Waar overnachten in Leuven? 10 x hotels: goedkoop tot luxe (update 2024)

Waar overnachten in Leuven? 10 x hotels: goedkoop tot luxe (update 2024)

12 september 2023 in Leuven4 reacties

Op zoek naar een hotel of verblijf in Leuven?
Plan je een citytrip naar Leuven maar weet je nog niet zeker waar je wil overnachten? Geen zorgen! Hier krijg je een overzicht van 10 trendy hostels en hotels, waar voor elk wat wils tussenzit.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Leuven City Hostel

Toch liever wat minder betalen? Neem dan zeker een kijkje bij het Leuven City Hostel.
Hier kun je al een slaapplek boeken vanaf €22. Het hostel ligt binnen de ring van Leuven, achter het Ladeuzeplein op zo’n 700 meter stappen van de Grote Markt. Meer info en boeken

  1. B&B Lodging at 8

B&B Lodging at 8 ligt in de Sint-Kwintenswijk vlakbij het stadscentrum van Leuven. Er zijn drie ruime kamers met elk een douche en toilet. De Bed and Breakfast ligt op tien minuten wandelen van de Abdij van ’t Park, die je ieder weekend vanaf 14u kunt bezoeken. Hier overnacht je al vanaf € 93. Meer info en boeken

  1. Martin’s Klooster

Martin’s Klooster is een viersterrenhotel, gelegen in het historische stadscentrum van Leuven, op het zogenaamde ‘s Hertogen-Eiland. Het oude klooster heeft de ideale locatie om de prachtige universiteitsstad te ontdekken. Gasten kunnen na een dagje wandelen in de levendige stad uitrusten in een van de 103 kamers.
Hier logeer je voor € 100/nacht. Meer info en boeken.

  1. Begijnhof Hotel

Het Begijnhof Hotel is gelegen in het stilste en meest pittoreske deel van de stad. Naast het hotel vind je het gelijknamige Groot Begijnhof, dat dateert uit de 13e eeuw. De authenticiteit van het hof bleef behouden en is prachtig om door te wandelen. Je kunt er wandelen in tal van kleine straatjes en komt er uit op enkele pleintjes, tuinen en parken.
Hier betaal je zo'n € 90/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotel Boardhouse

Het Boardhouse Hotel ligt in Heverlee – Leuven. In het moderne hotel heerst er een sfeer van luxe en gezelligheid. Naast de verblijfmogelijkheden kun je er ook een vergaderruimte boeken. Het hotel ligt naast het Heverlee Park op 5 minuten rijden van het Leuvense stadcentrum.
Hier betaal je €60/nacht. Meer info en boeken.

  1. Hotel La Royale

Hotel La Royale ligt naast het station van Leuven en grenst aan een gezellige brasserie. De 36 kamers zijn modern ingericht en beschikken over voldoende comfort.

Je geraakt vanuit het hotel gemakkelijk in de grootste winkelstraat en passeert tijdens het wandelen langs het M-Museum, het modern museum voor kunstgeschiedenis.
Hier kost een kamer met ontbijt € 91/nacht. Meer info en boeken

  1. Hotel The Lodge Heverlee

The Lodge Heverlee is gevestigd in een prachtige hoeve, die omgetoverd werd tot een luxueus hotel. De stijl van de hoeve werd behouden en die kun je nog steeds terugvinden in de kamers. Het hotel ligt vlakbij de Dijle, waar je schitterende wandelingen kunt maken langs het water. Hier betaal je € 116/nacht incl. ontbijt, meer info en boeken.

  1. Hotel Malon

Hotel Malon ligt aan het station van Leuven en kijkt uit op het Martelarenplein. De negen ruime kamers zijn gezellig ingericht en hebben elk een eigen badkamer. In de bijhorende brasserie kun je ’s avonds en ’s middags lekker uit eten.
Prijs is € 115/nacht, incl ontbijt. Meer info en boeken

  1. Novotel Leuven

In Novotel Leuven kun je overnachten in alle comfort en vergaderen in een stijlvolle businessomgeving. Het viersterrenhotel bevindt zich op 15 minuten wandelen van de Grote Markt van Leuven en op 7 minuten stappen van het station. Alle gasten maken gratis gebruik van het fitnesscentrum met hammam.
Hier logeer je voor € 130/nacht, ontbijt inbegrepen. Meer info en boeken.

  1. Getaway Studios Leuven (Appartement)

Eens ergens anders overnachten dan in een hotel? Je kunt het bij Getaway Studios Leuven. Getaway vestigde zich al in 4 grote steden in België (Leuven, Zaventem, Gent en Oostende) en beschikt over luxueus ingerichte en volledig uitgeruste flats. Het is een leuk alternatief voor een hotel en is zeker de moeite waard. Hier overnacht je voor € 86/nacht. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Leuven

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip Leuven? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. We hebben een complete stadswandeling door Leuven uitgewerkt langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden. Download je stadswandeling Leuven hier.

Leuven

Gratis reisgids Leuven downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 10 oktober 2023 - Vanden Bulcke Luc

Leuven is een stad die veel te bieden heeft. Naast cultuur, ontspanning, shoppen en heb je bovendien prachtige locaties waar je voor een meerdaagse kunt boeken.

- 21 mei 2022 - Eddy

Goed uitgelegd

- 13 juli 2021 - Guy Guldentops

Uitstekende website boordevol met leuke tips & trips ! Een echte aanrader voor iedereen.

- 9 september 2020 - Aerts Viviana

Als logie hadden we het pentahotel .als bezienswaardigheid was de kruidtuin wel de moeite waard. In het begijnhof viel de stilte en de rust op. Wat ook de moeite was .was de art toer met gids. Eigenlijk is er in deze studentenstad voor ieder wat leuks te beleven zowel voor de hongerigen en de dorstigen Maar toch nog veel cultuur voor de iets wat oudere generatie

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?