FB

Ervaringen "Stadswandeling Leuven, historisch centrum & bezienswaardigheden"

742 ervaringen

- 16 november 2018 - Bob uit Zeeland

Leuven is een heele leuke en mooie stad. Wij hebben met veel plezier de stads wandeling gemaakt, veel oude gebouwen en leuke straatjes genoeg voor iedereen. Top!

- 15 november 2018 - Albert Manet

Wij hebben de wandeling voor 80 % gevolgd. In de Halve straat hebben we het Hofmanspad - ook het vrijerspad genoemd - gevolgd naar de Sint-Pieterskliniek, omdat je daar rustig langs een Dijlearm wandelt en ook langs een stuk van de eerste stadsmuur. Om drie uur in de namiddag hebben we met een gids het stadhuis bezocht. Met dank voor de beschrijving van de wandeling. A. Manet.

- 14 november 2018 - Els Vanackere

het was een mooie route die we konden starten vanaf ons hotel, Begijnhofhotel, want het lag pal in de route. je hoeft de route dus niet echt vanaf het startpunt te volgen, want wel makkelijk was. Het stadhuis is een prachtig gebouw, maar jammergenoeg deden we de wandeling op 1 november en was het gesloten. de kerk ertegenover was wel open, en daar zijn we dan eens gaan zien. Een heel mooie preekstoel te zien, in mooi houtsnijwerk. echt de moeite om eens te gaan bekijken. Leuven is een mooie en gezellige stad.

- 14 november 2018 - Dieter

Zeer knap gedaan. Een fijne wandeling!!

- 12 november 2018 - Johan Coene

De afstand tussen de verschillende bezienswaardigheden vonden wij te groot om boeiend te blijven. De gebouwen rond het stadhuis waren zeker de moeite waard. Een bezoek aan museum M was voor ons een mooie afsluiter van de daguitstap.

- 10 november 2018 - erna de brabandt

heel handig als basis om een route uit te stippelen en de voornaamste bezienswaardigheden te ontdekken, bondige beschrijving; ook het vermelden van de openingsuren is interessant, voor verdere details gebruik ik dan wel een reisgids en / of websites, hartelijk dank

- 9 november 2018 - M. Argilaga

Erg handig. Met zo'n gids mis je niets interessants. Als ik op reis ga, kijk ik altijd of jullie een gids van de stad hebben. Altijd goed.

- 8 november 2018 - Willem van Eil

Eén woord , FANTASTISCH !! Overzichtelijk, het maakt je bezoek kompleet.

- 6 november 2018 - Annemarie van Tilburg

Prima routebeschrijving, leuke wandeling, jammer genoeg waren op zondag alle winkels dicht en bijna alle café's en brasseries, behalve op de Grote en Oude Markt. En het was op zondag 28 oktober zó koud, dat ik niet de hele wandeling heb gelopen en niet meer de Hortus/Kruidtuin in ben gegaan, maar na een warme chocola met cognac teruggelopen ben naar het station, alwaar ik de trein terug heb genomen. Maar Leuven is een mooie stad, mooie oude gebouwen en pandjes, die ik gelukkig met een paar medewandelaars en onze 'gastvrouw', die in Leuven woont, de avond van de 27e nog wèl heb kunnen bekijken, sfeervol verlicht en vol leven. Ik hoop nog eens terug te komen, misschien in het voorjaar, om de Hortus te kunnen bezoeken en nog eens, bij wat warmer weer, door Leuven, te slenteren en op een terrasje of in een café nogmaals wat van de sfeer te proeven. Het is er gezellig! Een warme groet uit Amserdam.

- 4 november 2018 - Van zeghbroeck wilfried

Heel mooie route. Een aanrader voor wie Leuven beter wil leren kennen.

Gratis stadswandeling Leuven downloaden

Download Wandelboek 2

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?