FB

Stadswandeling Leuven, historisch centrum & bezienswaardigheden

Download Wandelboek 2

Stadswandeling Leuven, historisch centrum & bezienswaardigheden

2 547 x gedownload742 ervaringen
  • Startpunt: Grote Markt, Leuven
  • Eindpunt: Grote Markt, Leuven
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Leuven

Volg route op kaart met GPS-tracker

Met deze wandelroute door Leuven, ontdek je de mooiste gebouwen en het groen van de stad

Leuven biedt zijn bezoekers een enorme variatie aan: prachtige gebouwen zoals het stadhuis, twee begijnhoven, heel wat kerken, lange winkelstraten, autoluwe straten, groene zones en ... veel terrassen. Leuven is de bierhoofdstad van België: de bakermat van brouwerij Stella Artois (AB Inbev), de kleine huisbrouwerij Domus en de langste toog van Europa, de Oude Markt. Culinaire specialiteiten zijn er zowat overal te vinden in de stad. Met onze wandelroute kom je langs al deze plaatsjes in Leuven.

Leuven

Gratis stadswandeling Leuven downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Leuven: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

742 ervaringen

- 16 november 2018 - Bob uit Zeeland

Leuven is een heele leuke en mooie stad. Wij hebben met veel plezier de stads wandeling gemaakt, veel oude gebouwen en leuke straatjes genoeg voor iedereen. Top!

- 15 november 2018 - Albert Manet

Wij hebben de wandeling voor 80 % gevolgd. In de Halve straat hebben we het Hofmanspad - ook het vrijerspad genoemd - gevolgd naar de Sint-Pieterskliniek, omdat je daar rustig langs een Dijlearm wandelt en ook langs een stuk van de eerste stadsmuur. Om drie uur in de namiddag hebben we met een gids het stadhuis bezocht. Met dank voor de beschrijving van de wandeling. A. Manet.

- 14 november 2018 - Els Vanackere

het was een mooie route die we konden starten vanaf ons hotel, Begijnhofhotel, want het lag pal in de route. je hoeft de route dus niet echt vanaf het startpunt te volgen, want wel makkelijk was. Het stadhuis is een prachtig gebouw, maar jammergenoeg deden we de wandeling op 1 november en was het gesloten. de kerk ertegenover was wel open, en daar zijn we dan eens gaan zien. Een heel mooie preekstoel te zien, in mooi houtsnijwerk. echt de moeite om eens te gaan bekijken. Leuven is een mooie en gezellige stad.

- 14 november 2018 - Dieter

Zeer knap gedaan. Een fijne wandeling!!

- 12 november 2018 - Johan Coene

De afstand tussen de verschillende bezienswaardigheden vonden wij te groot om boeiend te blijven. De gebouwen rond het stadhuis waren zeker de moeite waard. Een bezoek aan museum M was voor ons een mooie afsluiter van de daguitstap.

Gratis stadswandeling Leuven downloaden

Download Wandelboek 2

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?