Waar overnachten in Durbuy 2024? 10 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe

Koop de volledige reisgids voor € 15

Waar overnachten in Durbuy 2024? 10 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe

13 september 2023 in Ardennen0 reacties

Tijdens je bezoek aan het charmante Durbuy heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Durbuy. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Overnachten in een houten hut

Dit gezellige houten natuurhuisje is ontstaan tijdens de eerste lockdown in België wanneer twee vrienden op dit rustige plekje stuitte. De houten hut, die bijna 2,5 meter boven de grond zweeft, beschikt over een ruime woonkamer, een keuken en als kers op de taart een groot terras met een Scandinavisch bubbelbad. 's Ochtends is het heerlijk wakker worden met een kopje koffie en de zonsopgang over de velden.

Het natuurhuisje ligt in een zeer rustige omgeving en is ideaal voor natuurliefhebbers. Geniet van een wandeling door het bos, een kanotocht over de Ourthe-rivier (op 500 meter) of bezoek het kleinste stadje van België. Meer info en boeken.

  1. Culinaire verwennerij bij Hôtel Sanglier des Ardennes

Hôtel Sanglier des Ardennes ligt genesteld in het hart van het prachtige stadje Durbuy en biedt uitzicht op het middeleeuwse kasteel. Het vijfsterrenhotel beschikt over ruime, modern ingerichte kamers en combineren comfort en elegantie. Sommige kamers kijken uit op de rivier de Ourthe. Na een wandeling door het centrum van Durbuy kan je (tegen een toeslag) lekker ontspannen in het wellnesscentrum met sauna, panoramische jacuzzi en hamam.

's Avonds kan je je culinair laten verwennen met de culinaire creaties van sterrenchef Wout Bru. Proef de verfijnde gerechten, gemaakt van de beste lokale producten. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in een oude kasteelboerderij

Overnacht je liever net buiten het centrum van Durbuy? Dan is Petit-Bomal Farm Suites een absolute aanrader. Deze oude kasteelboerderij uit de 17de eeuw werd omgetoverd tot een charmant verblijf met vijf suites. Verder biedt deze accommodatie ook een tuin met uitzicht op de bergen, een gezellige bar, een spacentrum met sauna en hot tub en iedere ochtend een heerlijk continentaal ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Het charmante Wooden Nest

Graag overnachten in een boomhut maar zonder al dat basic gedoe? Verblijf dan eens in een luxe houten nest hoog in de bomen! Bij Wooden Nest heb je volledige privacy in de 2-persoons luxe chalet midden in de natuur.

De boomhut is modern ingericht en voorzien van alle nodige comfort. Meer zelfs, na een stevige wandeling in de natuur, of het verkennen van het pittoreske dorpje, kan je ontspannen in de hot tub met uitzicht op de prachtige groene omgeving. Of maak gebruik van de infrarood saunacabine en neem daarna een heerlijke douche in de inloopdouche met een Skinjay-systeem met essentiële olie capsules! Heerlijk en bijzonder overnachten. Meer info en boeken.

  1. B&B La Chambre Rose

Of verblijf in Bed and Breakfast La Chambre Rose, middenin het centrum van het pittoreske Durbuy. Je verblijft in een ruime, elegant ingerichte kamer voorzien van alle luxe en comfort dat je kan wensen. Na het verkennen van de stad kan je lekker dineren bij Restaurant La Canette (in het gebouw onder het verblijf) en nog even nagenieten in de sauna alvorens je een heerlijke nachtrust tegemoet gaat in de comfortabele bedden. Meer info en boeken.

  1. Karakteristiek herenhuis laan de Ourthe

Hotel des Comtes Durbuy is gevestigd in een karakteristiek oud herenhuis dat dateert uit 1862 en is prachtig gelegen aan de Ourthe. Het hotel is ontstaan binnen de muren van het voormalige stadhuis van Durbuy en herbergde het stadhuis, de rechtbank van eerste aanleg en de jongensschool. Vandaag de dag biedt het smaakvolle kamers met een prachtig uitzicht op de rivier en omgeving. 's Ochtends serveert de vrouw des huizes een uitgebreid ontbijtbuffet met verse sinaasappelsap en zelfgemaakte jam.

Het hotel beschikt daarbij ook over een unieke, rustgevende tuin, gratis parkeervoorzieningen en een zelfbedieningsbar waar je een geslaagde dag in stijl kan afsluiten met een lekkere cocktail of een lokaal biertje. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in boetiekhotel LEA

Hotel LEA is een klein, gastvrij hotel, gevestigd in een charmant oud gebouw in de stad, en maakt deel uit van Maison Caerdinael. Het boetiekhotel is gevestigd in een charmant oud gebouw in het hart van de stad. De kamers zijn ingericht met elegante antieke meubels en voorzien van alle moderne gemakken die je van een 3-sterrenhotel mag verwachten. Voor het ontbijt en diner kan je terecht bij het restaurant van Hotel Victoria. Hier kan je ook fietsen huren om de omgeving te verkennen. Meer info en boeken.

  1. Romantisch verblijven bij Hotel Saint-Amour

In het viersterrenhotel-restaurant Le Saint-Amour kan je heerlijk tot rust komen in een uniek kader. Het hotel ligt in het hart van de stad en beschikt over romantisch ingerichte kamers met zicht op de Ardense bossen, het magnifieke kasteel van Durbuy of een eeuwenoud steegje. Iedere kamer heeft zijn eigen koosnaampje en is tot in de kleinste details smaakvol gedecoreerd en ingericht.

Op de benedenverdieping, bevindt zich het sfeervolle restaurant Limoni E Tartufi waar je kan proeven van de Italiaanse gastronomie. Meer info en boeken.

  1. Stijlvol appartement in het centrum van Durbuy

Verblijf je liever in een appartement middenin de stad? Dan is La Petite Ruelle misschien wel iets voor jou. Het ruime appartement is stijlvol ingericht en beschikt over één slaapkamer, een woonkamer met een flatscreen-tv, een volledig uitgeruste keuken en een badkamer. Geen zin om 's ochtends je eigen ontbijtje te maken? Ga dan zeker eens langs bij Crêperie Désirée vlakbij. Meer info en boeken.

  1. Houten chalets van Les Jardins de Durbuy

Last but not least, de gezellige bungalows van Les Jardins de Durbuy, in het Sunclass-domein. De houten bungalows liggen verspreid over een bosrijk park en zijn geschikt voor 4 tot 5 personen. Kies zelf het luxe- of comfortniveau dat het best bij jou past en ga een onvergetelijke vakantie tegemoet.

Je zal je hier ook geen moment vervelen. Het Sunclass-park beschikt namelijk over een voetbal-, volleybal- en badmintonveld, twee speeltuinen, een zwembad en een restaurant. Ga ook zeker eens langs bij de brouwerij op het landgoed en geniet van een hapje en een drankje. Meer info en boeken.

  1. Mis niets met onze reisgids Belgische Ardennen

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in de Belgische Ardennen? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ardennen met 24 routes en +200 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Belgische Ardennen.

Ardennengids

Gratis reisgids Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?