FB

Ervaringen "Namen - Namur, wandelen langs Maas en Samber"

328 ervaringen

- 18 januari 2019 - Marijke

Heel mooie wandeling. Goeie tips. Aangename stad. We gaan zeker terug om te wandelen naar de citadel.

- 16 januari 2019 - Billy56

Altijd super interessant, de stadswandelingen van 'reisroutes'. Ze combineren de geschiedkundige bezienswaardigheden met de look and feel van de stad.

- 13 januari 2019 - Kris Elaerts

Leuke stadswandeling dat een mooi overzicht geeft over Namen. De citadel is een 'must do'.

- 5 januari 2019 - Marijke

Met deze wandeling beleefden we een mooie dag in deze verrassende stad Namen.

- 4 januari 2019 - eric danneels

Deze wandeling hebben we gedaan op 27 december met het Happy Day ticket van onze NMBS. Mooi gerenoveerd station. Als je van Gent Sint Pieters komt..... Zonder citadel. Eens je citadels gezien hebt : Ehrenbreitstein/Koblenz- Königstein/Königstein/ Fort Saint Paul/Marseille....dan weet je wat zo iets is en van de tijd ging het ook niet..De wandeling was mij bekend. Het ging er vooral om de Waalse cultuur te tonen/beleven aan uitgeweken Vlamingen naar Duitsland. Wij kwamen in een lege stad toe, maar bij de terugreis was het gezellig vol. Je vind er ook de betere traiteurs met Knokke Zoute prijzen. Het is nu eenmaal de hoofdstad van Wallonië. De huizen langs de Samber zijn ondertussen allemaal gerenoveerd. Saint Loup bleef het bij binnen kijken dit keer. De kerk op de marché des légumes is gesloten momenteel restauratie. Wel een intiem plein. Aan de kathedraal is er niks merkwaardig aan. De Marché de Noël was best een aangename verrassing: Waals. Geen Bratwurst en Glühwein dus. Wel boudain noir/blanc/peket en echte cadeau standen. Voor mij was het een aangenaam weerzien met Brasserie François. We hebben er in het zeer lang en zeer breed geluncht. Het is een brasserie stijl die in Vlaanderen totaal verloren gegaan is. Prijs/kwaliteit/bediening zéér correct. Beetje zoals Siphon Oostkerke/Damme. Reserveren nodig. Voordien hadden we al gestopt in een "hipster"-café. Dat hebben ze daar ook. Tja, en er blijft natuurlijk de Waalse mentaliteit met de Franse "slag".

- 2 december 2018 - Paul Verstraeten

Zeer mooie wandeling door de stad, waarbij men de meeste bezienswaardigheden ziet, alsook kennis maakt met het oude en nieuwe centrum. Een echte aanrader.

- 19 november 2018 - Ernest Lisette

Gemakkelijk als je op het laatste moment beslist ergens naar toe te gaan, je weet dat je dan het voornaamste te zien krijgt zonder zelf opzoekwerk te moeten verrichten. Via het bijgeleverd plannetje kan je ook gemakkelijk de wandeling inkorten, bedankt!

- 19 november 2018 - Cools Chantal

Stadsroute Namen was interessant uitgestippeld. Beschrijving van de route was niet altijd duidelijk. Verifiëren van de straatnamen was absoluut nodig en die waren net niet altijd te vinden.

- 13 november 2018 - frank groenweghe

Heel goede, bevattelijke, duidelijke èn overzichtelijke stadswandeling!!! Namen is trouwens een echte aanrader.

- 6 oktober 2018 - Everaert doris

Ondanks de regendag was het toch een zeer mooie wandeling in Namen. Alvast bedankt voor de route.

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape biedt je meer dan 1600 volledig uitgeruste vakantiehuizen en luxe villa’s in Belgische Ardennen. Allen werden ze zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, gezelligheid, comfort en ligging.

Gratis stadswandeling Namen downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?