Akropolismuseum Athene bezoeken? Het hart van het oude Griekenland + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

Akropolismuseum Athene bezoeken? Het hart van het oude Griekenland + tickets

24 november 2022 in Athene0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan het Akropolismuseum in Athene + waar tickets kopen?

De Akropolis: met voorsprong de beroemdste plek van Athene. Het was het culturele en religieuze hart van het oude Griekenland. Een bezoek aan de Akropolis is dan ook een absolute must wanneer je in Athene bent. En dat geldt ook voor het moderne Akropolismuseum. Daar worden de beroemdste beelden vanop de Akropolis tentoongesteld en je leert er meer over de Akropolis zelf.

Ontdek in dit blogartikel alvast meer over je bezoek aan het Akropolismuseum van Athene + bestel je tickets online op voorhand om wachtrijen te vermijden.

Tours & tickets voor je stedentrip Athene online boeken

Wil je graag zoveel mogelijk bezoeken in Athene? Koop je tickets online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan en ben je zeker van je toegang. Er worden bovendien ook verschillende tours en excursies georganiseerd in en vanuit de stad.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

 1. De geschiedenis van het Akropolismuseum in Athene

Op de Akropolis staan misschien wel de beroemdste tempels ter wereld. Je kan er het Parthenon, de tempel van Nike, de Propylaeën en het Erechtheion bezoeken. Er valt echter zoveel over de Akropolis en de tempels te vertellen, dat er nood was aan een groot museum.

Daarop werd in 2010 een nieuw, modern Akropolismuseum geopend. Het bevindt zich op 300 meter van de Akropolis zelf. Het is een absolute must-see in Athene die jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers trekt. Het werd ontworpen door de Amerikaanse architect Bernand Tschumi en de Griekse architect Michalis Photiadis. Het is een gigantisch museum waar de wereld van het oude Griekenland helemaal terug tot leven komt. Het werd door The Times zelfs uitgeroepen tot het derde beste museum ter wereld in 2013.

TICKETS: Bespaar jezelf kostbare tijd en bestel je tickets voor het Akropolismuseum online. Zo hoef je ter plekke niet aan te schuiven bij de lange wachtrijen aan de kassa.

 1. De oudste beelden uit de Akropolis

Het Akropolismuseum bevat enkele honderden artefacten die opgegraven werden in en rond de Akropolis. Een deel van de beelden staat nog steeds op de Akropolis, maar het grote merendeel wordt veilig tentoongesteld in dit museum. Er zijn twee verdiepingen.

Op de eerste verdieping vind je de oudste beelden vanop de Akropolis. Ze werden uitgehouwen vooraleer het beroemde Parthenon gebouwd werd. Ze dateren uit de 6e eeuw v.Chr. en werden door de grootmeesters uit die tijd gemaakt.

Het Parthenon

De bovenverdieping is waar de beroemdste beelden hun thuis gevonden hebben. Hier staan de beelden die oorspronkelijk in het Parthenon stonden. Ze staan er echter niet allemaal. Enkele beelden worden namelijk tentoongesteld in het British Museum in Londen. De Griekse regering eist de beelden al jarenlang terug, maar nog zonder resultaat. Ze werden gestolen tijdens de Ottomaanse belegering van Athene. Er staan ook prachtige beeldhouwwerken die in de Nike-tempel en op andere plekken in de Akropolis stonden. De kers op de taart is natuurlijk het prachtige uitzicht op de Akropolis.

 1. Het archeologische gedeelte van het Akropolismuseum

Onder het Akropolismuseum werden enkele antieke bouwwerken gevonden. Ze zijn door de jaren heen, uitstekend bewaard gebleven en vormen een bezienswaardigheid binnenin het museum. Het archeologische gedeelte hanteert ietwat afwijkende openingsuren en sluit vroeger dan de rest van het museum.

 1. Hoe koop ik tickets voor het Akropolismuseum in Athene?

Het Akropolismuseum in Athene is een van de drukst bezochte bezienswaardigheden van de Griekse hoofdstad. We raden je daarom aan om vooraf online tickets voor dit indrukwekkende museum te kopen. Zo vermijd je de wachtrijen aan de ticketbalie en kan je meteen naar binnen. Koop je tickets voor het Akropolismuseum in Athene hier online.

Wil je het meeste uit je bezoek aan het Akropolismuseum halen, dan moet je een gids inschakelen. Tickets voor een gegidst bezoek aan het Akropolismuseum boek je makkelijk hier online. Er zijn ook combitickets waarbij een gids je meeneemt naar de Akropolis én het Akropolismuseum.

TIP: Geschiedenisliefhebbers die veel willen bezoeken in Athene, doen er goed aan om de populaire Athens Pass te kopen. Je hebt dan een combiticket voor 7 archeologische attracties in handen én je krijgt toegang tot het Akropolismuseum. Koop je Athens Pass hier online.
 1. Waar bevindt zich het Akropolismuseum in Athene?

 • Het Akropolismuseum bevindt zich natuurlijk vlakbij de beroemde Akropolis.
 • De dichtstbijzijnde metrohalte is Acropoli.
GOUDEN TIP: Wil je graag zoveel mogelijk bezichtigen van de topbezienswaardigheden in Athene? Volg dan zeker onze stadswandeling door Athene. Deze brengt je onder andere langs de Akropolis én het Akropolismuseum

Wat is de ligging van het Akropolismuseum in Athene op de kaart?

 1. Wat zijn de openingsuren van het Museum over de Akropolis in Athene?

 • De openingsuren van het Akropolismuseum verschillen naargelang het seizoen.
 • In het hoogseizoen, van april t.e.m. oktober, is het museum elke dag open van 8u tot 20u.
 • Op maandag sluit het Akropolismuseum om 16u en op vrijdag is het extra lang open, tot 22u.
 • Kom je in het laagseizoen, van november t.e.m. maart, dan kan je naar het museum van 9u tot 17u.
 • In het weekend is het Akropolismuseum dan open tot 20u en op vrijdag eveneens tot 22u.
 • Meer info op de website.
 1. Leuke tip: Akropolismuseum by night

Op vrijdag is het Akropolismuseum extra lang open. En je kan ook tickets kopen die een laat avondbezoek combineren met een lekker Grieks diner met zicht op de Akropolis. Eerst verken je de waardevolle collectie met een gids en daarna sluit je af met een (optioneel) diner in het museumrestaurant. Een unieke vrijdagavond, dat is zeker!

Boek je tickets voor een avondbezoek Akropolismuseum met diner hier

 1. Filmpje: Breng alvast een bezoekje aan het Akropolismuseum

Ben je benieuwd naar je bezoek aan het Akropolismuseum in de Griekse hoofdstad? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Athene.

 1. Mis niets met onze reisgids Griekenland

Herkenbaar: Bij je bezoek aan Griekenland wil je zeker zijn dat je niets mist tijdens je bezoek? Koop onze volledige reisgids Griekenland. Liever eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Griekenland om reeds in de stemming te komen en ga op pad!

Griekenland

Gratis reisgids Griekenland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?