Wandeling door Edinburgh, ontdek de Schotse hoofdstad

Koop de volledige reisgids voor € 10

Wandeling door Edinburgh, ontdek de Schotse hoofdstad

  • Startpunt: Arthur's Seat
  • Eindpunt: Edinburgh Castle
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,4 km
  • Duur: 8 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Visit Scotland

Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, is verreweg de meest bezochte (en vaak meest geliefde) Schotse stad, en met reden. De oude ‘New Town’ en de nóg oudere ‘Old Town’ barsten van de historische bezienswaardigheden, musea, geweldige winkels, restaurants en pubs. In deze stad vind je écht voor ieder wat wils.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Deze wandeling laat je Old Town, New Town, Royal Mile en Edinburgh Castle zien

Een wandeling naar de heuveltop Arthur’s Seat is een prachtige manier om je verkenning van de stad te starten. Van daar gaan we naar het Palace of Holyroodhouse is de officiële residentie van de Queen in de Schotse hoofdstad. Bezoekers kunnen er 14 prachtige appartementen en de ruïnes van de 12de -eeuwse Holyrood Abbey bezichtigen.

Loop langs het Scottish Parliament, een mix van eik, graniet en staal. Daarna stop je bij Dynamic Earth, een futuristische en hypermoderne attractie, perfect voor gezinnen.
Ga terug in de tijd bij de White Horse Close en ontdek de geschiedkundige onwaarheden.

Ga dag zeggen bij Adam Smith, de poëet Robert Fergusson en David Rizzio bij de Canongate Kirk. Enkele leuke musea zijn het Museum of Edinburgh en The People’s Story vlakbij de Kirk.

In het Scottish Storytelling Centre wijdt zich aan het behoud van het traditionele ‘storytelling’ of ‘verhalen vertellen’. Deze culturele traditie is diep verweven met de Schotse identiteit.

Ontdek het 'verborgen Edinburgh' op Royal Mile en in Edinburgh Castle

Een van de beste en leukste manieren om het “verborgen” Edinburgh te leren kennen, is via een georganiseerde rondleiding langs verstopte hofjes en stegen. Overal lans de Royal Mile kom je mensen (al dan niet in kostuum) tegen die je willen meenemen op een thematische rondleiding. St Giles Cathedral, eigenlijk de 'High Kirk', is de belangrijkste gebedsplaats van de Kerk van Schotland in Edinburgh.

Loop langs The Witches’ Well is een gietijzeren fontein en herdenkingsmonument voor de honderden vrouwen die tussen de 15de en 18de eeuw van hekserij beschuldigd werden en hier op de brandstapel gezet of opgehangen werden.

Eindigen doen we bij het Edinburgh Castle, het is bijna letterlijk de kers op de taart van historische sites in de stad, en een van de belangrijkste, toeristische bezienswaardigheden van heel Schotland.

Schotland

Gratis stadswandelng Edinburgh downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Schotland

Ontdek Schotland via 4 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een complete autoroute maakt deze reisgids uniek. Uiteraard veel praktische info, zie Loch Ness en wandel in de voetsporen van William 'Braveheart' Wallace. Koop de volledige reisgids voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

23 ervaringen

- 30 januari 2024 - karin pyfferoen

de reisgids is zeer informatief duidelijk gebruiksvriendelijk dankjewel

- 9 november 2023 - Mia

De tips en wandelroutes door Edinburgh hebben mij aardig op weg geholpen.

- 4 oktober 2023 - Ann Van Landschoot

Prachtige wandeling, goed uitgelegd! Een aanrader!

- 23 september 2023 - Karin Faber

Al een paar keer in Schotland geweest en daardoor dus goed bekend met het land. Hoe leuk dan ook om in jullie gids tips te lezen die ik nog niet wist. Heerlijk, nog meer te ontdekken in dit prachtige land. Dank jullie wel!

- 29 juni 2023 - Robert

Prima site waar ik al veel informatie van heb gebruikt voor zowel kortere als verdere reizen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?