Premium

Stadswandeling door Syracuse: Bewonder de Griekse Tempel in de havenstad

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling door Syracuse: Bewonder de Griekse Tempel in de havenstad

  • Startpunt: Archeologisch Park Neopolis
  • Eindpunt: Castello Maniace
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,3 km
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Syracuse heeft een fascinerende geschiedenis die weerspiegeld wordt in de vele monumenten en architecturale pareltjes. De stad is vooral bekend voor haar Griekse geschiedenis, cultuur en gebouwen en als geboorteplaats van de wiskundige en ingenieur Archimedes. Tijdens de antieke tijden, was dit één van de machtigste steden van de Mediterraanse wereld. Vandaag de dag is het een UNESCO Werelderfgoed site en een populaire culturele bestemming. Tijdens deze wandeling kom je dan ook aan de must-sees van de stad!

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Rondreizen Sicilië van 8 tot 15 dagen fly & drive

Rondreizen Sicilië van 8 tot 15 dagen fly & drive

Met onze rondreizen verblijf je in charmehotels met ontbijtbuffet. Inclusief huurwagen met all-in verzekering, vlucht h/t vanuit Brussel naar Palermo of Catania, complete pdf-gids.

Syracuse stadswandeling: Tempio di Apollo, de ondergrondse catacomben en het Archeologisch Park Neopolis

Onze wandeling door Syracuse start bij het Archeologisch Park Neopolis, dé belangrijkste bezienswaardigheid in Syracuse en is een must-do voor iedereen met ook maar de kleinste interesse in geschiedenis! Om verder te gaan op de geschiedenis van de stad, zijn ook de ondergrondse Catacomben van San Giovanni waar je zo’n 20.000 vroegchristelijke tombes, onder de ruïnes van een Normandische kerk kan bewonderen.

De volgende site is één van de belangrijkste historische sites op het eiland van Ortygia, dat het hart van de oude stad Syracuse vormt: Tempio di Apollo. Maar ook het mooie art-nouveau monument Fontana di Artemide van godin Artemis/Diana, de kathedraal van Syracuse in Siciliaanse barokstijl en de Fonte Aretusa waar volgens de mythe de transformatie van de nimf Aretusa plaatsvond, mogen zeker niet ontbreken tijdens je wandeling.

Nog geen overnachting tijdens je verblijf in Sicilië? Bekijk onze 15 favoriete accommodaties in Sicilië!

Sicilië

Gratis preview reisgids Sicilië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Sicilië

Ontdek Sicilië via uitgewerkte 10-daagse rondreis en 6 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Yenthe Elsen

Gratis preview reisgids Sicilië downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?