FB

Ervaringen "Oostkantons fietsroute RAVeL en Vennbahn"

24 ervaringen

- 9 mei 2018 - Rooms Geert

Heel praktisch !

- 10 september 2017 - Hansen Florent

Flor 23/08/2017 We vertrokken Raeren op de Vennbahn richting Monschau, een echte fietsautostrade. In Roetgen is er voldoende mogelijkheid tot eten en drinken. We reden een eind verder dan Monschau om dan rechtom te maken en via de Ravel, de Hoge Venen in te duiken, richting Wesertalsperre (Eupen), prachtige natuur en goede wegen. Aan de stuwdam grote cafetaria. De combinatie Vennbahn en Ravel is wel een aanrader. Opmerking:Spijtig dat de infoborden van de Ravel meestal over het kruispunt staan en de nummers zijn te klein aangeduid. Neem een voorbeeld aan het knooppunten netwerk in Limburg:Grote nummerplaten VOOR het kruispunt. Maar we komen zeker terug om de verdere Vennbahn in combinatie met de Ravel ter verkennen

- 7 september 2017 - Hetty

Wij reden vorige week vanaf Aken naar Monschau. Vanaf Monschau via een tussenstop in Lascheid naar Bastogne. Fietspaden en bewegwijzering zijn prima. Wij vonden grote delen echt saai. Alleen maar tussen de bossen, af en toe een doorkijkje naar een heuvel of weiland. Vonden wij tegenvallen. In de dorpjes was niets te beleven, muv Monschau, St. Vith en Bastogne. Burg- Reuland was echt een slaapdorp. Neem overal voldoende proviand mee, want er is over lange afstand soms nog geen kop koffie te koop. Wij zijnDuitsland en Oostenrijk gewend en daar is dit beduidend beter geregeld. De mensen waren overal vriendelijk. De hotels die wij vonden prima. Wij gaan niet meer fietsen in oostelijk Belgie.

- 27 augustus 2017 - Geert

Vanuit Malmedy gereden. Mooie route, Ravels kenden we al en gecombineerd met de knooppunten krijg je een mooie lus. Gelukkig hadden we de route op GPS gezet, anders hadden we de aansluiting tussen de Ravel en de knooppunten gemist.

- 27 augustus 2017 - Roy

Wat een pareltje zijn de Ravel routes. Ik ben via het hoogste punt van België de 48 en 45 gereden naar Malmedy. Erg mooie tocht. Prachtig asfalt. Mooie rustige stijging en daling (max 4%). Zeker een aanrader voor de racefiets. Je eindigt bij het oude station van Malmedy.

- 10 augustus 2017 - Tonnie Van Den Oever

Wij hebben een route uitgestippeld via de knooppunten veloroutes, vertrokken in Bullingen, in Butgenbach geen volgend knooppunt kunnen vinden op goed geluk maar verder gefietst en uiteindelijk 75 km later, meer dan 30 km meer als gepland terug in bullingen,veel knooppunten niet gezien. en wij zijn toch veel gebruikers van knooppunten , mischien verdwenen met wegenwerken en niet terug geplaatst.de volgende dag met de auto de ven en merenroute gereden vanuit Bullingen ook daarvan was zeker een kwart verdwenen of onleesbaar. Jammer.we haddeb graag een groot stuk van Ravel gefietst, maar om een lus te maken hadden we weer de knooppunten nodig en dat zagen we niet meer zitten. jammer want de streek is zo mooi.

- 25 juli 2017 - Dirk Van Thielen

Vanuit Malmedy de volledige rit gedaan . Tot in Bosfagne is het leuk rijden zonder verkeer , maar hier sla je best wat proviand in bij de lokale beenhouwer en fruitwinkel. Later zal dat niet meer kunnen . De onverharde delen zijn goed te doen als ze er droog bijliggen . Op het einde een fantastische afdaling tot in het centrum van Malmedy . Toch neem je best een kaart mee want het is nogal eens zoeken naar een bordje .

- 25 mei 2017 - Tom de Nijs

Wij hebben op 17/5 een stukje van de ravel gefietst. Van Stavelot naar Butgenbach en terug ! Prachtige route al vonden wij het erg fijn om met een e-bike te rijden. De stijging op de heenweg voelden we niet en terug was het helemaal gemakkelijk. We gaan zeker de rest van de Vehnbaan rijden.

- 24 mei 2017 - Dirk

Traject op ravel is super ! Rest is eerder slecht bewegwijzerde. Toch bijzonder mooie route.

- 4 mei 2017 - Hans Oldenhof

Een groot deel van de Vennbahn leren kennen. Uiteindelijk niet met de download maar met de landkaart van VeloTour gewerkt, waar ook alle fietsknooppunten op staan. Gedeeltes die daar nog als niet geasfalteerd vermeld stonden zijn dat ondertussen wel. Een prachtig gebied. Wij fietsten vanuit Montenau.

 

Gratis fietsroute Malmedy downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?