Burj Al Arab bezoeken? Overnacht in dit 7-sterren hotel + tips

Burj Al Arab bezoeken? Overnacht in dit 7-sterren hotel + tips

Eén van de bekendste symbolen van Dubai is het Burj al Arab hotel. Officieel heeft het hotel 5-sterren, maar het staat alom bekend als het enige 7-sterrenhotel ter wereld. Je komt dan ook niet zomaar binnen in de Burj al Arab, maar eenmaal binnen is het zeker de moeite waard.

Een nachtje in de Burj al Arab te hoog voor je budget? Wist je dat je er ook in kan zonder te overnachten? Lees hier de mogelijkheden.

Overnachten of tickets voor een bezoek aan aan Burj Al Arab

Wist je dat je de Burj al Arab kan bezoeken zonder er te overnachten? Bekijk hier alle mogelijkheden, met tal van opties om de Burj op verschillende manieren te ontdekken.

Wil je hier ook overnachten en van alle luxe genieten? Bekijk de prijzen en beschikbaarheid online

Inhoud artikel

 1. Geschiedenis

In 1994 begon de bouw van een nieuw luxueus hotel op een kunstmatig eiland aan de Perzische Golf, zo’n 280 meter van de kustlijn van Dubai. Het hotel werd als onderdeel van de Jumeirah hotelgroep gebouwd, en werd ontworpen door de architect Tom Wright van het Britse bedrijf Atkins.

Het ontwerp is gebaseerd op een ‘dhow’, wat een typisch Arabisch schip is. Het gebouw beeldt het zeil van een zo’n jacht uit. Het hotel werd in 5 jaar gebouwd, in december 1999 ging het hotel officieel open. De bouw kostte in totaal zo’n $1 miljard. Het zal je dan ook niet verbazen dat verblijven in het hotel ook zeker niet goedkoop is.

 1. Overnachten in de Burj Al Arab

 • De Burj al Arab is maar liefst 321 meter hoog, waarbij de hoogste verdieping gelegen is op 197,5 meter hoogte.
 • Op 210 meter hoogte bevindt zich een helikopterlandingsplaats.
 • In totaal zijn er 28 verdiepingen en elke verdieping bestaat uit etages.
 • 3 van de verdiepingen zijn onder de grond gelegen.
 • Het hotel kent het grootste atrium ter wereld, dat tot de 18de verdieping rijkt en versierd is met mozaïeken, marmeren vloeren, fonteinen en fakkels.

Gigantische suites

 • Over de 28 verdiepingen zijn 202 hotelkamers verdeeld, waarvan de kleinste suite een oppervlakte heeft van 169 m², en de grootste een van 780 m² (26 breed op 30 meter lang).
 • Elke suite is erg luxueus met onder andere 24/24 butlerservice en een 21 inch iMac.
 • De Deluxe suites hebben ook een aparte ingang, een bubbelbad en prachtig uitzicht over de Perzische Golf.
 • Daarnaast zijn er ook Panoramic Suites waar je 180 graden uitzicht hebt op de Golf en Dubai, en Club Suites waar je zelfs een bar en een snookertafel hebt.
 • Wil je hier ook overnachten? Bekijk de prijzen en beschikbaarheid online.

Wist je dat je ook de Burj al Arab kan bezoeken zonder er te overnachten? Je kan bv een Afternoon Tea doen in de Skyview bar op de 27ste verdieping of genieten van de gerechten in een van de restaurants. Bekijk alle mogelijkheden online, beleef deze unieke ervaring !

Prijzen voor een nachtje in de Burj al Arab Jumeirah

 • Verblijven in het hotel is niet goedkoop, prijzen beginnen rond de $1000 voor de goedkoopste kamer per nacht.
 • De koninklijke Penthouse kost algauw $24.000 per nacht. Daarmee is het één van de 15 duurste hotelsuites ter wereld, een privébutler en een persoonlijke chauffeur met Rolls Royse of Maybach zitten wel inbegrepen in die prijs.
 • Wil jij ook overnachten in de Burj al Arab? Bekijk hier de mogelijkheden en check de prijzen (al is het maar voor de fun :-))

Beperkte toegang

Door de ligging in zee is de Burj al Arab enkel te bereiken via een lange toegangsbrug, met een poort aan het begin van de brug en een streng doorpolicy. Zo kan het hotel de privacy van de gasten optimaal beschermen. Het is dan ook niet mogelijk om even een kijkje binnen in het hotel te nemen. Alleen gasten, genodigden of personen die een reservering hebben bij één van de restaurants mogen binnen in het hotel.

