FB

Berlijn stadswandeling langs alle hoogtepunten + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Berlijn stadswandeling langs alle hoogtepunten + kaart

784 x gedownload244 ervaringen
  • Startpunt: Alexanderplatz, Berlijn
  • Eindpunt: U-bahn (metro) Friedrichstrasse, Berlijn
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 7,9 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Berlijn

Volg route op kaart met GPS-tracker

Gratis wandelroute door Berlijn, ontdek alle bezienswaardigheden van de stad

Met deze wandelroute door Berlijn laten we je de diverse aspecten zien van deze stad. Je start in het hart van het voormalige Oost-Berlijn en kruist de Spree aan het belangrijke museumeiland. We wandelen naar de bekende Gendarmenmarkt en komen langs Checkpoint Charlie. Uiteraard mag het nieuwe Potsdamer Platz niet ontbreken om dan via het Kulturforum met talrijke musea naar het Joods monument te stappen. We eindigen aan de Brandenburger Tor met de Reichstag en Unter den Linden. Toch hebben we nog niet alles gezien van Berlijn, op de wandeling geven we je nog een paar uitbreidingsmogelijkheden mee.

Berlijn

Gratis stadswandeling Berlijn downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Berlijn

Ontdek Berlijn via 5 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken van deze boeiende stad leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 7,5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Berlijn: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart244 ervaringen

- 22 mei 2018 - Toon

Mooie route, langs de meeste hoogtepunten van Berlijn. Je hoeft hem niet in één keer te lopen maar kan hem gemakkelijk opsplitsen. Prima toer.

- 10 april 2018 - Martine Cornelis

Dankzij de wandeling langs de meeste bezienswaardigheden, hebben we voor onze eerste keer, kennis kunnen maken met deze mooie stad. We hebben ook een deel van de wandeling langs de muur gemaakt. Ook dit was de moeite waard. Jullie hebben ons zin doen krijgen in nog een bezoek aan Berlijn! Bedankt!!

- 9 april 2018 - Wendy

Het was een interessante route. We kwamen langs alke belangrijke bezienswaardigheden, waardoor we de stad beter leerde kennen ! Top 👍 !

- 6 maart 2018 - M. Six-Meinema

Wij hebben veel plezier gehad van de wandelroute. Duidelijk omschreven en ook die dingen die je graag wilt zien, wanneer je voor het eerst in Berlijn bent

- 5 maart 2018 - lieve

ondanks de felle koude, hebben we toch een aangename tijd doorgebracht in Berlijn en vele zaken gezien, vnl in oost-berlijn; de wandeltocht is hierbij heel goed van pas gekomen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?