Welke citypass Athene kopen? Bespaar geld en tijd met de stadspassen Athene

Volledige reisgids kopen voor € 10

Welke citypass Athene kopen? Bespaar geld en tijd met de stadspassen Athene

10 november 2022 in Athene0 reacties

Overzicht met de verschillende citypassen Athene en stadspassen + waar kopen?

Op citytrip naar Athene? En ben je van plan om veel te bezoeken? Dan is het een goed idee om een stadspas Athene aan te kopen. Stadspassen zijn combitickets die je flink wat geld kunnen besparen. Bovendien hoef je dankzij de stadspas geen afzonderlijke tickets meer te kopen en kan je dus de wachtrijen aan de ticketbalie overslaan.

Er zijn verschillende stadspassen die je kan kopen voor je stedentrip Athene. Maar welke stadspas Athene is nu het meest geschikt voor jouw vakantie? We zochten het voor je uit.

Tours & tickets voor je stedentrip Athene online boeken

Wil je graag zoveel mogelijk bezoeken in Athene? Koop je tickets online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan en ben je zeker van je toegang. Er worden bovendien ook verschillende tours en excursies georganiseerd in en vanuit de stad.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

  1. Athens Pass

De Athens City Pass is de meest uitgebreide stadspas die je kan kopen. Geschiedenisliefhebbers kunnen met deze stadspas heel wat bezoeken in Athene. Je krijgt tickets voor de beroemdste archeologische sites in Athene naar je smartphone opgestuurd en kan dus zo naar binnen gaan. Je bespaart bovendien flink wat geld, want losse tickets voor die archeologische sites zijn prijzig. Overtuigd? Boek je Athens City Pass dan online hier.

Bij het boeken van de Athens Pass kan je een tijdsslot reserveren per bezienswaardigheid. Je krijgt de tickets daarna toegestuurd via e-mail. Een erg handig systeem!

Met de Athens Pass krijg je toegang tot:

  • Voorrangsticket voor de Akropolis
  • Voorrangsticket voor het Akropolismuseum
  • Voorrangsticket voor de Oude Agora en het Agoramuseum
  • Voorrangsticket voor de Tempel van Zeus
  • Voorrangsticket voor de Romeinse Agora
  • Voorrangsticket voor de Bibliotheek van Hadrianum
  • Voorrangsticket voor Kerameikos en het Kerameikosmuseum
  • Voorrangsticket voor het Lyceum van Aristoteles
  • En daarbovenop krijg je nog 10% korting op andere bezienswaardigheden en excursies in en vanuit Athene. Je kan ook de Athens City Audio Guide App downloaden, die een rondleiding biedt door de Griekse hoofdstad.

TIP: Boek de Athens Pass hier makkelijk online en bespaar tijd én geld eenmaal je in Athene bent.

  1. Combinatieticket archeologische sites Athene

Ben je niet van plan om naar het Akropolismuseum te gaan? Dan kan je ook dit combiticket voor de 7 archeologische sites van Athene kopen. Het is een goedkopere versie van de Athens Pass. Het enige verschil is dat je géén ticket krijgt voor het Akropolismuseum en ook de audioguide-app niet kan downloaden. Je hebt wel toegang tot alle andere archeologische sites die ook in de Athens Pass opgenomen zijn.

Dit combiticket is interessant voor wie al tickets heeft voor het Akropolismuseum of dat museum liever links laat liggen (al is het wat ons betreft wel een echte aanrader).

Klik hier om je tickets te reserveren

  1. Akropolis + 3 sites en 5 audiotours

Er is nog een derde combinatieticket dat je kan kopen. Dit is een soort Athens Pass light. Je krijgt toegang tot 4 beroemde bezienswaardigheden en je kan 3 audiotours op je smartphone downloaden die je door Athene gidsen. Concreet heb je met dit tickets toegang tot:

  • De Akropolis
  • Oude Agora
  • Tempel van Zeus
  • Kerameikos
Je kan 3 zelfgegidste stadswandelingen door Athene volgen in de thema’s: Acropolis Classic, The Great Debt: the Olympieion en Ancient Agora: The Birth of Democracy.

Wanneer je van plan bent om die bezienswaardigheden allemaal te bezoeken, bespaar je geld én tijd (want je kan de wachtrijen overslaan) met dit comboticket. Boek het comboticket van de Akropolis, 3 archeologische sites en de audiotours hier makkelijk online.

  1. Losse tickets voor bezienswaardigheden

Ben je niet van plan om veel te bezoeken tijdens je reis in Athene? Of heb je de tijd niet om alle bezienswaardigheden in Athene af te vinken? Dan kan je natuurlijk ook gewoon losse tickets voor de bezienswaardigheden van jouw keuze aankopen. Dat is een goed idee, want met een online ticket kan je de wachtrijen overslaan.

Boek bijvoorbeeld losse tickets voor:

  1. Waar overnachten in Athene?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Athene? Ontdek onze favoriete verblijven in Athene. We hebben een speciale blogpagina met een overzicht van favoriete hotels en appartementen in Athene, per wijk.