Wil je zeker zijn van je bezoek aan de Burj al Arab? Bekijk hier alle mogelijkheden, met tal van opties om de Burj op verschillende manieren te ontdekken.
 • In totaal heeft het hotel 8 restaurants, 1 lounge en 2 bars
 • 6 van de 8 restaurants zijn bekroond.
 1. Skyview Bar & Restaurant

De Skyview Bar & Restaurant is gelegen op de 27ste verdieping van de Burj al Arab, aan de zeezijde van het hotel en is de makkelijkste plek om binnen in de Burj al Arab te komen. De bar biedt drankjes aan, maar ook een afternoon tea.

De Sky Tea van de Skyview Bar bestaat uit een high tea met een selectie van koffie en thee en 7 gangen aan sandwiches, cakes, gebakjes en andere lekkernijen. Hierbij kan je ook eventueel een glas champagne drinken, maar andere dranken en gerechten zijn niet inbegrepen in de prijs. Boek je super-de-luxe afternoon tea hier online vanaf € 126.

Openingsuren Skyview Bar & Restaurant

 • Dagelijks zijn er 4 afternoon tea sessies in de Skyview Bar tussen 13u en 18u. De high tea kost zo'n €126 (exclusief kaviaar of champagne van Louis Roederer). Wees er tijdig bij om een high tea te reserveren, want deze zijn soms al maanden op voorhand volzet.
 • ’s Avonds kan je in de Skyview bar ook terecht voor drankjes vanaf 18u30 tot 1u van zaterdag tot woensdag en tot 2u op donderdag en vrijdag. Hierbij geldt een minimumbesteding van 300 AED (ongeveer €75) per persoon. Daarvan kan je gemiddeld twee goedkopere of één duurdere cocktail kopen. Boek je plaatsje in de bar online en geniet van deze unieke locatie met prachtig uitzicht.
 1. Al Muntaha

Op de 27ste verdieping vind je ook het Al Muntaha restaurant, wat "het hoogste" betekent. Dit restaurant serveert een Franse keuken en biedt tegelijk ook een prachtig uitzicht over de kustlijn en de stad. Je kan hier terecht voor een luxelunch, maar ook voor een uitgebreid diner van 4, 5 of zelfs 7 gangen, inclusief een mocktail, water en frisdrank.

Elke vrijdag kan je daarnaast hier ook uitgebreid brunchen. De lunch kost ongeveer €140, terwijl je voor een 4-gangendiner ongeveer €165 betaald. Voor een 5-gangen-diner betaal je ongeveer €180 en voor 7 gangen ongeveer €240.

Openingsuren Al Muntaha restaurant

 • De lunch is elke zaterdag tot en met donderdag beschikbaar tussen 12u en 14u30.
 • Op vrijdag is er brunch van 10u tot 15u.
 • Voor het diner kan je hier terecht van zaterdag tot en met woensdag vanaf 19u tot 22u30. Op donderdag en vrijdag tot 23u00.
 1. Gold on 27

Op de 27steverdieping vind je nog een derde plek, de Gold on 27 gastrobar. Hier serveren ze heerlijke cocktails met kleine hapjes. Je kan hier dan ook terecht voor een luxeavondje uit.

Openingsuren Gold on 27

 • De bar is dagelijks van 18u tot 2u geopend.
 • Je dient hier wel minstens 200 AED (ongeveer €50) uit te geven per persoon.

Klik hier om je bezoek aan de Burj Al Arab te boeken

 1. Al Mahara

Het Al Mahara restaurant is gelegen op de 1ste verdieping, waar je via een gesimuleerde onderzeese reis terechtkomt. Het restaurant is voorzien van een groot diepzeeaquarium en serveert dan ook voornamelijk vis. Ze serveren hier zowel lunch als diner.

Je kan à-la-carte bestellen, maar het is ook mogelijk om een 5- of 7-gangenmenu te volgen. Het vijfgangendiner kost 650 AED (ongeveer €160) per persoon. Tijdig op voorhaand reserveren is noodzakelijk, want zeg nu zelf waar zal je dit ooit nog eens beleven?

Openingsuren Al Mahara

 • Voor de lunch kan je hier terecht tussen 12u en 14u30.
 • Het diner wordt van zaterdag tot en met woensdag geserveerd vanaf 19u tot 22u30.
 • Op donderdag en vrijdag is het restaurant open tot 23u.
 1. Al Iwan

Al Iwan is het Arabisch buffetrestaurant gelegen op de eerste verdieping aan het atrium van de Burj al Arab. Dit restaurant is geschikt voor families met kinderen. Je betaalt hier ongeveer €120 per persoon voor het buffet exclusief de drankjes.

