Stadswandeling Aalst, langs alle bezienswaardigheden + kaart

Download fietsgids Oost-Vlaanderen

Stadswandeling Aalst, langs alle bezienswaardigheden + kaart

5 089 x gedownload260 ervaringen
  • Startpunt: Statieplein, Aalst
  • Eindpunt: Statieplein, Aalst
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,0 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Aalst

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling verrassend Aalst - Meer dan alleen Carnaval

Vier bekende figuren, heel wat mooie gebouwen, onverwachte plekjes, een leuk museum en een gezellige winkelstad. Dat is in grote lijnen wat je te zien krijgt tijdens deze vier kilometer lange wandeling door Aalst. Het is een stad met een rijke geschiedenis en dat zal je met deze wandelroute op een leuke manier ontdekken.

Opnieuw brengen we heel wat afwisseling in de wandelroute opdat zowel de culturele of culinaire toerist als de levensgenieter aan zijn trekken komt.

De shopper geniet van een unieke autovrije winkelstratenstructuur: 5 winkelstraten die uitgeven op de Grote Markt vormen het shoppinghart van de stad. De route kan je zowel starten aan het station, vanop de autoparking of camperplaats. In onze blogpost vind je nog meer bezienswaardigheden in Aalst.

Aalst carnaval 2021 afgelast: Mogelijks komt er een speciale zomereditie.

Vanaf 27 september 2020 tot 7 november 2021: unieke belevingsexpo 'Iedereen Rubens' op de zolders van de Sint-Martinuskerk. Meer info.

TIP: Nog op zoek naar een leuk hotel of B&B om te overnachten? Ontdek hier onze favoriete hotels en B&B's in Aalst.

Aalst stadswandeling

Gratis stadswandeling Aalst downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Aalst: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

260 ervaringen

- 10 januari 2021 - Gwendoline Wienen

We deden de fotowandeling met 3 kinderen boven de 10. Was heel fijn en de kinderen waren zeer enthousiast. We genoten van Aalst op een nieuwe manier.

- 26 december 2020 - Christel Cys

Super website, Aalst was de derde stadswandeling sinds corona die ik gemaakt heb dankzij jullie, Brussel staat als volgende gepland ;-) keep up the good work and a happy new year !!

- 22 december 2020 - MC

Aalst ontdekt zoals nog niet voorheen. Kende Aalst alleen van shopping. Zeer mooie stad zeker nu ook met de kerstverlichting. Alle wandelingen zijn heel goed beschreven en met een zeer leerrijke uitleg bij. Geniet er elke keer van. Een aanrader voor iedereen.

- 16 december 2020 - Niccolaas Pouwels

Beste, De route met bijkomende info was verrassend en interessant. De omleiding naar het aangelegde park in eerst WO is een extra leuke en interessante beleving.

- 14 december 2020 - Dirk Fasseel

ik kende Aalst enigszins als nabijgelegen winkelstad, maar dankzij deze leuke wandeling heb ik veel mij onbekende plekjes en info leren kennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?