Burj Khalifa in Dubai bezoeken? Onze tips + hoe je tickets boeken?

Burj Khalifa in Dubai bezoeken? Onze tips + hoe je tickets boeken?

Wanneer je Dubai bezoekt, kun je onmogelijk de Burj Khalifa niet gezien hebben. De hoogste toren ter wereld is dan ook vanuit elke locatie in Dubai op te merken. Een bezoek aan de toren zelf belooft een prachtig uitzicht over Dubai en haar omgeving, met een beetje geluk kun je zelfs Iran zien liggen.

Bezoekers met hoogtevrees zullen hun op hun benen trillen bij de observatiedekken op 452 en 555 meter hoogte. Boek je tickets alvast online en geniet van deze bijzondere ervaring in stijl.

Onze tip: Tours & tickets Burj Khalifa om wachtrijen te vermijden

Wil je graag Burj Khalifa bezoeken zonder in de lange wachtrij aan te schuiven?
Koop je tickets online, deze kosten tussen de € 37 en € 95. De goedkope tickets geven enkel toegang tot de 124ste en 125ste verdieping en niet tot de 148ste verdieping. Bij GetYourGuide bestel je veilig en snel je tickets online. Je krijgt dan toegang tot de expresliften en kan zo de wachtrijen voorbijlopen. Tickets online boeken = fors besparen op je toegangsprijs.

Wil je Dubai volledig verkennen en ontdekken? Koop je een Explorer Pass (incl. keuze uit 42 top attracties), hiermee bespaar je tot 47% + kan je gebruik maken van de hop-on/hop-off bussen.

Bekijk hier nog meer tours en mogelijkheden in Dubai. Zo haal je het meest uit je bezoek aan Dubain !

Inhoud artikel

 1. Geschiedenis van de Burj Dubai

Waarom werd de Burj Khalifa gebouwd?

De bouw van de Burj Khalifa begon in januari 2004. Het project was onderdeel van de stadsuitbreiding van Downtown Dubai, waarbij veel woningen, hotels, parken en skyscrapers gebouwd werden.

De Burj Dubai, zoals de toren in eerste instantie genoemd werd, zou hiervan het middelpunt worden. De stadsuitbreiding en de bouw van de Burj Dubai waren een manier om de economie van de stad, die toen alleen bij de olieproductie lag, te verbreden richting toerisme. Deze bouwwerken moesten de stad internationale uitstraling geven.

Ontwerp Burj Khalifa

De toren werd ontworpen door het Amerikaanse architectenbureau Skidmore, Owings and Merril uit Chicago, met Adrian Smith als hoofdarchitect van het project. Het bureau had eerder de Willis Tower in Chicago en de Jin Mao Tower in Shanghai ontworpen. Het ontwerp van de Burj Khalifa werd gebaseerd op de veelvoorkomende woestijnbloem Hymenocallis en op de Islamitische architectuur van de regio.

Van Burj Dubai naar Burj Khalifa

Tijdens de bouw van de Burj Dubai raakte de stad in een economische crisis, waardoor het project financiële problemen kreeg. Veel grootschalige projecten in de stad werden verlaten, maar voor de bouw van de Burj Dubai werd geld geleend aan Sheikh Khalifa, het hoofd van de Verenigde Arabische Emiraten. In totaal koste de bouw van de toren maar liefst 1,3 miljard euro.

De bouw werd in oktober 2009 beëindigd, gevolgd door de officiële opening op 4 januari 2010. Bij de opening werd de naam Burj Dubai veranderd naar Burj Khalifa, ter ere van de Sheikh die een groot deel van de constructie had gefinancierd.

 1. De records van de Burj Khalifa

De Burj Khalifa heeft heel wat records verbroken, waarvan er een aantal al tijdens de constructie van het gebouw zelf. De Burj Khalifa is:

 • Het hoogste bouwwerk ter wereld, inclusief antenne is de Burj Khalifa 829,8 meter hoog.
 • Het gebouw met de meeste verdiepingen.
 • Het gebouw met de snelste liften ter wereld. Met een snelheid van 42 kilometer per uur gaan de liften tot maximum 504 omhoog.
 • Het gebouw met het hoogste restaurant ter wereld. Het restaurant At.mosphere ligt op de 122ste verdieping op 442 meter hoogte.
 • Het gebouw met de hoogste nachtclub (op verdieping 143) en de hoogste moskee (op verdieping 158).

