Stadswandeling door Bodrum: verken de Turkse badplaats

Stadswandeling door Bodrum: verken de Turkse badplaats

  • Startpunt: Vuurtoren van Bodrum Marina
  • Eindpunt: Petrusburcht
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 11,0 km
  • Duur: 4 uur

In Bodrum zijn er niet al te veel bezienswaardigheden te vinden, de meeste mensen komen dan ook naar de Turkse badplaats om te zonnebaden op de mooie stranden. Toch zijn er enkele plekken in de stad die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Onze stadswandeling brengt je alvast langs dé must-see bezienswaardigheden van Bodrum.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Verken het centrum van Bodrum met onze stadswandeling

Onze stadswandeling door Bodrum begint bij de vuurtoren Deniz Feneri aan de haven (bekijk ligging). Vanaf hier heb je meteen een schitterend uitzicht over de (luxe)jachten en boten die in de haven liggen te dobberen. Je zet je wandeling verder naar de oude windmolens van Bodrum en eindigt bij de Petrusburcht.

Onderweg kom je nog langs de Myndos-poort een overblijfsel dat nog steeds getuigt van het roemrijke verleden van Bodrum, het oude amfitheater, het Mausoleum van Halicarnassus en het Zeki Müren Kunstmuseum. Uiteraard is het hoogtepunt een bezoekje aan de Petrusburcht waarin een boeiend museum over de onderwatertechnologie gehuisvest zit.

VERBLIJFTIP: Bekijk hier onze favoriete verblijven in Bodrum, van luxe en kindvriendelijke resorts aan de kust tot kleinschalige boetiekhotels in het centrum van Bodrum.
Turkse Kust & Rivièra

Gratis wandeling Bodrum downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis wandeling Bodrum downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?