Boswandeling naar de Chaire à Prêcher in Corbion

Koop de volledige reisgids voor € 15

Boswandeling naar de Chaire à Prêcher in Corbion

  • Startpunt: Grot in Rue de la Grotte, Poupehan (Bouillon)
  • Eindpunt: Grot in Rue de la Grotte, Poupehan (Bouillon)
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 2,6 km
  • Duur: 1,5 uur
  • Wegdek: Boswegen
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Het hoofddoel van de korte maar pittige wandeling is de Chaire à Prêcher of preekstoel, een uniek uitzichtpunt over de meander van de Semois rond Poupehan. De eerste helft zal je even naar adem doen happen want het is steeds klimmen. Dit wandelpad was vroeger de enige verbinding tussen Poupehan en Corbion. Zelfs de boeren die trokken over dit pad met hun vee en hooiwagens.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Wandelroute met 3 uitzichtpunten over Poupehan

De wandeling begint en eindigt aan de grot in de Rue de la Grotte in Poupehan. Van hieruit is de route eenvoudig bewegwijzerd en kan je meer genieten van de vele uitzichtpunten over de meander van de Semois.

We brengen je de legende van de preekstoel en het verband met de eerste kruisvaarders. Weet je wie Peter de Kluizenaar was? We vertellen het je allemaal. In het tweede deel van de wandeling kom je langs de Pic du Midi die eigenlijk La Roche à Midi heet. Als je op het middaguur in het dorp van Poupehan bent en je kijkt naar deze uitstekende rots dan zie je dat ze loodrecht op de zon staat. ‘Midi’ betekent in het Nederlands ‘middag’. Dus letterlijk vertaald ‘Rots van de middag’.

De eerste helft is het een pittige klim maar daarna is het genieten van de vele panorama's over Poupehan.

Ardennengids

Gratis wandelroute Poupehan downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 25 wandelingen, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 15

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track van deze wandeling: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 7 januari 2024 - Van Wassenhove Patrick

Er bestaat een fantastische wandeling,te beginnen,links van het kerkje van Poupehan,na een paar km heb je de laddertjes,je passeert langs Le Tombeau du Geant,Moulin de l'epine,abdij Cordemois,Bouillon,Corbion.Na 24 km ben je terug in Poupehan,aan de Lourdes grot.

- 30 juli 2023 - Hubertien Oostdijk

Een prachtige wandeling en een magnifiek uitzicht! Dankzij de route uit uw reisgids gaat ook het verhaal erbij meer leven en tot de verbeelding spreken! een aanrader dus!

- 1 november 2022 - An Melis

zeer mooie, pittige wandeling

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?