Een woestijnsafari in Dubai doen? Hoe boek je best een Desert Safari?

Een woestijnsafari in Dubai doen? Hoe boek je best een Desert Safari?

Een van de beste manieren om de cultuur van de Emiraten te leren kennen is met een woestijnsafari in Dubai. De stad is gelegen tussen uitgestrekte zandduinen en een woestijnsafari is dan ook de perfecte daguitstap tijdens een verblijf in de stad. Binnen een uurtje sta je al in de duinen van de Grote Arabische Woestijn. De woestijnsafari’s zijn een leuke en unieke ervaring waarbij je de lege woestijn intrekt en zijn daarnaast ook een perfecte mogelijkheid om even de drukte van de grote stad te ontsnappen.

Tickets & tours voor je bezoek aan Dubai

Dubai en zijn vele bezienswaardigheden bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Bekijk de daguitstappen en tours in Dubai.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hieronder alvast enkele leuke tours en excursies in Dubai

Inhoud artikel

 1. Welke verschillende woestijnsafari's zijn er?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een woestijnsafari en niet elke safari is hetzelfde, bekijk dus goed op voorhand wat je graag zou willen doen bij je safari. De verschillende mogelijkheden kan je hier bekijken op de website van GetYourGuide.

 • Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een woestijnsafari met diner (boek hier vanaf €85) te boeken, maar je kan ook eerder op de dag een safari doen en voor het avondeten alweer terug in Dubai zijn.
 • Ook kan je een woestijnsafari met een bepaalde activiteit boeken, of het gewoon bij een bezoek aan het woestijnkamp laten.
 • Daarnaast worden er ook verschillende safari’s aangeboden die nog even net wat bijzonderder zijn dan de woestijnsafari’s die de standaardtours aanhouden, waarbij je bijvoorbeeld ook het prachtige Dubai Desert Conservation Reserve (vanaf €165) bezoekt of de woestijn van bovenaf kan bewonderen vanuit een luchtballon.
 1. Dune bashen

Bij een woestijnsafari word je eerst met een busje opgehaald in de stad, bij of in de buurt van je hotel, waarna je richting de woestijn rijdt. Voor je daadwerkelijk de woestijn in rijdt stap je over op een 4x4 wagen, die het terrein van de woestijn een stuk beter aan kan. In die auto vertrek je vervolgens richting het woestijnkamp.

Eenmaal aangekomen in de woestijn zal de chauffeur gedurende zo’n 20 tot 30 minuten op hoge snelheid door de zandduinen crossen, dit wordt ‘dune bashing’ genoemd. Hierbij worden scherpe bochten gemaakt en rij je stijl naar beneden vanaf de zandduinen. In de auto word je zo alle kanten op geschud, dus zorg dat je de autoriem vast hebt gedaan en hou je goed vast. De ene persoon vindt het ‘dune bashing’ leuker dan de andere, maar adrenaline is alleszins verzekerd 😉.

Je zal ook even stoppen in het midden van de woestijn om foto’s te maken van het bijzondere landschap, of om even bij te komen van de wilde rit. Tussen al het zand zal je af en toe wat vegetatie zien zoals cactussen en andere woestijnplanten die tegen de warme temperaturen en kleine hoeveelheden water kunnen. Dieren zal je hier hoogstwaarschijnlijk niet spotten, er wonen vooral slangen, schorpioenen en hagedissen, maar die komen vooral ´s avonds en ´s nachts naar buiten wanneer het wat meer afgekoeld is.

 1. Woestijnkamp

Na de rit door de woestijn kom je aan in het woestijnkamp. Het kamp bestaat uit een vierkant fort met enkele uitkijktorens, waar er tenten naast elkaar liggen en in het midden is er een open ruimte met zitplaatsen. In deze ruimte wordt ´s avonds het diner geserveerd en ook de rest van het avondprogramma wordt hier gehouden. Bij aankomst in het kamp krijg je Arabische koffie en thee en kan je genieten van wat zoetigheden zoals verse dadels.