Klik hier om je tickets voor de Burj Khalifa te boeken

 1. Samenstelling Burj Khalifa

De Burj Khalifa is gemaakt uit beton, staal en aluminium en wordt bekleed met 142.000 vierkante meter aan glas. Het gebouw heeft 163 verdiepingen waarvan de hoogste verdieping op 584,5 meter hoogte ligt. Op deze verdiepingen liggen kantoren, appartementen, restaurants, bars, zwembaden, hotels, een nachtclub, een moskee en twee observatieplatforms. Om de verschillende verdiepingen te bereiken heeft het gebouw in totaal 57 liften en 8 roltrappen.

 • Het Armani Hotel werd ontworpen door Giorgio Armani en heeft 11 verdiepingen. Het vijfsterrenhotel kan haar gasten verwelkomen in 304 luxe kamers. Boek je kamer online
 • Daarnaast liggen er tot op de 108ste verdieping 900 appartementen verdeeld.
 • Op de 43ste en 76ste verdieping ligt er een zwembad.
 • Op de 122ste verdieping ligt het restaurant At.mosphere, op de 144ste verdieping ligt een nachtclub en op de 158ste verdieping ligt een moskee.
 • Daarnaast vind je op de 124ste, 125ste en 148ste verdieping de observatieplatformen.
 • De rest van de verdiepingen bevatten voornamelijk kantoren.
 1. Het Burj Khalifa meer en de Dubai Fountain

Voor de Burj Khalifa kan je het Burj Khalifa meer en de Dubai Fountain aanschouwen. Het meer heeft een oppervlakte van 12 hectare waarvan de fontein 275 meter in beslag neemt. De Dubai Fountain is de grootste gechoreografeerde fontein ter wereld en is ontworpen door WET Design die ook fonteinen in Las Vegas heeft ontworpen.

Het water van de fontein spuit tot 152,4 meter hoog en wordt begeleid door 6600 lichtjes en 50 kleurrijke projectoren. Rondom de Burj Khalifa ligt ook een park van 11 hectare groot. Dit park werd ontworpen door de landschapsarchitecten SWA Group en neemt ook de Hymenocallis bloem mee in het ontwerp.

TIP: Wil je graag de fonteinshow aan de Burj Khalifa bijwonen? Er zijn speciale tickets voor de fonteinshow Burj Khalifa met een traditionele boottocht voor € 20 beschikbaar.

 1. At the Top en Over the Top

De westkant

 • Op de 124ste verdieping, op 452 meter hoogte, kan je het eerste observatieplatform At the Top vinden.
 • Het observatiedek beslaat de gehele verdieping waardoor je een panoramisch uitzicht hebt over het prachtige Dubai.
 • De helft van de verdieping bevindt zich binnen het gebouw. Vanaf hier heb je uitzicht over het westen van Dubai, en kan je uitkijken over het Burj al Arab hotel, het Palm Jumeirah eiland, de World eilanden en de Dubai Marina (bezoek deze met een tour, boek online).

De oostkant

 • De andere helft van de verdieping bevindt zich in de open lucht met glazen wanden rondom het platform.
 • Dit deel kijkt uit op het oosten van de stad, en vanaf hier kun je het Financial District, de Sheikh Zayed Road met de vele wolkenkrabbers, de Dubai Mall, de Dubai Fountain, de Souk al Bahar, The Palace Downtown hotel en het Dubai Frame zien. Bij goed weer is het zelfs mogelijk om Iran in het noorden te zien liggen. Op deze verdieping vind je verder een souvenirwinkel en een elektronische telescoop.

A Falcon’s Eye View

Op de 125ste verdieping vind je een ander deel van het At the Top observatiedek. Hier kun je op een scherm virtueel als een valk over de stad vliegen. Op deze verdieping staat ook een green screen waarop het lijkt dat je op de top van het gebouw staat.

 1. At the Top, Burj Khalifa SKY

Op 15 oktober 2014 werd een tweede observatieplatform geopend, gelegen op de 148ste verdieping, op een hoogte van 555 meter. Deze verdieping is luxueuzer ingericht en bezoek je samen met een privégids. Op de top kun je iets drinken in de SKY Lounge.

 1. Openingsuren & tickets Burj Khalifa?

Openingsuren Burj Khalifa

 • De Burj Khalifa is dagelijks geopend vanaf 9u ‘s morgens.
 • Van zondag tot en met woensdag sluit de toren om 22:00 en van donderdag tot en met zaterdag sluit de toren om middernacht.
 • De laatste toegang is driekwartier voor sluitingstijd.
 • Op vrijdag en zaterdag kun ook de toren bezoeken tussen 05:30 en 08:00 om de zonsopgang te aanschouwen.