Openingsuren Al Iwan

 • De lunch wordt geserveerd tussen 12u en 14u30.
 • Het diner wordt vanaf 18u30 geserveerd tot 22u30 van zaterdag tot en met woensdag.
 • Op donderdag en vrijdag tot 23u.
 1. Sahn Eddar

Het Sahn Eddar restaurant, wat ‘receptie van het huis’ betekent, is gelegen op de 1ste verdieping in het bijzondere atrium van het hotel. Je kan hier terecht voor een internationaal ontbijt, lunch, of afternoon tea. ’s Avonds kan je ook nog à-la-carte eten bestellen.

De afternoon tea kost 635 AED (ongeveer €155) inclusief een glas champagne van Louis Roederer. Wanneer je niet voor een afternoon tea komt moet je minstens 200 AED (ongeveer €50) per persoon uitgeven.

Openingsuren Sahn Eddar

 • Net als bij de Skyview Bar zijn er 4 sessies voor de Afternoon Tea tussen 13u en 18u.
 • Het ontbijt wordt geserveerd tussen 8u en 10u30.
 • Van 12u tot 23u is het mogelijk om à la carte te bestellen.
 • Daarnaast kan je tussen 10u30 en 23u er ook terecht voor een zoet tussendoortje.

Klik hier om je bezoek aan de Burj Al Arab te boeken

 1. Bab Al Yam

Het Bab Al Yam restaurant is gelegen op de begane grond aan de achterzijde van het hotel en is net als het Al Iwan restaurant een buffet geschikt voor families met kinderen.

Het menu bestaat uit Europese gerechten. Naast lunch en diner kan je hier echter ook terecht voor ontbijt. Je betaalt hier ongeveer €115 per persoon voor het buffet. Reserveren kan hier online.

Openingsuren

 • Het ontbijt bij Bab Al Yam is beschikbaar tussen 7u en 11u30.
 • Voor de lunch kan je er tussen 12u30 en 14u30 terecht.
 • Het diner wordt geserveerd tussen 18u30 en 21u30.
 1. Junsui

Op de begane grond vind je ook het Aziatisch restaurant Junsui. Dit restaurant is geïnspireerd op de keukens van China, Thailand, Indonesië en Korea en bevat 8 live kooksessies met zo’n 25 koks. Daarnaast is er ook nog een buffet.

Je kan hier voor zowel ontbijt, lunch als diner terecht en kinderen zijn ook welkom hier. Hier betaal je ongeveer €125 voor de lunch en €140 voor het diner. Boek je plaatsje alvast online.

Openingsuren Junsui

 • Het ontbijt is beschikbaar tussen 7u en 10u30
 • De lunch wordt geserveerd tussen 12u en 14u00
 • Voor het diner kan je hier tussen 18u30 en 20u30 terecht
 1. Burj al Arab Terrace

Het Burj al Arab Terrace is een recente uitbreiding van het hotel, waarbij er aan de achterkant van het hotel een platform op palen werd gebouwd dat ook toegankelijk is voor mensen die niet in het hotel verblijven. Op het dak vind je een zwembad van 612 m², een infinity pool met zout water van 828 m², 4 hot tub’s en zo’n 400 strandbedden.

Cabana's

Daarnaast kan je hier ook een van de 32 cabana’s huren, dit zijn een soort luxe strandhuisjes waar je met maximaal 4 personen mag verblijven voor de hele dag. Inclusief bij de cabana’s zijn airco, een butler die constant beschikbaar is, een minibar vol wijnen en frisdranken, vers fruit, een espressomachine, een tv, een zetel en luxeligbedden.

 • Daarnaast kan je het speciale Cabanamenu bestellen tussen 11u en 18u.
 • Er zijn 24 standaard cabana’s van 18 vierkante meter en 8 luxe Royal cabana’s van 75 vierkante meter.
 • In de Royal cabana’s heb je ook je eigen badkamer met douche, veranda en gratis slippers en een strandlaken.
 • De cabana’s zijn te boeken per dag en open tussen 8u en 18u.

Prijzen van de Cabana's

 • Als gast van het hotel is het Terrace gratis te bezoeken en krijg je 50% korting op de huur van een cabana.
 • Als niet-gast betaal je vanaf 2000 AED (ongeveer €490) voor een cabana voor één dag, waarbij de prijzen in het weekend nog hoger kunnen oplopen.
 1. Scape Restaurant & Lounge

Aan het Burj al Arab Terrace is er ook een restaurant en lounge, het Scape Restaurant & Lounge. Het restaurant biedt mediterrane gerechten aan, terwijl de lounge kleine mediterrane hapjes en drankjes aanbiedt. Reserveer hier je tafel online.

