FB

Oostkantons fietsroute RAVeL en Vennbahn

Download reisgids Ardennen

Oostkantons fietsroute RAVeL en Vennbahn

1 113 x gedownload27 ervaringen
  • Startpunt: Avenue de la Gare, Malmedy
  • Eindpunt: Avenue de la Gare, Malmedy
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 46,8 km
  • Duur: 4,5 uur
  • Wegdek: Soms onverharde gravel
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape biedt je meer dan 1600 volledig uitgeruste vakantiehuizen en luxe villa’s in Belgische Ardennen. Allen werden ze zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, gezelligheid, comfort en ligging.

Fietsen vanuit Malmedy via fietsnetwerk Vélo Tour en RAVeL

Met deze fietsroute in de Oostkantons vertrek je in Malmédy om te fietsen langs fietsnetwerken. Je fietst op de goed berijdbare afgebakende fietspaden van RAVel, de Vennbahn en de knooppunten van Vélo Tour. Je fietst naar het oosten, vervolgens naar het noorden tot nabij het hoogste punt van België. Daarna zoeken we het meer van Robertville op. Eindigen doen we flink dalend. Het is grotendeels een vlakke tocht, af en toe moet je wel even recht op de trappers lopen. Er zijn tevens enkele mooie bospaden. Alvast een unieke manier om een deel van de Oostkantons sportief te verkennen. Hetzij met de e-bike of met goede fietsbenen.

Oostkantons Malmedy fietsroute glooiend

Gratis fietsroute Malmedy downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks fietsen in de Oostkantons: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden..
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart27 ervaringen

- 27 juli 2018 - Solange

Slecht aangegeven fietsroute. Bvb derde straat a huis met glazen inkom: onvindbaar. Op goed geluk voortgefietst en terechtgekomen op parcours naar fietsknooppunt 79 en zo naar 80. Dan ongelooflijk: GEEN verwijzing naar nr 76 te vinden op de aanwezige panelen. Toen gaven we het op en fietsten we terug v waar we kwamen.

- 12 juli 2018 - Marlies Munsters

Goede duidelijke informatie.

- 14 juni 2018 - Rob

in 2 dagen de vennbahn gefietst, van troisvierges naar Aken. Pa op zijn electrische fiets en ik op de hybride met spinazie in de benen. Auto geparkeerd bij het hotel in Mechelen, zuid Limburg. Daar geslapen en de volgende dag voerg op pad op de fiets naar Maastricht, kaarten van te voren geboekt bij NS international, werkte perfect. Na een overstap in Luik door naar Troisvierges en daar de route richting Aken begonnen. In het begin wat steile klimmen in een prachtige natuur. Het onverharde gedeelte was goed te doen, maar we hadden droog weer. Bij nattigheid wordt het slechter denk ik en ook veel scherpe materialen op de grond, maar gelukkig geen lekke banden. Na 60 km aangekomen bij ons overnachtingshotel ( dagafstand 80 km) in Butgenbach. De kwalitatief goede accu van de fiets van pa was helemaal leeg. Dat gaf wel aan dat er behoorlijke inspanningen moesten worden verricht. In hotel Eifelland heerlijk geslapen en ontbeten. De tweede dag door naar Aken en daarna door naar Mechelen, dagafstand 88 km. In Aken tot 3 km van het beginpunt de weg kwijtgeraakt.... op eigen gelegenheid naar station Rote Erde en daarna al klimmend door Aken naar Zuid Limburg. De tweede dag was een eitje, veel afdalen en lekker cruisen in de natuur. Houdt er wel rekening mee dat alle horeca langs de Vennbahn gesloten zijn half juni.... je zakgeld in je zak en geen tent om een kop koffie te scoren, grrrr . Wij vonden het een prachtige tocht, als je Aken niet meerekent. Een Aanrader en ga je met kinderen of lukt het niet om 80 km per dag te fietsen, gewoon in wat etappes doen.....

- 9 mei 2018 - Rooms Geert

Heel praktisch !

- 10 september 2017 - Hansen Florent

Flor 23/08/2017 We vertrokken Raeren op de Vennbahn richting Monschau, een echte fietsautostrade. In Roetgen is er voldoende mogelijkheid tot eten en drinken. We reden een eind verder dan Monschau om dan rechtom te maken en via de Ravel, de Hoge Venen in te duiken, richting Wesertalsperre (Eupen), prachtige natuur en goede wegen. Aan de stuwdam grote cafetaria. De combinatie Vennbahn en Ravel is wel een aanrader. Opmerking:Spijtig dat de infoborden van de Ravel meestal over het kruispunt staan en de nummers zijn te klein aangeduid. Neem een voorbeeld aan het knooppunten netwerk in Limburg:Grote nummerplaten VOOR het kruispunt. Maar we komen zeker terug om de verdere Vennbahn in combinatie met de Ravel ter verkennen

Gratis fietsroute Malmedy downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?