Stadswandeling Mechelen, langs de oevers van de Dijle + centrum

Stadswandeling Mechelen, langs de oevers van de Dijle + centrum

  • Startpunt: Stationsstraat, Mechelen
  • Eindpunt: Stationsstraat, Mechelen
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 7,2 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Mechelen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Gratis wandelroute Mechelen: wandel langs bezienswaardigheden, Dossinkazerne en de oevers van de Dijle

Een wandeling door Mechelen kan veel kanten op: historisch, cultureel, gericht op shopping, met een groen tintje, op zoek naar proeverijen van lokale of meer wereldse aard, kuieren langs de oevers van de Dijle: het kan allemaal met deze gratis stadswandeling.

We brengen je langs bekende en onbekende plekjes. Je kan genieten van een gezellige drukte maar ook van rust, ver weg van andere bezoekers.

Langs de route van deze wandeling zijn er heel wat kerken gelegen, allen enkel in de namiddag geopend (gesloten op maandag), hou daar rekening mee in je planning. Met deze wandeling kan je gemakkelijk 2 volle dagen genieten van Mechelen. Ontdek nog meer bezienswaardigheden in Mechelen.

Wil je graag in Mechelen overnachten tijdens je bezoek? Ontdek onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Mechelen. Van goedkoop tot luxe, voor ieders budget
Mechelen stadswandeling

Gratis stadswandeling Mechelen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Mechelen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

1876 ervaringen

- 22 juni 2024 - f.druyts

super handig en zeer volledig top

- 15 juni 2024 - Jef Panken

Wandeling muurschilderingen (street art): superleuk !!! Mechelen is een héél mooie en bruisende stad met terrasjes en eet- en wandelplekjes, verkeersluw, indrukwekkende gebouwen, veel water en winkels. Een bijzonder aangenaam weerzien, want het was voor ons al een tijdje geleden. Super! We gaan Mechelen nog méér en vaker komen bezoeken.

- 9 juni 2024 - De Smet Patrick

Handige, interessante gids die je op het juiste pad houdt. Idee voor reisroutes.be: een Podwalk van al jullie geslaagde gidsen?!

- 27 mei 2024 - anthoni leen

Toen we in Mechelen aankwamen was het de 1000 km voor kom op tegen kanker, zodoende was er veel te doen en te zien, we houden de wandeling voor later, we zijn benieuwd, want Mechelen is een prachtige stad, en zoals we gewend zijn van reisroutes zijn de wandelingen ook gewoon top.

- 22 mei 2024 - Marcel

We gaan half Juni naar Mechelen. Maar stadswandeling en info over Aalst heef goed uitgelegd. Alles was perfect zoals beschreven. Een aanraders om stadswandeling op te vragen.

Gratis stadswandeling Mechelen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?