FB

Haspengouw: Fietsroute bier en fruit + kaart

Download reisgids Haspengouw

Haspengouw: Fietsroute bier en fruit + kaart

586 x gedownload104 ervaringen
  • Startpunt: Speelhoflaan, Sint-Truiden
  • Eindpunt: Speelhoflaan, Sint-Truiden
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 30,6 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk
  • Toeristische dienst Limburg

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Een tip van Reisroutes:

Een tip van Reisroutes:

Ontdek de 20 publieke geheimen van Hanzesteden in Nederland en win een weekendje weg. Steden zoals Hasselt (NL), Kampen, Deventer, Elburg, Harderwijk, Hattem en nog vele andere. Charme troef!

va.WIN
Ontdek en win

Fietsroute Haspengouw, fietsen rond Sint-Truiden

Er is niet alleen fruit in Haspengouw. Wist je dat er rond Sint-Truiden twee brouwerijen zijn? Met deze fietsroute fiets je niet alleen tussen het fruit maar brengen we je ook naar het lokale bier. In Wilderen produceren ze zelfs whisky!

Het is een korte fietsroute (30 km) die niettemin heel veel in petto heeft. Je start aan het begijnhof van Sint-Truiden en we laten je kennismaken met de pareltjes gelegen rond de Markt. Daarna fiets je in een eerste deel langs laagstammige boomgaarden (peren en appelen).

In het tweede deel (na 2 brouwerijbezoeken) kom je in een ander landschap terecht, amper nog fruitplantages maar wel veel natuurgebieden. Kortom, afwisseling troef tijdens deze fietsroute. Om in schoonheid te eindigen kom je tijdens de laatste 100 meter langs een afspanning in een groene zone ...

Bier-en-fruit

Gratis fietsroute Haspengouw downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Haspengouw: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

104 ervaringen

- 24 mei 2018 - Hellin Carl

Als fervente fietsers komen wij in het mooie Limburg zeker 2x per jaar fietsen waarbij de fietsgids ons zeer nuttige tips en informatie geeft, waarvoor hartelijke dank!

- 21 juni 2017 - Jeroom Lagrou

In het voorjaar zijn we naar Haspengouw geweest. Zelf woon ik aan de kust, maar Limburg is mijn favoriete provincie voor een weekendje weg. We hebben toen gelogeerd in De Kerckem, https://www.dekerckhem.com/. De eigenaren hebben ons deze fietsroute aangeraden. we hebben dit toen gedaan. Het was een prachtige fietstocht langs mooie wegen, velden en boomgaarden. Wij vonden 30,6 km best al pittig, maar voor een meer geoefende fietser moet dit geen probleem zijn. Een aanrader!

- 8 mei 2017 - Marleen Bastiaens

We waren een beetje laat om de volle bloesems te zien maar een was een heel fijn fietstochtje en we hebben genoten van het goede weer en de brouwerijen die we bezocht hebben met hun leuke terrassen . zeker de moeite waard om nog eens te doen.

- 27 april 2017 - Chris Baert

Wij kennen de brouwerijen Kerkom en Wilderen. Een zeer mooie fietsroute, zeker op 16 april , de bloesems stonden in volle bloei. De geur kregen we er gratis bij. Hier en daar een koolzaadveld met hun fel gele bloemetjes. Haspengouw is zeker de moeite waard om te bezoeken

- 26 april 2017 - Mariette en Adri

Bij aankomst in Sint-Truiden eerst bij bureau van toerisme een fietskaart opgehaald. Deze was actueler en duidelijker dan de download. Daarna op de markt een bakje koffie gedronken. Vervolgens hebben we de route onder zonnige omstandigheden verreden. Kersenbloesem in volle glorie. Heel mooi. Wel blij dat mijn vrouw een elektrische fiets had. Terrein is behoorlijk heuvelachtig. We hebben de route op een doordeweekse dag gefietst en waarschijnlijk om die reden weinig fietsers gezien. Routebeschrijving was duidelijk en de route was zeer goed uitgepijld. Zeker een aanrader.

Gratis fietsroute Haspengouw downloaden

Download reisgids Haspengouw

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?