FB

Berlijn stadswandeling langs alle hoogtepunten + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Berlijn stadswandeling langs alle hoogtepunten + kaart

1 329 x gedownload253 ervaringen
  • Startpunt: Alexanderplatz, Berlijn
  • Eindpunt: U-bahn (metro) Friedrichstrasse, Berlijn
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 7,9 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Berlijn

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Gratis wandelroute door Berlijn, ontdek alle bezienswaardigheden van de stad

Met deze wandelroute door Berlijn laten we je de diverse aspecten zien van deze stad. Je start in het hart van het voormalige Oost-Berlijn en kruist de Spree aan het belangrijke museumeiland. We wandelen naar de bekende Gendarmenmarkt en komen langs Checkpoint Charlie. Uiteraard mag het nieuwe Potsdamer Platz niet ontbreken om dan via het Kulturforum met talrijke musea naar het Joods monument te stappen. We eindigen aan de Brandenburger Tor met de Reichstag en Unter den Linden. Toch hebben we nog niet alles gezien van Berlijn, op de wandeling geven we je nog een paar uitbreidingsmogelijkheden mee.

Berlijn

Gratis stadswandeling Berlijn downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Berlijn

Ontdek Berlijn via 5 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken van deze boeiende stad leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 7,5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Berlijn: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

253 ervaringen

- 5 augustus 2018 - Raats Raymond

De reisroute van Berlijn was heel duidelijk en goed te volgen. Zo weet je tenminste waar je begint en eindigd. 1 tip !. Huur een fiets en alles gaat veel vlotter en minder vermoeiend. Een fijne citytrip dankzij reisroutes.

- 2 augustus 2018 - Klarinda

Duidelijke en prachtige rondwandeling door het mooie Berlijn

- 25 juli 2018 - Erwin

Ik heb erg genoten van de stadswandeling, ik ben op plekjes geweest die ik anders echt niet had gezien. Duidelijke beschrijving van de route en je ziet daadwerkelijk heel veel van de highlights van Berlijn. In de wandeling zit een stukje waar op dit moment wordt gebouwd en je dus een soort omleiding moet zien te vinden. Betreft het stuk bij het muziekinstrumentenmuseum. Was goed te doen overigens. Nogmaals, erg leuke wandeling. Hartelijk dank daarvoor.

- 24 juli 2018 - Petra

Zeer duidelijke reisgids die je nog meer zin in je vakantie laat hebben! Als wij ergens naar toe gaan kijk ik altijd op de site van reisroutes of er van onze bestemming een reisgids is. Tot nu toe altijd gelukt 😊

- 14 juli 2018 - Nathalie Houfflijn

Ik heb de stadswandeling met de hoogtepunten van Berlijn gemaakt. Dit was voor mij de ideale wandeltocht om alles te zien en de dingen over de gebouwen e.d. te weten te komen. Ideaal qua afstand, uitleg als parcours. De wandeling schepte orde in de grote stad die Berlijn is.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?