Hoe van luchthaven Athene naar het centrum? Alle info, tips en tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Hoe van luchthaven Athene naar het centrum? Alle info, tips en tickets

21 november 2022 in Athene0 reacties

Wat is de beste en snelste manier om vanaf het vliegveld in het centrum van Athene te komen?

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Athene, wil je natuurlijk zo snel mogelijk de stad intrekken of het hotel opzoeken. Waar je ook aankomt, er zijn verschillende opties om van de luchthaven naar het centrum van Athene te reizen.

Ben jij ook op zoek naar de beste manier om in het centrum te geraken? Lees hieronder meer over de mogelijkheden om van de luchthaven naar het stadscentrum van Athene te reizen.

Tickets voor je vervoer naar Athene centrum

Ben je nog op zoek naar vervoer van de luchthaven naar het centrum? Bekijk het aanbod en boek je vervoertickets naar het centrum van Athene online.

Ben je met een paar vrienden of familie op vakantie in Athene? Dan kan je beter een taxi huren, dat komt nog eens voordeliger uit! Bekijk de mogelijkheden voor privé transfers en boek direct.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke vervoerstickets

Inhoud artikel

 1. Eindbestemming: ATH (Athens Eleftherios Venizelos International Airport)

De luchthaven van Athene (officieel de Athens Eleftherios Venizelos International Airport) is de grootste luchthaven van Griekenland en ligt op zo’n 34 km verwijderd van het stadscentrum. Deze luchthaven is relatief nieuw en opende voor het eerst zijn deuren in 2001 als opvolger van het Ellinikon Airport. Sindsdien is het de drukste en meest bezochte vliegveld van Griekenland.

Luchthaven Eleftherios Venizelos Athens is voornamelijk de thuisbasis van Aegean Airlines, Olympic Air en Ryanair.

 • De luchthaven bestaat uit een hoofdterminal en een satellietterminal.
 • In de hoofdterminal bevinden zich alle check-in desks, Hall A en Hall B.
 • Hall A wordt gebruikt voor vluchten naar non-Schengen landen en bestemmingen buiten Europa.
 • Hall B wordt gebruikt voor vluchten naar Schengen landen.
 • Deze luchthaven is ook het vertrekpunt om verder te reizen naar de Griekse eilanden of steden op het vasteland.

Het stadscentrum van Athene is eenvoudig te bereiken met de wagen en het openbaar vervoer. Met de auto bereik je het centrum in 1 uur, maar houd daarbij wel rekening met de (verkeers)drukte. Normaal ben je met de auto ongeveer 30 minuten onderweg, in de spits rekening je best op een reistijd van 45 minuten.

 1. Met de METRO van luchthaven Athene naar het centrum

De makkelijkste en goedkoopste manier om van de luchthaven naar het centrum van Athene te reizen is met de metro. De metro van Athene is over het algemeen betrouwbaar en voordelig. Het metrostation bevindt zich onder de luchthaven bij de aankomsthal. Je bereikt het station op 5 minuten via een overdekte voetgangersbrug, vanuit de aankomsthal.

 • Er zijn 3 metrolijnen in Athene. Vanuit de luchthaven dien je de blauwe metrolijn M3 te volgen. Deze rijdt ieder 30 minuten naar het centrum.
 • Tickets voor de metro kan je aankopen bij het metrostation en zijn geldig voor 90 minuten.
 • Voordat je instapt, moet je je metroticket valideren bij de automaten.
 • Er geldt een korting als je met meerdere mensen samen reist.
 • Reistijd met de metro bedraagt ongeveer 60 minuten.
 • De laatste metro van de luchthaven vertrekt rond 23u30 en het exacte tijdschema vind je op de website.
 1. Met de BUS van luchthaven Athene naar het centrum

Wil je liever niet met de metro reizen? Dan kan je er ook voor kiezen om met de bus naar Athene te reizen. Een busrit naar het centrum van Athene duurt iets langer dan de metro. De bussen bevinden zich buiten aan de aankomsthal tussen de uitgangen 2 en 3, voor het Airport Hotel Sofitel.

