Premium

Stadswandeling Kruševo: verken het centrum van dit charmante bergstadje

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Kruševo: verken het centrum van dit charmante bergstadje

  • Startpunt: Ilinden Monument Kruševo
  • Eindpunt: Nikola Martinoski Galerie
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Kruševo is een prachtig bergstadje in het westen van Macedonië. Dit verborgen juweeltje trekt misschien niet zoveel aandacht als andere populaire plaatsen in het land, maar dat is misschien een extra reden om hier langs te rijden tijdens je rondreis door Noord-Macedonië. Kruševo is de hoogst gelegen stad van Macedonië, op maar liefst 1350 meter boven zeeniveau, en dat maakt de stad extra pittoresk.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Kruševo langs de hoogtepunten

Kruševo is de enige bergstad van Macedonië en de hoogstgelegen stad van de Balkan. Er hangt een bijzondere sfeer die de stad onderscheidt van andere in de omgeving. Ten oosten van de stad strekt de Pelagonische Vallei zich uit, die wordt doorsneden door de rivier de Kruševo, die eveneens door de stad stroomt. Het water werkt als een natuurlijke barrière die de stad in twee verschillende delen scheidt.

De charme van Kruševo ligt niet alleen in de prachtige bergomgeving, maar ook in het rijke culturele erfgoed van de stad en de oprechte gastvrijheid van de bevolking. In het dorp hangt een rustige en traditionele sfeer. De charmante stenen huizen en smalle straatjes lenen zich uitstekend tot een ontspannen stadswandeling.

Enkele hoogtepunten op deze stadswandeling door Kratovo:

  • Het Makedonium (Ilinden) Monument, een prachtig architectonisch meesterwerk en een historische plek in Kruševo. Dit opmerkelijke monument is een voorbeeld van abstract symbolisme dat veel Joegoslavische architectuur kenmerkt.
  • Je bezoekt het Toše Proeski Memorial House om meer te weten te komen over een van Macedonië's meest prominente hedendaagse muzikanten. Proeski was een geliefde zanger, niet alleen in zijn eigen land maar ook in de rest van de Balkan.
  • Boeiende musea zoals het Geschiedenismuseum dat het rijke erfgoed en de belangrijkste gebeurtenissen van de stad belicht. Maar ook het Ilinden Opstand Museum, gevestigd in het voormalige huis van de gebroeders Tomalevski. In dit museum vind je belangrijke documenten over de stichting van de stad, de opstandige geest van de inwoners en de planning en het verloop van de opstand tegen het Ottomaanse Rijk.

VERBLIJFTIP: Boutique Hotel St Nikolas by Skar bevindt zich in het centrum van Kruševo, beschikt over smaakvol ingerichte kamers en iedere ochtend een heerlijk ontbijtje. Meer info en boeken.

Noord-Macedonië

Gratis preview reisgids Noord-Macedonië

Nog meer in de volledige reisgids Noord-Macedonië

Ontdek het Balkan land Noord-Macedonië via een complete reisgids en 14 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Noord-Macedonië

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?