Stadswandeling door Marmaris: verken de Turkse badplaats

Stadswandeling door Marmaris: verken de Turkse badplaats

  • Startpunt: Marmaris Halk Plajı
  • Eindpunt: Marmaris Halk Plajı
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,0 km
  • Duur: 4 uur

Bijna volledig ingesloten in een baai en beboste heuvels, pakt Marmaris uit met een schitterende ligging langs de Egeïsche kust. Van de charme van het voormalige vissersplaatsje zal je nog weinig sporen terugvinden maar biedt Marmaris nog net iets meer dat authentieke Turkije. Vanaf de jaren 60 kwam een expansie op gang en die maakte Marmaris tot één van de populairste vakantiebestemmingen langs de Turkse Egeïsche kust.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Verken de Turkse badplaats Marmaris met onze stadswandeling

Marmaris is natuurlijk vooral bekend als vakantiebestemming voor zon- en strandliefhebbers. Behalve het strand en de gezellige winkelstraatjes heeft Marmaris toch nog wat meer in petto. Is het de eerste keer dat je Marmaris bezoekt? Dan kan je altijd onze stadswandeling door Marmaris boeken.

Je wandelt van het zandstrand van Marmaris naar Marmaris Kalesi, het kasteel waarin een klein museum gevestigd zit. Nadien wandel je door naar de jachthaven, een van de grootste moderne jachthavens van heel Turkije. Hier kan je pauzeren en genieten van een terrasje met zicht op de dobberende boten en luxueuze jachten. Lees meer over de mooiste bezienswaardigheden in Marmaris + mooiste daguitstappen.

VERBLIJFTIP: Bono Hotel Old Town bevindt zich op wandelafstand van de oude stad en het strand. Dit aparthotel beschikt over gezellig ingerichte kamers, waarvan sommige een eigen terrasje of balkon hebben. 's Ochtends wordt er een continentaal ontbijt geserveerd en 's avonds kan je genieten van mediterrane, midden-oosterse gerechten en pizza's. Meer info en boeken.

Turkse Kust & Rivièra

Gratis wandeling Marmaris downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis wandeling Marmaris downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?