Een van de grootste voordelen bij het nemen van de bus, is dat je onderweg al een beeld krijgt van Athene en haar prachtige omgeving. Tickets kan je aankopen bij de ticketbalie bij de bushaltes. Je herkent de bussen aan het KTEL teken en zijn 24/7 beschikbaar.

Er zijn in totaal vier regionale buslijnen

 • Airport Express bus X93 (Kifissos Intercity Bus Station). Reistijd van 65 minuten.
 • Airport Express bus X95 (metrostation Syntagma): deze bus brengt je naar het centrum van Athene en de haven van Piraeus. Reistijd van 60 minuten.
 • Airport Express bus X96 (Piraeus). Reistijd van 90 minuten.
 • Airport Express bus X97 (metrostation Elliniko). Reistijd van 45 minuten.
 1. Vanaf luchthaven Athene naar het centrum met de taxi

Misschien wel de handigste maar ook wel de duurste optie, is met de taxi naar het stadscentrum. Eenmaal geland, kan je de borden voor taxistandplaatsen volgen. Wanneer je de luchthaven buiten wandelt, zal je ze meteen zien staan. De officiële taxi’s wachten je op bij de aankomsthal en zullen je naar de plek brengen die jij wenst. Overdag kost een taxirit naar het centrum €40 en in de nacht kan dit oplopen tot €55.

TIP: Je kan best op voorhand al een taxi reserveren. Voor deze service betaal je natuurlijk wel wat meer. Het voordeel is echter wel dat je niet hoeft te wachten op een taxichauffeur. Wil je graag je taxi of minibus op voorhand boeken? Boek je privé transfer van luchthaven Athene naar het centrum.

 1. Met een PRIVEBUS van luchthaven Athene naar het centrum

Je kan ook kiezen om een gedeelde privébusje op voorhand te boeken. De pendelbussen rijden op vaste tijdschema’s en brengen je rechtstreeks naar het hotel in het centrum van de stad. Boek je gedeelde privebus naar Athene en geniet van een comfortabele en veilige transfer tussen de internationale luchthaven van Athene en jouw hotel.

 1. Auto huren op de luchthaven van Athene

Verblijf je voor enkele dagen of weken in Athene? En wil je graag de omgeving van deze historische stad ontdekken? Dan kan het ook handig zijn om een auto te huren. Er zijn verschillende autohuurbedrijven gevestigd op de luchthaven.

Houd er wel rekening mee dat het op sommige periodes erg druk kan zijn bij autoverhuurbedrijven. Wil je zeker zijn? Dan reserveer je best op voorhand je wagen. Vergelijk de verschillende aanbieders zodat je de goedkoopste auto kan huren voor jouw periode en jouw bestemming.

Aanbieders huurauto's Athene

Een auto huren op vakantie kan heel handig zijn. Je bepaalt zelf waar je gaat en staat en wanneer jij dat wilt. Je hebt ook de vrijheid om meer van de omgeving te bewonderen. Maar waarop dien je te letten bij het huren van een auto op reis? Lees onze tips die je helpen bij het huren van een auto op vakantie.

 1. Onze tip: Bespaar geld met de Athene Pass tijdens je bezoek

Wil je graag zo veel mogelijk zien tijdens je citytrip in Athene? Koop je Athene Pass online voor € 47 en geniet van gratis toegang tot het Akropolismuseum en de Akropolis en archeologische vindplaatsen om het oude Griekenland te ontdekken.

 • Met deze pass kan je ook een stadstour door Athene maken en krijg je de weetjes tot je beschikking via een audiogids-app, te downloaden op je telefoon.
 • Daarnaast heb je met de Athene Pass ook 10% korting bij vele andere Tiqets locaties in de stad, zoals de Hop-on Hop-off Bus, het Hard Rock Cafe Athene, het Benaki Museum en het Museum voor Oude Griekse Technologie.

Boek je Athene Pass hier online

 1. Mis niets met onze reisgids Griekenland

Herkenbaar: Bij je bezoek aan Griekenland wil je zeker zijn dat je niets mist tijdens je bezoek? Koop onze volledige reisgids Griekenland. Liever eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Griekenland om reeds in de stemming te komen en ga op pad!

Griekenland

Gratis reisgids Griekenland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?