In het kamp zijn er verschillende activiteiten te doen. Mogelijk zitten enkele activiteiten in de tour begrepen, maar voor de activiteiten die je niet met je tour geboekt hebt zal je ter plekke moeten betalen.

 • Zo kan je er gebruik maken van de shisharuimte om een waterpijp te roken.
 • Je kan je laten kleden in Arabische klederdracht en enkele instagramwaardige foto’s nemen.
 • Soms zijn er ook roofvogels in het kamp aanwezig waarmee je op de foto kan. Dit zijn voornamelijk valken, de nationale vogels van de Verenigde Arabische Emiraten.
 • Verder kan je bij de vrouwen van het kamp een traditionele hennatattoo laten zetten.
 • Daarnaast vertrekken er vanuit het kamp ook verschillende activiteiten die de woestijn in trekken.

Klik hier om je woestijnsafari te reserveren

 1. Kamelenrit

Kamelen zijn uiteraard het icoon van de woestijn. De dieren kunnen voor een lange tijd zonder water, waardoor ze makkelijk kunnen overleven in de uitgestrekte zandduinen. Vanuit het kamp is het mogelijk om op een kameel te stappen en een korte maar hobbelige rit door de woestijn te maken.

Boek je woestijnsafari met kamelenrit hier op voorhand vanaf €153.

 1. Zandboarden

Een andere populaire activiteit vanuit het woestijnkamp is zandboarden. Met deze activiteit trek je de woestijn in met een soort snowboard die je zal gebruiken om van de zandduinen af te surfen. Een echte aanrader voor wie graag het avontuur opzoekt! Bekijk hier de mogelijkheden!

 1. Quadtocht

Heb je na het dune bashen nog niet genoeg gehad van het rijden door de woestijn? Dan is het ook mogelijk om met een quad een tocht door de woestijn te maken. Hierbij mag je zelf achter het stuur kruipen van een quad en door de zandduinen racen!

Klik hier om je quadtocht te reserveren

 1. Diner bij je woestijnsafari

Als je een avondsafari hebt geboekt zal er een uitgebreid diner inbegrepen zijn in je tour. In het woestijnkamp word je getrakteerd op een vijfgangenmenu in Emiratenstijl met lokale gerechten en specialiteiten. Proef van de heerlijke groentecurries, verse hummus met brood, salades, couscous, verse dadels, falafel, shoarma en vlees van de barbecue. Probeer ook zeker de Arabische koffie die er geserveerd wordt. Het diner is ook voor vegetariërs toegankelijk, vergeet dit wel niet op voorhand te vermelden!

 1. Avondprogramma

Tijdens de maaltijd zullen er voorstellingen gegeven worden op het podium in het centrum van het kamp. Zo zullen buikdanseressen hun kunsten op Arabische muziek tonen en zal je kennis maken met de traditionele Tanoura dans.

 1. Dubai Desert Conservation Reserve

Het Dubai Desert Conservation Reserve is het grootste beschermde natuurgebied van de Verenigde Arabische Emiraten. Het ligt op zo’n 70 km van Dubai en werd in 1999 opgericht als het eerste natuurgebied in de VAE.

In het gebied kan je genieten van de bijzondere natuur- en woestijnlandschappen, en je hebt ook de kans om verschillende zeldzame diersoorten te spotten. Met een beetje geluk kan je hier de oryxen spotten, een soort antilope, evenals verschillende vossen, gazellen, knaagdieren en vogels. Het reservaat is enkel te bezoeken met een tour van 1 van de aangewezen operators.

