodat je zelf kan kiezen wat je wel en niet wil zien tijdens deze wandeling.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Boedapest stadswandeling: verken het kasteeldistrict met de mooiste bezienswaardigheden

Een originele manier om het Kasteeldistrict, aanvankelijk het koninklijk paleis, te bereiken is via de kabelbaan Sikló die al sinds 1870 in gebruik is. Een ritje naar boven duurt nauwelijks meer dan een minuut. Berekend per tijdseenheid is de rit relatief duur, maar denk dan vooral aan de beklimming die je gespaard blijft en het adembenemende uitzicht onderweg! Wij waren alvast verkocht.

Belangrijkste bezienswaardigheden tijdens deze stadswandeling

Eens je boven bent, heb je zicht op het voormalige koninklijk paleis (Budavári Palota). Vandaag de dag is het een imposant gebouw met een gevel van maar liefst 300 meter. De meeste gebouwen van het voormalige koninklijk paleis dienen nu als museum.

Maar de belangrijkste zijn de indrukwekkende Matthiaskerk, het Vissersbastion met een prachtig uitzicht over de stad en de Donau, en de Nationale Galerij met een rijke collectie Hongaarse kunst in de gebouwen van het voormalige koninklijk paleis. In de loop der eeuwen zijn de gebouwen op de Burchtheuvel ernstig en herhaaldelijk beschadigd. Wat je vandaag de dag ziet, is het resultaat van meerdere reconstructies, maar dit stukje Boedapest spreekt nog steeds tot de verbeelding.

Nog geen verblijfplaats tijdens je rondreis door Boedapest? Bekijk hier onze favoriete verblijven!

Hongarije

Gratis preview reisgids Hongarije downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Hongarije

Ontdek Hongarije via een compleet uitgewerkte rondreis (14 dagen) die je langs bekende maar ook minder bekende plekken brengt. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Gratis preview reisgids Hongarije downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?