Premium

Wandeling langs de Allerheiligen-watervallen

Koop de volledige reisgids voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling langs de Allerheiligen-watervallen

  • Startpunt: Parking P1 en P2
  • Eindpunt: Parking P1 en P2
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 4,0 km
  • Duur: 2 uur

De Allerheiligen-waterval is een prachtige reeks watervallen in zeven lagen die de rivier de Grindenbach door elkaar schudt (ook bekend als de Lierbach). De waterval stort 83 meter naar beneden door een reeks komvormige gaten en kuipen die zijn gevormd door het water dat over de rotsen stroomt.

De watervallen behoorden eeuwenlang toe aan de abdij van Allerheiligen, waarvan de ruïnes enkele honderden meters verder liggen. De watervallen bevinden zich in een diep en smal dal en waren lange tijd ontoegankelijk. Pas in de 19e eeuw werden ze met behulp van ladders ontdekt. In 1840 legden de bosbouwinstanties een pad aan dat wandelaars in staat stelde de watervallen via verschillende trappen en bruggen te bereiken.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

Onze promoties in het Zwarte Woud staan in het teken van genieten: lekker eten, wandelen in de natuur, wellness, massage ... Promoties in half- of vol pension in 3* tot 4* hotels. Zowel in het midden als in het zuiden.

Wandeling langs de Allerheiligen-watervallen

Een rondwandeling vertelt de vele verhalen en legendes die rond het klooster en de watervallen zijn ontstaan. Deze route leidt langs de watervallen zelf. De wandeling heen en terug duurt ongeveer een uur, hoewel je gemakkelijk meer tijd kan doorbrengen in deze sprookjesachtige omgeving van het Zwarte Woud.

We kozen de Klosterruïne als startplaats en om een wel heel goede reden. Je start bovenaan de watervallen. Eerst wandel je aan de andere oever en na een kleine klim daal je via rotsen langzaam af naar de voet van de watervallen. Vanaf daar gaat het langzaam naar boven, langs de watervallen. Waar het steil is, zijn er trappen aangelegd.

Tijdens die klimpartijen heb je een goede reden om even te rusten, want je krijgt telkens een andere waterval te zien. Bovendien zijn er op vele mooie uitzichtplaatsen zitbanken geplaatst en bij warm weer bieden de watervallen een verfrissende bries. Goede wandelschoenen zijn vereist om de oneffen rotsen, boomwortels en ongelijke rots trappen te trotseren.

Wil je nog meer wandelen in deze omgeving? Vanaf dezelfde parking vertrekt ook de Bronnenwandeling.

Praktische info over deze wandeling:

  • Parking: Je kan gratis parkeren op de parkings P1 en P2 bij de oprit van de Kloosterruïne.
  • Zijn de parkings volzet? Dan kan je ook langs de rijbaan parkeren.
  • Hoogtemeters: 280 meter
  • Moeilijkheidsgraad: licht tot middelmatig
  • Bewegwijzering: Er is geen bewegwijzering, volg de beschrijving of gebruik de gps-track

VERBLIJFTIP: Op 20 minuten rijden van de wandeling ligt het Hotel Die Alm. Het hotel heeft een rustige ligging in Oberkirch en naast stijlvolle kamers met schilderachtig uitzicht, een grote aangename tuin met terras, heerlijk ontbijtbuffetjes en gratis WiFi. Het biedt een uitstekende gelegenheid om het prachtige Zwarte Woud te verkennen. Meer info en boeken.

Zwarte Woud

Gratis preview reisgids Zwarte Woud downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Zwarte Woud

Ontdek Kreta via een complete rondreis en 13 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 16 april 2023 - George

Duidelijke info, helemaal top!!

- 31 oktober 2022 - Ulrike

Wat inspiratie opgedaan dus was een welkom informatie bron.

Gratis preview reisgids Zwarte Woud downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?