In het reservaat zijn ook de duinen beschermd waardoor dune bashen en andere activiteiten op de duinen hier verboden zijn. Een safari door het reservaat is dan ook echt alleen op het spotten van het wild gericht.
 1. Leukste tours voor avondsafari's

Woestijnsafari met diner en entertainment

 • Bij deze tocht van zo’n 7 uur lang word je ’s middags opgehaald en vervolgens naar de rode zandduinen gereden van Al Hibab.
 • Daar zal je een sessie dune bashen meemaken van zo’n 20 tot 30 minuten waarna je weer verder zal rijden naar het woestijnkamp.
 • Vanuit het kamp maak je een rit op een kameel, kan je een henna tattoo laten zetten en kan je de shisha uitproberen. Ook zandboarden is inbegrepen in deze tour.
 • Tegen de avond kan je genieten van het diner en de avondvoorstellingen.
 • Andere activiteiten zoals een quadtocht en foto’s met een valk zijn niet inbegrepen in de prijs.
 • De tour is vanaf €56 te boeken.

Woestijnsafari met diner, kamelenrit en zandboarden

 • Een vergelijkbare tour is de woestijnsafari van 4 of 7 uur.
 • Hierbij word je ook in de middag opgehaald voor een tocht door de woestijn, inclusief een sessie dune bashen van zo’n 30 tot 45 minuten en zandboarden onderweg. Bij zonsondergang wordt er gezorgd dat je een mooie foto kan maken.
 • Bij een 4 uur durende tocht ga je vervolgens weer terug naar Dubai.
 • Als je voor de langere tour van 7 uur hebt gekozen kan je vervolgens nog een kamelenrit maken en een hennatatoeage laten zetten, waarna je kan genieten van de avondmaaltijd en de dansvoorstellingen.
 • Ook in deze tour zitten verdere activiteiten zoals een rit met een quad niet inbegrepen in de prijs.
 • Deze tour is vanaf €30 te boeken.

Premium woestijnsafari met diner, kamelenrit en valkenervaring

 • Bij de premium woestijnsafari heb je ook de keuze uit een tour van 4 uur of van 7 uur.
 • Je vertrekt ‘s middags naar het Al Khayma woestijnkamp, onderweg ga je zo’n 30 tot 45 minuten dune bashen.
 • Verder maak je in de woestijn ook een rit op een kameel en kan je ook gaan zandsurfen.
 • In het kamp geniet je daarna van de lokale koffie en lekkernijen voor je weer terugkeert met de 4 uur durende safari.
 • Bij de safari van 7 uur zit ook nog het diner inbegrepen, tegelijkertijd kan je de verschillende voorstellingen bekijken, een hennatatoeage laten zetten, de waterpijp uitproberen en met een valk op de foto gaan.
 • Deze safari is mogelijk vanaf €38 per persoon.

Gezinsvriendelijke woestijnsafari met diner, kamelenrit en zandsurfen

 • Een andere woestijnsafari is de avondsafari van 5 uur.
 • Ook bij deze tour rij je door de duinen naar het woestijnkamp en kan je genieten van een korte rit op een kameel en een sessie zandboarden.
 • In het kamp kan je de waterpijp uitproberen en een kleine hennatatoeage laten zetten, en ’s avonds geniet je ook met deze tour van de avondmaaltijd en de voorstellingen.
 • Andere activiteiten zitten niet in de prijs inbegrepen, maar een rit met een dune buggy of quad zijn wel bij te boeken.
 • Wat deze tour anders maakt dan de anderen is dat hier geen sessie dune bashen in de rit naar de woestijn zit, waardoor de tour ook met kinderen gedaan kan worden.
 • Deze tour is vanaf €30 te boeken.

Kamelensafari met diner

Is dat dune bashen helemaal niets voor jou, of wil je op een authentieke manier door de woestijn trekken? Dan kan je er ook voor kiezen om per kameel naar het woestijnkamp te gaan.