Klik hier om je tickets voor de Burj Khalifa te boeken

Tickets Burj Khalifa

 • Er zijn verschillende tickets te verkrijgen voor een bezoek aan de Burj Khalifa.
 • Tickets kun je online reserveren maar ook ter plaatse bestellen. Online boek je ze best via deze link.
 • Zorg dat je op tijd aanwezig bent want kom je te laat, dan kan je toegang geweigerd worden.
 • Voor de tickets is er een onderscheid tussen Prime Hour Tickets en Non-Prime Hour Tickets.
 • Tickets voor kinderen zijn iets goedkoper, kinderen jonger dan 4 jaar mogen zelfs gratis mee.
 • Er bestaan ook combinatietickets inclusief ontbijt of inclusief hapje en drankje of inclusief driegangenmenu (zie hier voor mogelijkheden).
 • Wie dat wenst kan voor wat extra geld ook een audiotour kopen in het Engels, Arabisch, Frans, Spaans, Mandarijn, Japans, Russisch of Duits.
 1. Hoe wachtrijen vermijden?

De Burj Khalifa is de grootste bezienswaardigheid van Dubai en is een drukke attractie. De populairste tijdstippen om de toren te bezoeken zijn de dagelijkse zonsop- en ondergangen, de feestdagen en de weekenden. Andere periodes is het minder druk, maar kom je toch in een wachtrij terecht omdat je nog langs de veiligheidscontroles en liften moet. Alles samen gerekend zal je ongeveer 20 à 30 minuten moeten wachten.

Sta je niet graag in een lange wachtrij? Dan kun je een Fast Track Entry ticket kopen en kom je in een aparte korte rij terecht bij de veiligheidscontrole.

 1. Wegbeschrijving naar de Burj Khalifa

Met het openbaar vervoer

 • Met het openbaar vervoer kun je de Burj Khalifa bereiken met de metro tot aan het station Dubai Mall/Burj Khalifa, vanwaar je via de metrobrug tot in de Dubai Mall komt.
 • Bussen 27 en 29 brengen je ook tot aan de toren.

Met de auto

 • Wanneer je met de auto de Burj Khalifa wilt bezoeken kun je die parkeren op de parking van de Dubai Mall.
 • De parking is bereikbaar via de Financial Centre Road, hier is plek voor ruim 14.000 auto’s.

Ga mee met een tour

Onze tip: Geniet van je verblijf in Dubai en ga mee met een city tour of georganiseerde uitstap, zo kan je relaxen en hoef je zelf geen zorgen te maken over vervoer of andere praktische zaken. Bekijk alle tours in Dubai online. Steeds met pick-up en drop-off aan je hotel of verblijf.

 1. Praktische info voor je bezoek

 • Voor het bezoeken van de bar At.mosphere gelden strikte kledingvoorschriften. Zo dien je netjes gekleed te zijn en mag je geen korte kleding of open schoenen dragen.
 • Om de Burj Khalifa goed op te foto te kunnen zetten, kan je het beste naar het plein voor de Dubai Mall gaan, of naar de brug richting de Souk al Bahar. Vanaf deze locaties heb je ’s ochtends een mooi beeld van de toren tegen een hemelblauwe achtergrond.’s Avonds neem je hier de beste foto’s met de zonsondergang.
 • Tijdens zandstormen kan het uitzicht vanaf de Burj Khalifa beperkt zijn, ook wanneer er veel vocht in de lucht hangt. Dit laatste is voornamelijk aan het begin en het einde van de dag. Voor het beste uitzicht bezoek je best ’s middags de Burj Khalifa.
 • Bij de toegang naar At the Top moet je door een veiligheidscontrole gaan, vergelijkbaar met die van een vliegveld. Grote tassen en koffers zijn niet toegestaan maar kan je bij de ingang in een locker achterlaten. Glazen flessen, alcohol messen en viltstiften kunnen niet mee naar boven.
 • Er is gratis Wi-Fi op de observatieverdiepingen van de Burj Khalifa.
 • At the Top is volledig toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelen, blindengeleidehonden mogen ook mee naar boven.
 • Boek online je tickets vooraf, zo ben je zeker dat je naar binnen kan en hoef je niet te wachten in de lange wachtrijen.
 1. Kaartje met ligging Burj Khalifa in Dubai

 1. Filmpje: breng een bezoekje aan de Burj Khalifa

Benieuwd naar hoe de Burj Khalifa eruitziet? In deze video nemen we je mee naar de top van de Burj Khalifa in Dubai. Als je dit zelf ook eens wil ervaren, zal je natuurlijk zelf naar Dubai moeten afreizen.

 1. Mis niets tijdens je bezoek aan Dubai met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Dubai? In de gratis reisgids Dubai kan je een rondreis vinden, met tal daguitstappen en inspiratie voor excursies in Dubai en Abu Dhabi.

Dubai

Gratis reisgids Dubai downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?