Boswandeling Chiny: Geniet van de natuur in de Semoisvallei

Koop de volledige reisgids voor € 15

Boswandeling Chiny: Geniet van de natuur in de Semoisvallei

  • Startpunt: Kerk van Chiny, Rue du Millénaire
  • Eindpunt: Kerk van Chiny, Rue du Millénaire
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 7,0 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Boswegen
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Chiny

Deze wandelroute laat je kennismaken met het bos van Chiny, een uitgestrekt woud van wel 3500 ha met voornamelijk beuken waar de kronkelende Semois zich een weg door baant. Vanop een machtig schoon uitzichtspunt op de Rocher du Hat, kan je zolang je wil genieten van wat La Semois, de vallei en het omringende groen aan natuurschoonheid te bieden heeft.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Chiny, boswandeling met pit in de Semoisvallei

De wandeling begint en eindigt aan de kerk van Chiny. Behalve de aan- en uitloopstrook zitten we de volledige wandeling in het bos. Een beetje proviand meenemen is dus aangewezen.

Op het einde van de wandeling is het groene liedje uitgezongen maar als troost krijg je in de ‘Quartier du Fort’ op een duidelijke informatieve manier tekst en beeldmateriaal aangeboden en leer je nog snel iets bij over het graafschap Chiny. Volgens de oudste bronnen is het graafschap ontstaan begin 11de eeuw. Dit kleine Chiny was toen de ‘hoofdstad’ van het graafschap, eigenlijk mogen we Chiny dus geen dorpje noemen.

Ardennengids

Gratis wandelroutes Semoisvallei downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 25 wandelingen, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 15

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 5 september 2023 - Frans van den beld

Prima! Zeer uitgebreid met auto-, fiets- en wandelmogelijkheden!

- 19 september 2022 - Stephanie

Super goede tips en bijzonder mooie wandelingen in de Ardennen streek. Ik verheug mij om weer een wandeling te maken en zeker weer eens een (lang) weekend eropuit te trekken in de prachtige natuur!! Dankjewel voor deze inspirerende, mooie wandelgids!

- 15 september 2022 - Ignace Vanhuysse

heel interessante reisgids , wij gaan elk jaar naar Chiny met de familie en dank zij de reisgids hebben wij alle wandelingen kunnen vastleggen waarvoor dank

- 25 mei 2022 - Pascale V

Mooie wandeling door het bos met halfweg een uitzichtspunt over de Semois. Je moet heel even een kort stukje naar beneden om het te zien.

- 30 maart 2022 - Bayramov

Gezellig route

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?