 • Bij deze tour word je in Dubai opgehaald en rij je vervolgens naar een kamelenkaravaan. Van daaruit maak je een rit van zo’n 30 tot 45 minuten op een kameel, als je de tour bij zonsondergang maakt zal je een prachtig fotomoment hebben.
 • Na de tocht ga je door naar het woestijnkamp waar je van koffie, thee en zoetigheden kan genieten en de activiteiten in het kamp uit kan proberen, zoals het roken van de waterpijp, het laten zetten van een henna tatoeage en het poseren met een valk.
 • Vervolgens kan je nog genieten van het diner, waarbij je ook kan genieten van de voorstellingen. Daarna word je weer met de auto teruggebracht naar je accommodatie.
 • In deze tour zitten dus geen sessie dune bashen en zandboarden, en ook een rit in een quad of dune buggy vanuit het kamp zijn niet inbegrepen. Deze tour is dus een stuk rustiger dan de andere aangeboden safari’s.
 • Je kan deze safari vanaf €65 boeken.
 1. Onze favoriete ochtendsafari's

Je kan er ook voor kiezen om in de vroege morgen de woestijn in te trekken. In veel gevallen vertrek je dan rond 4 of 5 uur ’s ochtends om in de woestijn de prachtige zonsopgang te zien. In de meeste gevallen zit in deze safari’s ook een ontbijt inbegrepen. Hieronder de tours die we je aanraden:

Woestijnsafari in een buggy

Wanneer je de woestijn wilt verkennen maar niet per se een bezoek wilt brengen aan het woestijnkamp kan je met een buggysafari van 3 uur mee. Hierbij stap je in een buggy en cross je zo door de uitgestrekte zandpartijen heen achter de gids aan. Onderweg pauzeer je even voor een fotomoment, een drankje en om even bij te komen. De buggysafari begint om 7u waardoor je voor de lunch weer terug kan zijn in Dubai. Je boekt de tour vanaf €176.

Als je zelf achter het stuur wilt kruipen moet je wel een basisrijvaardigheid hebben. In de buggy zit je in een veiligheidsharnas vast en kan je zelf het tempo bepalen.

Safari door het Dubai Desert Conservation Reserve bij zonsopgang

Wil je liever de zon zien opkomen dan onder zien gaan dan kan je met deze safari de woestijn in trekken.

 • De tour begint ’s ochtends lekker vroeg om 05:25, waarna je naar het Dubai Desert Conservation Reserve rijdt.
 • Hier geniet je van een ontbijt terwijl je de zon boven de zandduinen op ziet komen.
 • Vervolgens trek je het reservaat in om dieren te spotten. De gids vertelt je tijdens de tour van alles over de dieren en de flora die in de woestijn te vinden zijn.
 • De safari is vanaf €59 te boeken.

Woestijnsafari door het Dubai Desert Conservation Reserve

Zoals gezegd is het Dubai Desert Conservation Reserve alleen met een tour te bezoeken. Een mooie manier om dit natuurgebied te leren kennen is met een woestijnsafari van Platinum Heritage.

 • Deze tocht door het reservaat duurt 5 uur, waarbij je door het reservaat rijdt en de verschillende dieren in het park kan gaan spotten.
 • Na afloop van de tocht kan je genieten van een ontbijt in het Al Maha Desert Resort. Deze woestijnsafari is een rustige rit die je een kijk geeft in het wild van de VAE. Onderweg vertelt de gids over de flora en de fauna in het reservaat en kan je gebruik maken van de kwalitatieve verrekijkers van de touroperator.
 • De tour is te boeken vanaf €170.
 1. Unieke woestijnervaringen

Ballonvaart over de woestijn

Een bijzondere manier om de woestijn van Dubai te leren kennen is met een ballonvaart. Hierbij word je vroeg in de ochtend opgehaald en naar de woestijn gereden, waar je na een briefing van de piloot opstijgt tot zo’n 1200 m hoogte.

 • Vervolgens kan je voor zo’n 40 tot 70 minuten genieten van de woestijn en het Dubai Desert Conservation Reserve van bovenaf, terwijl de zon achter de duinen opkomt.
 • Nadat je weer geland bent kan je genieten van een heerlijk ontbijt met fruit, kaviaar, gerookte zalm en andere lekkernijen.
 • Ook kan je een valkenshow aanschouwen en een rit op een kameel maken.
 • Deze woestijnsafari is een stuk duurder, maar het is natuurlijk wel een unieke ervaring, die nog veel onvergetelijker is dan een woestijnsafari in de auto.
 • De ballonvaart is te boeken vanaf €272.

