Veenwandeling Hoge Venen vanuit La Maison du Parc-Botrange

Koop de volledige reisgids voor € 15

Veenwandeling Hoge Venen vanuit La Maison du Parc-Botrange

  • Startpunt: La Maison du Parc-Botrange
  • Eindpunt: La Maison du Parc-Botrange
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 14,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Boswegen en vlonderpaden
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • La Maison du Parc-Botrange

De Hoge Venen werd een natuurreservaat van 4500 hectaren groot. Het is zeer divers en bestaat uit verschillende soorten heide, veen, moeras en bos. Om het veen te beschermen mag je er niet op lopen, daardoor zijn er veel vlonderpaden aangelegd (nog meer wandelingen via vlonderpaden in België vind je hier). Het is dus niet alleen om je voetjes droog te houden …

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Wandeling door en langs het veengebied via vlonderpaden.

Dit is een unieke wandeling die je zowel door de bossen van de Hoge Venen als door het veengebied brengt. Je vertrekt bij het Maison du Parc-Botrange waar je je nog meer kan informeren over dit uniek en groot natuurgebied.

Dit veengebied hebben we te danken aan het slechte weer: koude winters, veel wind en regen. Je bent dus gewaarschuwd, zelfs op een mooie dag kan het hier een totaal ander weertje zijn. Vroeger had de mens geen interesse in dit gebied en door de barre weersomstandigheden was dit ideaal om het veen in stand te houden. Maar onder dit veen zit er turf en dat is dan weer interessant als brandstof. Gelukkig hebben ze deze gebieden maar zo’n 150 jaar ontgonnen en werd er halfweg vorige eeuw een beschermingswet gestemd.

Het is een lichte wandeling met weinig hoogtemeters maar met veel blootstelling aan het weer en weinig mogelijkheden op te schuilen bij regen.

Ardennengids

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 25 wandelingen, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 15

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track van deze wandeling: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 30 januari 2024 - Rony Icket

Ideaal. Reeds veel gewandeld in de streek, maar toch weer iets nieuws .

- 15 juli 2023 - Frank Versporten

Prachtig om te wandelen, ik hou van wandelingen in de Ardennen , die goed bepijld zijn van Start tot Aankomst , is niet altijd duidelijk wat het juiste vetrekpunt juist is , soms onduidelijk , gaan deze wandeling volgende week eens Doen als het lukt ;-)

- 25 januari 2022 - Guy Adams

Schitterend, nu nog een beetje beter weer en we gaan op stap

- 4 maart 2021 - Katrien verstrynge

Super reisgids. Voor elk wat wils. Educatief en heel duidelijk. Makkelijk om zonder voorbereiding te vertrekken voor een weekendje en toch veel uit je uitstap te halen. Dank je wel.

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 15

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?