Overnachten in Plaka

Onze tips om te verblijven in Monastiraki

  • Mythos Luxury Suites heeft een eersteklas locatie in het hart van Athene en op een steenworp van de bekende winkelstraat Ermou. Het hotel is hypermodern en biedt bovendien uitzicht op de Akropolis.
  • In Let me Athens you!, vlakbij het Monastiraki-plein, kom je niets te kort. Je hebt een slaapkamer, woonkamer, uitgeruste keuken en badkamer. Alles is netjes en modern.
  • Ook het Athens Center Square hotel heeft een strategische ligging op slechts 300 meter van de pleinen Plaka en Monastiraki en vlakbij alle belangrijke archeologische vindplaatsen.
  • Overzicht: bekijk alle accommodaties in Monastiraki.

Onze tips om te verblijven in Koukaki

  • Divani Palace Acropolis heeft als troef een prachtig dakterras met uitzicht op de Akropolis. De ligging is uitstekend en het hotel zelf is heel mooi en modern ingericht. Pure luxe in dit vijfsterrenhotel.
  • Nog zo'n pareltje is het Athenaeum Intercontinental. Hier kan je ontspannen in het zwembad, hot tub, sauna en spa. Daarnaast is dit hotel gunstig gelegen: op 3km van de Akropolis, dichtbij metrostations en de zakenwijk.
  • Heb je liever je eigen appartementje, dan is Urban Stripes Athens iets voor jou. Deze accommodatie ligt in het hartje van Athene, is mooi ingericht en voorziet je van alles wat je nodig hebt!
  • Overzicht: bekijk hier je alle accommodaties in Koukaki.

Onze tips om te verblijven in Syntagma

  • De beste 5-sterrenhotels van Athene, Grande Bretagne en King George, zijn gelegen aan het Syntagmaplein en heel zeker een aanrader, maar hier is wel een prijskaartje aan verbonden.
  • Een uitstekend appartementencomplex in het centrum van Athene, vlakbij de metro, is Voulis Attico Rooms & Apartments. De inrichting is mooi en minimalistisch en je hebt een eigen klein keukentje.
  • Het moderne Electra Metropolis is een echte aanrader gelegen in het hart van Athene, op slechts 200 meter van het Syntagmaplein, met een klein zwembad op het dak en een zonneterras met uitzicht over de stad.
  • Overzicht: bekijk alle accommodaties in Syntagma.

Onze tips om te verblijven in Kolonaki

  • Het Coco-Mat Hotel is een elegant, urban ingericht en chique hotel, gelegen dichtbij de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden. In de omgeving vind je tal van moderne bars, restaurants en luxe boetiek.
  • Het ultramoderne Periscope Hotel is een boetiekhotel met een centrale ligging in het hart van Kolonaki. Het is minimalistisch ingericht en op wandelafstand vind je heel wat exclusieve boetieks, juweliers en kunstgalerijen.
  • Het prachtige vijfsterrenhotel St George Lycabettus biedt een ontbijtruimte met uitzicht op de Akropolis, de Lycabettus-heuvel en de Saronische Golf. Er is ook een zwembad en fitnessruimte.

Onze tips om te verblijven in Psirri

  • Het Perianth Hotel is centraal gelegen in Athene op korte wandelafstand van het levendige plein Monastiráki, het interieur is volledig in retrostijl met moderne accenten.
  • Andronis Athens biedt suites in eclectische stijl heeft een uitstekende locatie: dichtbij het centrale plein Monastiráki, de winkelstraat Ermou, bars en restaurants.
  • Overzicht: bekijk alle accommodaties in Psirri.

Onze tips om te verblijven in Piraeus

  • Het is vanaf Athene slechts 30 minuten met de metro naar Piraeus, dus eigenlijk zouden we aanraden om gewoon in Athene te verblijven.
  • Wil je toch een overnachting in Piraeus, dan is het mooie en moderne Maryflower Premium Apartments Piraeus een aanrader. Gelegen in het centrum van Piraeus, op 10 minuten wandelen van de haven van Piraeus en het metrostation.
  • Het Phidias Piraeus Hotel is ook een aanrader. Gunstig gelegen in het centrum van Piraeus, naast de haven, vind je dit mooie en moderne hotel.
  • Overzicht: bekijk alle accommodaties in Piraeus.
  1. Filmpje: Bekijk alvast de highlights van Athene

Benieuwd naar wat je mag verwachten van je stedentrip Athene? Bekijk alvast dit filmpje waarin je alle highlights van de stad te zien krijgt. Wil je de wereldberoemde Akropolis en de rest van de topbezienswaardigheden zelf bewonderen? Reis dan zeker eens af naar de Griekse hoofdstad Athene!

  1. Mis niets met onze reisgids Griekenland

Herkenbaar: Bij je bezoek aan Griekenland wil je zeker zijn dat je niets mist tijdens je bezoek? Koop onze volledige reisgids Griekenland. Liever eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Griekenland om reeds in de stemming te komen en ga op pad!

Griekenland

Gratis reisgids Griekenland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?