Stadswandeling door Izmir langs de highlights

Stadswandeling door Izmir langs de highlights

  • Startpunt: Archeologisch Museum Izmir
  • Eindpunt: Klokkentoren van Izmir
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,5 km
  • Duur: 4 uur

Izmir is, op Istanbul en Ankara na de derde grootste stad van Turkije. De haven is, op die van Istanbul na, de meest belangrijke van het land.

Izmir stond voorheen bekend als het historische Smyrna. Deze stad kent een rijk verleden met verschillende beschavingen die door de eeuwen heen hebben gefloreerd. Als je door de straten van Izmir wandelt, zie je nog enkele sporen van de Griekse, Romeinse en Ottomaanse invloeden die het karakter van de stad hebben gevormd. Wil je graag de Turkse badplaats wat beter leren kennen tijdens je verblijf? Download dan zeker deze stadswandeling door Izmir.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Verken het centrum van Izmir met onze stadswandeling

Deze stadswandeling door Izmir is ongeveer 6,5 kilometer lang en begint bij het Archeologisch Museum waar je meteen een beter beeld krijgt over de Turkse badplaats. Nadien wandel je verder naar de Salepcioglu-moskee, een van de vele moskeeën in de stad. Niet ver van de moskee vind je de Agora van Smyrna, een openluchtmuseum dat ruïnes van een oud Grieks en Romeins marktplein en stadscentrum herbergt.

Vervolgens maak je een korte wandeling door het Kültürpark richting de Kordon Pier, een van de levendigste plekken in de stad. De wandelpromenade biedt prachtige uitzichten op de Egeïsche Zee. Nadien bezoek je de grootste moskee van de stad, de Hisar moskee, vlakbij de Kemeraltı Bazaar waar je de authentieke Turkse sfeer ervaart. Uiteindelijk sluit je de wandeling af bij de klokkentoren van Izmir, een iconisch monument op het bruisende Konak-plein, het centrale plein van de stad.

Benieuwd naar meer? Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden in Izmir + mooiste daguitstappen.

VERBLIJFTIP: L'Agora Old Town Hotel & Bazaar gelegen aan de Havra-straat aan de historische Kemeraltı Bazaar, beschikt over ruime kamers voorzien van een stijlvolle inrichting en alle luxe en comfort. Dit boetiekhotel is een absolute aanrader in het centrum van Izmir. Meer info en boeken.

Turkse Kust & Rivièra

Gratis wandeling Izmir downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis wandeling Izmir downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?