Premium

Wandeling door Futuristisch Berlijn: Ontdek modern Berlijn

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling door Futuristisch Berlijn: Ontdek modern Berlijn

  • Startpunt: Potsdamer Platz
  • Eindpunt: Potsdamer Platz
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,5 km
  • Duur: 8 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

De enorme aantrekkingskracht van Berlijn is misschien wel te verklaren door de vele facetten en gezichten die de stad vertoont: rijk aan recente geschiedenis, veel mogelijkheden voor theater en andere artistieke beleving, gezellige kroegen en andere horeca, boordevol interessante musea en boeiende tentoonstellingen… Zet je een andere bril op dan zie je weer een ander Berlijn. In deze wandeling laten we je kennis maken met de futuristische aspecten van deze bruisende wereldstad.


Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling door Futuristisch Berlijn

De wandeling start op één van de meest futuristische plekken van Berlijn: onder het indrukwekkende tentachtige dak van het Sony Center op de Potsdamer Platz. Deze locatie is vanuit de meest verscheiden richtingen bereikbaar met het openbaar vervoer.

Daarna ga je onder meer naar de Fernsehturm, voor het mooiste uitzicht over Berlijn, en de Aquadom, een aquarium bestaande uit een 25 meter hoge cilinder in acrylglas met een diameter van 11 meter.

Je komt ook langs de Reichstag, waarvan meest opvallende nieuwe element de glazen koepel is op het dak. Ook de kantoren van de bondskanselier en het moderne Hauptbahnhof passeren de revue. Eindig de wandeling bij het Denkmal für die Ermordeten Juden Europas, misschien niet bijzonder futuristisch maar wel bijzonder indrukwekkend.

De Fernsehturm in Berlijn bezoeken? Onze tip: bestel je tickets online, meestal is het er zo druk dat je ter plekke geen tickets kan boeken (of je dient een tijdslot op een later tijdstip te reserveren).

Boek online en sla de wachtrij over + met de mogelijkheid om tot 24u voor aankomst te annuleren. Bekijk het aanbod hieronder, boek bij GetYourGuide en bekijk het volledige aanbod.

Berlijn

Gratis stadsgids Berlijn downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Berlijn

Ontdek Berlijn via 5 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken van deze boeiende stad leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Wouter Coppens

Gratis stadsgids Berlijn downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?