FB

Stadswandeling Leuven, historisch centrum & bezienswaardigheden

Download Wandelboek 2

Stadswandeling Leuven, historisch centrum & bezienswaardigheden

4 129 x gedownload796 ervaringen
  • Startpunt: Grote Markt, Leuven
  • Eindpunt: Grote Markt, Leuven
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Leuven

Volg route op kaart met GPS-tracker

Download de gratis wandeling door Leuven en ontdek er de mooiste gebouwen en het groen

Leuven biedt zijn bezoekers een enorme variatie aan: prachtige gebouwen zoals het stadhuis, twee begijnhoven, heel wat kerken, lange winkelstraten, autoluwe straten, groene zones en ... veel terrassen.

Leuven is de bierhoofdstad van België: de bakermat van brouwerij Stella Artois (AB Inbev), de kleine huisbrouwerij Domus en de langste toog van Europa, de Oude Markt. Culinaire specialiteiten zijn er zowat overal te vinden in de stad. Met onze wandelroute kom je langs al deze plaatsjes in Leuven.

Leuven

Gratis stadswandeling Leuven downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Leuven: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

796 ervaringen

- 21 mei 2019 - Veronique Roekens

Gisteren stadswandeling gemaakt met 10 anderstalige volwassen studenten Nederlands. Alles prima verlopen; iedereen was heel enthousiast. Alle belangrijke bezienswaardigheden in het historische centrum komen aan bod.

- 21 mei 2019 - Nathalie Harink

Allereerst dikke proficiat met jullie heel mooi stadhuis. Op vrijdag de korte stadswandeling gedaan en op zaterdag de ecotrein op jullie aanraden genomen. De ideale combinatie om Leuven te leren kennen en ontdekken. Wandeling als stadsverkenning, ecotrein de periferie met jullie trotse brouwerij stella en haven. Enig minpunt het opstappunt van de ecotrein is niet zo duidelijk, wij dachten dat het ook aan de opstapplaats van de bussen de lijn was. Het was een topweekendje voor ons.

- 20 mei 2019 - Joris UYTTENHOVE

Aan de hand van jullie info een wandeltocht opgemaakt waar de klemtoon ligt op " Leuven als eeuwenoude universiteitsstad" en als tweede " Leuven, als centrum van eeuwenoude geloofsbeleving". De bezoekers die er bij waren keken verrast op toen zij de historische achtergronden van de stad ontdekten. PS. Wij hebben een gidstocht in het stadhuis meegemaakt en vonden de gids en de rondgang superbe. Dank voor jullie info en proficiat voor de degelijkheid van jullie dienst!

- 15 mei 2019 - Carlos Van Lauwe

Deze route is mij minder bevallen. Een beetje ontgoocheld over de vele kasseibaantjes of smalle voetpaden (praktisch niet te doen met een rolwagen). Het Groot Begijnhof kon mij wel bekoren.

- 12 mei 2019 - geert

praktische tips voor eerste bezoek aan Leuven.

Gratis stadswandeling Leuven downloaden

Download Wandelboek 2

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?