10 x verblijven in Mechelen: Waar overnachten? Van goedkoop tot luxe

10 x verblijven in Mechelen: Waar overnachten? Van goedkoop tot luxe

23 december 2023 in Mechelen1 reactie

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Mechelen heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Mechelen!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel Brouwerij Het Anker (Mechelen)

Graag eens overnachten op een unieke locatie? Neem dan zeker een kijkje bij Hotel Brouwerij Het Anker. De brouwerij dateert vanuit de 15e eeuw en is een must-visit tijdens je bezoek aan de stad Mechelen. Het driesterrenhotel heeft een eigen restaurant waar je de verschillende bieren van de brouwerij kunt proeven. Meer info en boeken.

  1. Martin's Patershof

Hotel Martin’s Patershof bevindt zich in een voormalige kerk in het centrum Mechelen op 15 minuten wandelen van het treinstation. De kerk heeft een geschiedenis van meer dan 800 jaar en werd onlangs omgetoverd tot een luxe viersterrenhotel. Graag overnachten in dit unieke hotel? Een kamer boek je vanaf €154/nacht. Meer info en boeken.

  1. B&B De Vrome Vos

B&B De Vrome Vos bevindt zich op tien minuten wandelen van het centrum van Mechelen en ligt in het bekende Groot Begijnhof. Bezienswaardigheden vlakbij zijn het Klein Begijnhof en de Sint-Katelijnekerk. De gezellige bed and breakfast heeft twee sfeervol ingerichte kamers met eigen badkamer.

Hier overnacht je vanaf €105/nacht, inclusief ontbijt. Meer info enboeken.

  1. Taverne Hotel Muske Pitter

Wil je graag overnachten in het Kleinste hotel van Mechelen? Dan ben je op de juiste plek bij Taverne Hotel Muske Pitter. Het hotel is gelegen op wandelafstand van het centrum, vriendelijke ontvangst met uitleg over de leukste plaatsjes in Mechelen. Er is plaats om je fiets te stallen en op te laden. Ruime en lichte kamer. 's Morgens wacht je er een zeer verzorgd en uitgebreid ontbijt. Meer info en prijzen vind je hier.

  1. Hotel 3 Paardekens

Het 3 Paardekens Hotel ligt in het centrum van Mechelen op 2 minuten wandelen van De Grote Markt, de Sint-Romboutskathedraal en het Schepenhuis. De belangrijkste bezienswaardigheden van Mechelen liggen allemaal op wandelafstand. Het driesterrenhotel heeft 33 ruime ingerichte kamers met eigen badkamer.

Een kamer boek je hier vanaf €95/nacht. Meer info en boeken.

  1. Designhotel Vé

Het Mercure Hotel Vé ligt op de Vismarkt in het centrum van Mechelen. De Vismarkt is een van de meest gezellige buurten van de stad met heel wat toffe bars en restaurants. Het viersterrenhotel is gevestigd in een voormalige industriële fabriek uit 1923 en heeft een wellnessruimte met sauna en zwembad. Dit is de ideale uitvalsbasis om te relaxen na een dagje stappen in de stad.

Een kamer boek je hier vanaf €122/nacht. Meer info en boeken.

  1. B&B Porta Superia

B&B Porta Superia ligt in het centrum van Mechelen op 10 minuten wandelen van de Grote Markt. De bed and breakfast heeft twee ruime moderne kamers en mogelijkheden tot spa & wellness. Een kamer in B&B Porta Superia boek je vanaf €109/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotel Elisabeth

Hotel Elisabeth ligt in het centrum van Mechelen naast het Museum Hof van Busleyden op 5 minuten wandelen van de Grote Markt. Het driesterrenhotel heeft een uitzonderlijk uitgangsbord aan de gevel dat je al van ver kunt opmerken. Een kamer boek je hier vanaf €120/nacht. Meer info en boeken.

  1. B&B Lunatree

B&B Lunatree ligt in het historische centrum van Mechelen en is gevestigd in een jugendstilhuis aan het waterkanaal. De kamer biedt uitzicht op de Sint Romboutstower. De bed & breakfast biedt een hele eerste verdieping met 2 kamers met een hoog plafond, een eigen badkamer en een boomhut op het dak met een open haard. De kamers zijn voorzien van een waterkoker en een traditioneel Japans bed. Voor uw comfort wordt er een topmatras toegevoegd. Tot de extra's behoren badjassen en gratis toiletartikelen.
Een kleinere Tweepersoonskamer bevindt zich op de 2e verdieping van de accommodatie. Deze kamer heeft een eigen badkamer. Meer info en boeken vanaf € 144/nacht

  1. VixX Hotel Suites (Mechelen)

Vixx Hotel ligt in het centrum van Mechelen en biedt luxe en ruime suites met gratis WiFi, een flatscreen-tv en een badkamer met ligbad en een regendouche. Het treinstation van Mechelen ligt op 1 km.

Elke suite heeft een parketvloer en is ingericht met turquoise meubels. Ze zijn ook uitgerust met een Philips Living Colors-lamp. De functionele keuken is uitgerust met een koelkast, een microgolf en een Nespresso-apparaat. Het Vixx biedt ontbijt op de kamers en een ontbijtbuffet. Je kan zelf maaltijden bereiden in de keuken van je suite. Er is een privé parking en sommige kamers hebben balkon. Meer info en boeken

  1. Download onze gratis stadswandeling door Mechelen

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling door Mechelen. Die hebben we voor jou uitgestippeld zodat je zeker niets mist van de stad. De wandeling brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en geeft je wat meer uitleg over de plekken waarlangs je passeert.

Mechelen stadswandeling

Gratis reisgids Mechelen downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 7 augustus 2020 - Luc Pyncket

Overzichtelijk, gemakkelijk te downloaden en zeer handig. Niet te uitgebreid maar zeker voldoende voor een eerste kennismaking. Proficiat

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?