FB

Stadswandeling Leuven, historisch centrum & bezienswaardigheden

Download Wandelboek 2

Stadswandeling Leuven, historisch centrum & bezienswaardigheden

941 x gedownload678 ervaringen
  • Startpunt: Grote Markt, Leuven
  • Eindpunt: Grote Markt, Leuven
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,0 km
  • Duur: 5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Leuven

Volg route op kaart met GPS-tracker

Met deze wandelroute door Leuven, ontdek je de mooiste gebouwen en het groen van de stad

Leuven biedt zijn bezoekers een enorme variatie aan: prachtige gebouwen zoals het stadhuis, twee begijnhoven, heel wat kerken, lange winkelstraten, autoluwe straten, groene zones en ... veel terrassen. Leuven is de bierhoofdstad van België: de bakermat van brouwerij Stella Artois (AB Inbev), de kleine huisbrouwerij Domus en de langste toog van Europa, de Oude Markt. Culinaire specialiteiten zijn er zowat overal te vinden in de stad. Met onze wandelroute kom je langs al deze plaatsjes in Leuven.

Leuven

Gratis stadswandeling Leuven downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Leuven: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart678 ervaringen

- 23 mei 2018 - LT

Zoals meestal alweer een mooie gids; Geprint op A4 formaat zijn de stadsplannen zeer moeilijk leesbaar. Toch bedankt, Luc Troch

- 19 mei 2018 - Ina de Laat

Wij hebben goed gebruik gemaakt van de stadswandeling. Zonder deze routekaart hadden we heel wat bezienswaardigheden gemist.

- 9 mei 2018 - Marco

Mooie wandeling gemaakt met de stadsgids van Leuven die je de hele stad laat doorkruizen en wijst op allerlei bezienswaardigheden. De wandeltocht is goed beschreven en bevat een hoop achtergrondinformatie. Voor een volgende stadstrip ga ik zeker weer zoeken naar een dergelijke gids!

- 9 mei 2018 - jenny

Zeer leuke wandeling. De tuinen zorgen voor afwisseling. Meer dan 30 jaar geleden op kot gezeten in Leuven en nu toch nog veel onbekende plaatsen bezocht.

- 8 mei 2018 - Lut

Mooi uitgestippelde wandeling langs de historische hoogtepunten van de stad. Parkeertip: parkeergarage aan de Vaartkom. Je betaalt maximum 6€ per dag en een shuttle brengt je naar het centrum van de stad. Maar een bijkomende tip: neem de shuttle NIET en bekijk het geslaagde project van de stadsvernieuwing aan de Vaartkom. Begin dan je wandeling aan het Klein Begijnhof. Je dagje Leuven wordt sowieso een succes!

Gratis stadswandeling Leuven downloaden

Download Wandelboek 2

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?