Woestijnsafari met overnachting in de woestijn

Er zijn ook enkele woestijnsafari’s te boeken waarbij de overnachting inbegrepen is.

 • Bij deze safari’s rij je met de auto door de woestijn naar het woestijnkamp, waarbij je een sessie dune bashen meemaakt en een rit op een quad kan maken en gaan zandboarden.
 • Eenmaal in het kamp kan je genieten van de maaltijd die er wordt aangeboden, een rit op een kameel maken en de verschillende activiteiten in het kamp uit proberen.
 • Na de maaltijd word je vervolgens per kameel naar een kampeerterrein geleid, waar je een workshop krijgt over het maken van de Arabische koffie.
 • Vervolgens kan je aan het kampvuur ontspannen en luisteren naar verhalen van de gids, waarna je in een tent in bedoeïnenstijl gaat slapen.
 • De volgende ochtend word je voor zonsopgang wakker zodat je de zon over de duinen kan zien opkomen, waarbij je nog een korte rit op een kameel maakt.
 • Voor je terugkeert naar Dubai geniet je nog van een Arabisch ontbijt.
 • Deze safari is te boeken vanaf €107.
 1. Waar overnachten in de woestijn?

Heb je aan een safari door de woestijn waarbij je de zon ziet op komen of onder ziet gaan niet genoeg, dan kan je er ook voor kiezen om een overnachting in de woestijn te boeken. Hou er wel rekening mee dat deze overnachtingen absoluut niet goedkoop zijn. In de woestijn zijn er verschillende accommodaties waar je terecht kan.

Al Maha Desert Resort

Een van de mooiste plekken waar je kan overnachten is in het Al Maha Desert Resort. Dit is een luxueus (en prijzig) 5-sterrenresort in de woestijn.

 • Het resort heeft 40 suites in bedoeïnenstijl met elk een eigen privézembad en zonneterras, een badkamer met ligbad en regendouche en een Nespresso koffiemachine.
 • Ook heeft het hotel een zwembad en spa waar je terecht kan voor heerlijke rustgevende massages en schoonheidsbehandelingen.
 • Het hotel heeft daarnaast een restaurant waar je terecht kan voor ontbijt, lunch en diner met een prachtig uitzicht over de woestijn.
 • Vanuit het hotel kan je een rit maken door de woestijnduinen en een valkenshow bijwonen.
 • Hier zit wel een prijskaartje aan, en een overnachting is te boeken vanaf €330.

Bab Al Shams Desert Resort

Een ander prachtig hotel is het vijfsterren Bab Al Shams Desert Resort. Dit hotel is ook ontzettend luxueus maar toch een stukje goedkoper dan het Al Maha Desert Resort. Het hotel is gebouwd in de stijl van een Arabisch fort en bevat binnenplaatsen, tuinen en steegjes waaraan de kamers zijn gelegen.

 • Het hotel heeft 4 verschillende restaurants, waarnaast je ook kan genieten aan het zwembad met uitzicht op de woestijn of in de spa verwend kan worden.
 • Vanuit het resort worden ook activiteiten in de woestijn georganiseerd, zoals een rit door de woestijn op een kameel of te paard, een valkenshow en boogschieten.
 • Een overnachting in dit hotel is te boeken vanaf €130.
 1. Filmpje: Ontdek dune bashing in de woestijn van Dubai!

Benieuwd hoe dat dune bashen er nu echt aan toe gaat? In dit filmpje krijg je alvast een eerste indruk! Als je zelf de adrenaline wilt voelen zal je natuurlijk een woestijnsafari in Dubai moeten boeken.

 1. Mis niets tijdens je bezoek aan Dubai met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Dubai? In de gratis reisgids Dubai kan je een rondreis vinden, met tal daguitstappen en inspiratie voor excursies in Dubai en Abu Dhabi.

Dubai

Gratis reisgids Dubai downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?