5 x mooiste fietstours in Boedapest en fietsen huren in Boedapest

Volledige reisgids kopen voor € 10

5 x mooiste fietstours in Boedapest en fietsen huren in Boedapest

24 mei 2023 in Boedapest0 reacties

Mooiste fietstochten in en rond Boedapest + waar je fietstocht boeken?

De Hongaarse hoofdstad is bijzonder populair voor citytrips. De stad, verdeeld in twee helften langs weerszijden van de Donau, barst dan ook van de mooie plekjes. Je wandelt er rond langs bijzondere stadspaleizen, het enorme parlementsgebouw en ontelbare badplaatsen.

De beste manier om al dat moois te ontdekken is vanop de fiets. Zo ga je snel van de ene bezienswaardigheid naar de andere en onderweg krijg je uitleg van een deskundige gids. Hieronder vind je daarom de beste fietstours in Boedapest + boek je fietstours online.

Fietstours in Boedapest en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht in Boedapest 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fietstocht langs de hoogtepunten van Boedapest in het Nederlands

Deze fietstocht in Boedapest is onze favoriet. Je fietst langs alle hoogtepunten van Boedapest en doet dat met een Nederlandstalige gids. Geen taalbarrière dus en dat betekent dat je met een gerust hart al je vragen kan stellen.

Met de Nederlandstalige gids fiets je in een rustig tempo langs de mooiste bezienswaardigheden van Boedapest. Je zal zien dat Boeda en Pest elk hun eigen karakter en identiteit hebben. De prachtige gebouwen, parken en pleinen die je passeert zullen je zonder twijfel weten te verrassen. De gids geeft je tekst en uitleg, zodat je weet wat je ziet en de stad ook echt leert kennen.

Op de route liggen onder andere het Heldenplein, het stadspark, het bekende parlementsgebouw, de basiliek en het bekende badhuis Szechinyi. De hele route is ongeveer 8 kilometer lang en is de perfecte kennismaking met Boedapest.

TIP: Boek hier online een fietstour langs de hoogtepunten van Boedapest in het Nederlands.

  1. Ontdek het alternatieve Boedapest vanop de fiets

Fiets langs een rustig stuk van de Donau tijdens deze begeleide fietstocht door Boedapest. Fiets naar een legale graffitimuur die jonge kunstenaars aanmoedigt om zich uit te drukken, en geniet van een picknick aan de rivier. Tijdens de fietstocht vertelt de gids je allerlei geheimen en laat je verborgen plekjes zien, evenals verhalen en legendes die je de cultuur en geschiedenis van Boedapest beter zullen laten begrijpen.

Houd er rekening mee dat je ongeveer 30 km aflegt tijdens deze fietstour, maar er zijn gelukkig geen heuvels om te beklimmen. Zorg ervoor dat je comfortabele kleding draagt, zodat je optimaal van de tour kunt genieten.

Boek je alternatieve fietstour door Boedapest

  1. E-biketour naar de adembenemende Kasteelheuvel

Liever de prachtige Hongaarse stad op een relaxte manier verkennen? Boek dan deze e-bike tour door Boedapest en volg je lokale, enthousiaste gids naar enkele van de beroemdste bezienswaardigheden in de stad en leer interessante feiten over elke locatie. Fiets samen naar de Kettingbrug en beklim de adembenemende Kasteelheuvel, waar je een fantastisch uitzicht over de stad hebt.

Nadien rijd je verder langs de beroemde rivier en breng je wat tijd door op Margaretha-eiland alvorens je het Hongaarse parlementsgebouw bezoekt. Enkele andere toppers die nog op het programma staan, zijn het Vrijheidsplein, de Sint-Stefanusbasiliek en de Hongaarse Staatsopera. Boek hier je e-bike tour door Boedapest.

Bekijk nog meer mooiste fietstours in Boedapest

  1. Szentendre fiets- en boottocht vanuit Boedapest

Graag de omgeving van Boedapest verkennen vanop de fiets? Boek dan zeker deze begeleide fietstocht naar Szentendre. Je fietst door de historische Joodse wijk en passeert langs de enorme synagoge van Boedapest. Je rijdt verder langs de Donau en bezoekt nog enkele hoogtepunten als de Margaret-brug en het Margarete-eiland, het Lupa-meer en vervolgens het Szentendre, het kunstenaarsdorpje aan de Donau.

Het schilderachtige dorpje ligt vol smalle straatjes die bekleed zijn met kinderkopjes en omringd worden door gekleurde eeuwenoude panden. Deze panden stammen veelal uit de 18de-eeuw en waren de woningen van welvarende kooplieden en handwerkers. Het is een klein dorpje en er valt verder niet veel te beleven, maar het is wel echt een fotogenieke plaats. Bovendien wordt het pittoreske stadje overmeesterd door de schilderkunst.

TIP: Na je bezoek aan het schilderachtige dorpje Szentendre, keer je terug naar Boedapest. Dit is mogelijk met de trein of met de boot. Boek je begeleide fietstocht naar Szentendre hier.

  1. Huur een fiets en ga zelf op ontdekking door Boedapest

Wil je liever zelf vanop de fiets Boedapest verkennen? Dan kan je ook altijd zelf een fiets huren. Zo leer je het stadscentrum op eigen houtje kennen en kan je rondfietsen naar waar je ook maar wil. Huur hier online een fiets in Boedapest.

  1. Filmpje: het mooiste van Boedapest

Benieuwd naar hoe Boedapest eruitziet? Bekijk alvast dit filmpje waarin je langs de mooiste plekjes van de stad passeert. Om alles zelf te bewonderen, zal je natuurlijk naar hartje Boedapest moeten reizen!

  1. Nog meer zien? Download je gratis stadswandeling Boedapest

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip Boedapest? Geen zorgen! Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Hongarije met een stadswandeling in Boedapast + volledige uitgestippelde rondreis langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Hongarije.

Hongarije

Gratis reisgids Hongarije downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?