Stadswandeling Aalst, langs alle bezienswaardigheden + kaart

Download fietsgids Oost-Vlaanderen

Stadswandeling Aalst, langs alle bezienswaardigheden + kaart

3 229 x gedownload219 ervaringen
  • Startpunt: Statieplein, Aalst
  • Eindpunt: Statieplein, Aalst
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,0 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Aalst

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling verrassend Aalst - Meer dan alleen Carnaval

Vier bekende figuren, heel wat mooie gebouwen, onverwachte plekjes, een leuk museum en een gezellige winkelstad. Dat is in grote lijnen wat je te zien krijgt tijdens deze vier kilometer lange wandeling door Aalst. Het is een stad met een rijke geschiedenis en dat zal je met deze wandelroute op een leuke manier ontdekken.

Opnieuw brengen we heel wat afwisseling in de wandelroute opdat zowel de culturele of culinaire toerist als de levensgenieter aan zijn trekken komt.

De shopper geniet van een unieke autovrije winkelstratenstructuur: 5 winkelstraten die uitgeven op de Grote Markt vormen het shoppinghart van de stad. De route kan je zowel starten aan het station, vanop de autoparking of camperplaats.

Aalst carnaval 2020: Ontdek dit bijzondere carnaval in het weekend van 23 - 24 -25 februari 2020

Aalst stadswandeling

Gratis stadswandeling Aalst downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Aalst: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

219 ervaringen

- 12 januari 2020 - Marleen Brutyn

De wandeling steekt heel goed in elkaar. Ook een medewerkster van de Dienst Toerisme merkte op dat jullie wandelingen heel goed in elkaar gestoken zijn. Mijn kameraad uit Engeland heeft zo ook kennis gemaakt met Priester Daens en de andere historische Aalstenaars. Dankjewel voor deze wandeling

- 26 december 2019 - anne lise sergant

het was een prachtige wandeling doorheen een Aalst dat ik zou moeten kennen, maar waar je elke dag aan al het schone gewoon voorbij loopt. één tip maar, probeer dergelijke wandeling met gids ook te doen en ik ben zeker dat het dan nog meer aanslaat

- 28 november 2019 - A Vriends

Duidelijk en overzichtelijk. Een uitnodiging voor een bezoek. Gaan de stad dan ook over 3 weken bezoeken. Zijn erg benieuwd.

- 18 november 2019 - Veerle Van Gijsegem

Het is een heel leuke en interessante wandeling, die je langs mooie plekjes in Aalst brengt. Een bezoek aan het belfort is zeker de moeite waard, vooral bij prachtig, zonnig weer.

- 13 november 2019 - Goethals Marc

Mooie wandeling doorheen Aalst, goed uitgelegd en parcours gemakkelijk te volgen dankzij de brochure. Interessant is zijn ook de wistje datjes over hetgeen langs het parcours tegenkomt. Zeker aan te raden voor wie een daguitstap naar Aalst plant.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?