FB

Ervaringen "Oostkantons fietsroute RAVeL en Vennbahn"

30 ervaringen

- 18 mei 2019 - Ludo

Nuttige gids, vooral voor iemand die deze interessante streek nog niet bezocht heeft, zoals ik.

- 13 maart 2019 - Fietser

Vennbahn in twee dagen gedaan: vertrokken in Aachen, in Malmedy overnacht en tweede dag verder gereden tot Trois-Vierges. Een echte AANRADER! Voor mensen die om de vijf botten een terras willen doen misschien minder interessant. Maar voor wie van het mooi uitzicht wil genieten en van de rust en geen last wil hebben van auto's kan deze GOED bewegwijzerde baan fietsen!

- 3 maart 2019 - tytgat frank

heel goed uitgewerkt

- 27 juli 2018 - Solange

Slecht aangegeven fietsroute. Bvb derde straat a huis met glazen inkom: onvindbaar. Op goed geluk voortgefietst en terechtgekomen op parcours naar fietsknooppunt 79 en zo naar 80. Dan ongelooflijk: GEEN verwijzing naar nr 76 te vinden op de aanwezige panelen. Toen gaven we het op en fietsten we terug v waar we kwamen.

- 12 juli 2018 - Marlies Munsters

Goede duidelijke informatie.

- 14 juni 2018 - Rob

in 2 dagen de vennbahn gefietst, van troisvierges naar Aken. Pa op zijn electrische fiets en ik op de hybride met spinazie in de benen. Auto geparkeerd bij het hotel in Mechelen, zuid Limburg. Daar geslapen en de volgende dag voerg op pad op de fiets naar Maastricht, kaarten van te voren geboekt bij NS international, werkte perfect. Na een overstap in Luik door naar Troisvierges en daar de route richting Aken begonnen. In het begin wat steile klimmen in een prachtige natuur. Het onverharde gedeelte was goed te doen, maar we hadden droog weer. Bij nattigheid wordt het slechter denk ik en ook veel scherpe materialen op de grond, maar gelukkig geen lekke banden. Na 60 km aangekomen bij ons overnachtingshotel ( dagafstand 80 km) in Butgenbach. De kwalitatief goede accu van de fiets van pa was helemaal leeg. Dat gaf wel aan dat er behoorlijke inspanningen moesten worden verricht. In hotel Eifelland heerlijk geslapen en ontbeten. De tweede dag door naar Aken en daarna door naar Mechelen, dagafstand 88 km. In Aken tot 3 km van het beginpunt de weg kwijtgeraakt.... op eigen gelegenheid naar station Rote Erde en daarna al klimmend door Aken naar Zuid Limburg. De tweede dag was een eitje, veel afdalen en lekker cruisen in de natuur. Houdt er wel rekening mee dat alle horeca langs de Vennbahn gesloten zijn half juni.... je zakgeld in je zak en geen tent om een kop koffie te scoren, grrrr . Wij vonden het een prachtige tocht, als je Aken niet meerekent. Een Aanrader en ga je met kinderen of lukt het niet om 80 km per dag te fietsen, gewoon in wat etappes doen.....

- 9 mei 2018 - Rooms Geert

Heel praktisch !

- 10 september 2017 - Hansen Florent

Flor 23/08/2017 We vertrokken Raeren op de Vennbahn richting Monschau, een echte fietsautostrade. In Roetgen is er voldoende mogelijkheid tot eten en drinken. We reden een eind verder dan Monschau om dan rechtom te maken en via de Ravel, de Hoge Venen in te duiken, richting Wesertalsperre (Eupen), prachtige natuur en goede wegen. Aan de stuwdam grote cafetaria. De combinatie Vennbahn en Ravel is wel een aanrader. Opmerking:Spijtig dat de infoborden van de Ravel meestal over het kruispunt staan en de nummers zijn te klein aangeduid. Neem een voorbeeld aan het knooppunten netwerk in Limburg:Grote nummerplaten VOOR het kruispunt. Maar we komen zeker terug om de verdere Vennbahn in combinatie met de Ravel ter verkennen

- 7 september 2017 - Hetty

Wij reden vorige week vanaf Aken naar Monschau. Vanaf Monschau via een tussenstop in Lascheid naar Bastogne. Fietspaden en bewegwijzering zijn prima. Wij vonden grote delen echt saai. Alleen maar tussen de bossen, af en toe een doorkijkje naar een heuvel of weiland. Vonden wij tegenvallen. In de dorpjes was niets te beleven, muv Monschau, St. Vith en Bastogne. Burg- Reuland was echt een slaapdorp. Neem overal voldoende proviand mee, want er is over lange afstand soms nog geen kop koffie te koop. Wij zijnDuitsland en Oostenrijk gewend en daar is dit beduidend beter geregeld. De mensen waren overal vriendelijk. De hotels die wij vonden prima. Wij gaan niet meer fietsen in oostelijk Belgie.

- 27 augustus 2017 - Geert

Vanuit Malmedy gereden. Mooie route, Ravels kenden we al en gecombineerd met de knooppunten krijg je een mooie lus. Gelukkig hadden we de route op GPS gezet, anders hadden we de aansluiting tussen de Ravel en de knooppunten gemist.

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape biedt je meer dan 1600 volledig uitgeruste vakantiehuizen en luxe villa’s in Belgische Ardennen. Allen werden ze zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, gezelligheid, comfort en ligging.

Gratis fietsroute Malmedy downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?