Openingsuren Scape Restaurant & Lounge

 • In het restaurant kan je tussen 12u30 en 15u30 terecht voor de lunch.
 • Voor het diner van zaterdag tot en met woensdag vanaf 18u30 tot 22u30.
 • Op donderdag en vrijdag tot 23:00. Hierbij geldt een minimum besteding van 200 AED (ongeveer €50) per persoon.
 • De lounge is dagelijks tussen 16u en 12u 's nachts geopend en heeft ook een minimumbestedingsregel.
 1. Wegbeschrijving naar de Burj al Arab

Met het openbaar vervoer

Bussen 8, 81, 88, N55 en X28 stoppen vlak voor het hotel bij de halte Wild Wadi 1 en Burj al Arabh Hotel 1.

Met de auto

Wanneer je een auto gehuurd hebt kan je deze parkeren in één van de parkeergarages van de Dubai Mall.

Hop on Hop off bus

Heb je geen vervoer in Dubai maar wil je wel alle bezienswaardigheden bezoeken? Dan kan je mee met een hop-on hop-off bus, deze heeft een traject langs alle top bezienswaardigheden, je kan uitstappen waar je wil, en zoveel je wil. Boek je ticket voor de hop on, hop off bus online.

Met een georganiseerde tour

Wil je graag zonder zorgen Dubai zien? Wat dacht je van een georganiseerde tour? Deze brengt je langs alle top bezienswaardigheden zonder dat jij je hoeft zorgen te maken over vervoer, openingsuren of andere praktische zaken. Bekijk hier alle tours en rondritten in Dubai.

 1. Praktische tips

 • Overnachten in de Burj al Arab is niet goedkoop, maar wel een unieke ervaring. Voel je koning voor een nacht in dit super deluxe hotel. Bekijk de prijzen en boek online, een once-in-a-lifetime experience.
 • Je mag maximaal 30 minuten voor het tijdstip van je reservering in een restaurant het hotel in.
 • Je dient je aan de kledingvoorschriften te houden van het restaurant dat je bezoekt. Er zijn drie verschillende dresscodes voorgeschreven in de Burj al Arab. Voor de casual dresscode is het mogelijk om een jeans, korte broek en t-shirt te dragen. Voor de smart casual dresscode dien je wat netter en minder bloot gekleed te zijn, en voor de smart elegant dresscode dien je echt nette kleding te dragen. De voorschriften zijn na te lezen op de website.
 • De casual dresscode geldt voor: de Scape Lounge en de lunch in het Scape Restaurant, het Bab al Yam restaurant en Junsui.
 • De smart casual dresscode geldt voor: Sahn Eddar, Gold on 27, de lunch bij Al Iwan en het diner bij Scape Restaurant, het Bab al Yam restaurant en Junsui.
 • De smart elegant dresscode geldt voor: Skyview, Al Muntaha, Al Mahara en het diner bij Al Iwan.
 • Om de Burj al Arab goed op de foto te kunnen zetten kan je het beste naar het Umm Suqeim Strand vlak bij het hotel. Of je kan een tour boeken waarbij je ook de andere bezienswaardigheden zoals de Burj Khalifa bezoekt!
 1. Kaartje met ligging Burj Al Arab in Dubai

Adres Burj al Arab: Jumeirah St - Dubai - Verenigde Arabische Emiraten

 1. Filmpje: breng een bezoekje aan de Burj Al Arab

Benieuwd naar hoe de Burj Al Arab eruitziet? In deze video nemen we je mee naar de top van de Burj Al Arab in Dubai. Als je dit zelf ook eens wil ervaren, zal je natuurlijk zelf naar Dubai moeten afreizen.

 1. Mis niets tijdens je bezoek aan Dubai met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Dubai? In de gratis reisgids Dubai kan je een rondreis vinden, met tal daguitstappen en inspiratie voor excursies in Dubai en Abu Dhabi.

Dubai

Gratis reisgids Dubai downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 20 september 2023 - Manna

Praktisch en overzichtelijk aangegeven

- 19 september 2021 - Roselinda De Meyer

De gedetaillieerde informatie over de verschillende te bezoeken bezienswaardigheden. Men hoeft echt geen andere reisgidsen meer aan te schaffen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?