FB

Le Havre tot Dieppe, autoroute langs de kust

Volledige reisgids kopen voor € 10

Le Havre tot Dieppe, autoroute langs de kust

799 x gedownload9 ervaringen
  • Startpunt: Quai Colbert, Le Havre
  • Eindpunt: Parc Jehan Ango, Dieppe
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 120 km
  • Duur: 4 dagen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

 

Autoroute vanuit Le Havre tot Dieppe langs de Côte d'Albâtre en de Pays de Caux

Deze autoroute starten we in Le Havre met een verkennende stadswandeling om daarna langs de kust de mooiste plekjes op te zoeken, tot in Dieppe. Eenmaal richting Étretat vanuit Le Havre spreekt men van Côte d’Albâtre. Een honderddertig kilometer lange kustlijn met hoge krijtrotsen (falaises) waarin de erosiekracht van water en wind de grilligste monumenten heeft geboetseerd. Côte d’Albâtre wijst op de witte kleur die het water kan krijgen door het krijt dat oplost in het water. En daar hoort natuurlijk ook een bezoek bij aan Fécamp met het beroemde Palais Bénédictine.

De lange kustlijn van de monding van de Seine tot de monding van de Somme wordt hier en daar ingesneden door kleine valleitjes die droog kwamen te liggen. Een mooi voorbeeld daarvan in de omgeving van Sassetot-le-Mauconduit zijn de Petites en Grandes Dalles of ook wel Valleuses genoemd. We brengen je met deze autoroute langs de mooiste en pikken meteen een aantal mooie dorpjes mee. Eindigen doen we in Dieppe, een Ville d'Art en d'Histoire.

Le Havre tot Dieppe autoroute

Gratis rondreis Le Havre-Dieppe downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Le Havre-Dieppe: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 12 april 2018 - Ritti

We hebben de route gedaan vanaf Le Havre. Prachtige route met fantastische bezienswaardigheden. We hebben ook genoten van de prachtige en imposante krijtrotsen.Is zeker voor herhaling vatbaar!!

- 11 september 2017 - Rudy

We hebben de afgelopen week deze mooie autoroute gedaan. Het was een prachtige route met fantastische bezienswaardigheden onderweg, met vooral de mooie krijtrotsen in de verscheidene dorpen. Zeker de moeite waard om het te doen!!! .....groetjes

- 30 augustus 2017 - Michel

We hebben heel dankbaar gebruik kunnen maken van deze info. Le Havre was echt een revelatie! De route van Etretat naar Dieppe is jammer genoeg (letterlijk) in het water gevallen.

- 28 juli 2017 - Darline De Clercq

Wij hebben de route van Etretat tot Dieppe gedaan. Mooie route langs de kust. Yport heeft ook een heel lekker restaurantje dicht bij de kust: La Falaise In Varengueville-sur-mer heb je heel mooie tuinen: Le Bois des Moutiers en een kerkje met prachtig uitzicht over de zee.

- 26 februari 2017 - Odette Van Hamme

Bezig aan voorbereiding ,wij gaan begin augustus. Kijken nu al uit naar deze week ,5 jaar gaan wij met jullie brochure op stap . Leuk en zeer leerrijk wow ,hou ook rekening met de ervaring van andere mensen wat ons altijd bevalt .....doei.

Gratis rondreis Le Havre-Dieppe downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?