Stadswandeling Dendermonde - langs de Dender en het Ros Beiaard

Download fietsgids Oost-Vlaanderen

Stadswandeling Dendermonde - langs de Dender en het Ros Beiaard

2 565 x gedownload182 ervaringen
  • Startpunt: Statieplein, Dendermonde
  • Eindpunt: Statieplein, Dendermonde
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,2 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Bijna overal verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (moeilijk bij zware regenval)
  • Toeristische dienst Dendermonde

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandel langs de oude Dender, het stadhuis en gerechtsgebouw maar ook Ros Beiaard en de Grote Zwartrok.

De samenvloeiing van Schelde en Dender leek de verre voorouders allicht een geschikte locatie om een nederzetting te stichten. Vandaag heeft de Dender (en de Oude Dender) nog steeds een centrale plaats in het hart van de stad. Onderweg ontmoeten we de rivier zowel in een natuurlijke als in een meer stedelijke omgeving.

Dendermonde eert zijn helden, zoveel is duidelijk onderweg: we ontmoeten onder meer het Ros Beiaard en de Grote Zwartrok.

Dendermonde stadswandeling

Gratis stadswandeling Dendermonde downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Dendermonde: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

182 ervaringen

- 15 januari 2021 - ElsB

Duidelijk en overzichtelijk plan . Een positieve ervaring. Wij besloten om toch minstens 1x per maand een wandeling te maken. Dank!

- 4 januari 2021 - Els Desmedt

Ik heb geen opmerkingen. Ik was erg blij met deze stadsroute. Leuk om deze stad zo te verkennen, zeker in coronatijden ☺.

- 16 december 2020 - Hendrik Ghesquiere

Onze stadswandeling in Dendermonde is bijzonder aangenaam verlopen. Een mooie route die aan te raden is. Het zal nog fijner zijn als het begijnhof eens afgewerkt is. In deze coronatijd letten we veel meer op de gevels en de huizen ipv naar mensen. Dat is prima. We vinden het wel een beetje spijtig dat er aan bepaalde waardevolle/historische gebouwen (eventueel ook bepaalde straatnamen met historische achtergrond) geen infobordje hangt. Dit zou nu ook al best kunnen met een QR-code . Ik vind het de moeite om daar eens over na te denken. Mvg.

- 10 december 2020 - Carine De Jans

Dat dichtbij ook mooi kan zijn, bewijst deze wandeling in Dendermonde zeker. Aangenaam verrast geweest van de vele mooie, goed onderhouden gebouwen. Als de horeca open is, dan moet de Grote Markt een zeer gezellige plek zijn, waar je kunt uitrusten, iets kunt nuttigen en ondertussen kunt genieten van het uitzicht. We gaan zeker nog eens terug op een zonnige, warme dag.

- 5 december 2020 - Rita Stevens

Wij hebben de stadwandeling in Dendermonde gemaakt. De rondleiding was heel duidelijk uitgeschreven. Het enige dat we niet gevonden was in de buurt van het gerechtsgebouw een art decohuis. We gaan nog eens terugkomen als het weer beter is. Dendermonde is een mooie stad!

Gratis stadswandeling Dendermonde downloaden

Download fietsgids Oost-Vlaanderen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?