ESTA Verenigde Staten - Amerika online aanvragen vanaf € 29,95

Volledige reisgids kopen voor € 15

ESTA Verenigde Staten - Amerika online aanvragen vanaf € 29,95

19 december 2019 in USA Westkust0 reacties

Hoe een ESTA online aanvragen? Welke bestaan er? Waarop letten?

Ga je binnenkort op reis naar de Verenigde Staten van Amerika? Om toegelaten te worden op Amerikaans grondgebied dien je in het bezit te zijn van een reistoestemming of visum. Als Belg of Nederlander kan je gemakkelijk een ESTA online aanvragen als je voor toeristische doeleinden naar Amerika gaat. Wij hebben alle belangrijke informatie over de ESTA en het aanvragen van een ESTA voor je op een rijtje gezet.

Inhoud artikel

 1. Wat is een ESTA

De Verenigde Staten maakt geen deel uit van de Schengen zone, waardoor je niet zonder geldig visum een bezoek kan brengen aan Amerika. Staatsburgers van een land dat onder het Visa Waiver Program valt, waaronder België en Nederland, dienen voordat zij het vliegtuig in stappen al in het bezit te zijn van een geldige reistoestemming.

Hierbij gaat het om de Electronic System for Travel Authorization, ofwel de ESTA. Wanneer je deze niet bij je hebt zal je de Verenigde Staten niet mogen betreden. Je zal niet eens worden toegelaten in het vliegtuig naar Amerika.

Een verblijf van maximum 90 dagen, ook als je er alleen een overstap hebt

Het ESTA dien je aan te vragen wanneer je tot maximum 90 dagen in Amerika wilt verblijven. Wanneer je dus een overstap hebt in Amerika, of je nu wel of niet de luchthaven verlaat, of je maar voor één enkele nacht op Amerikaans grondgebied verblijft dien je ook een ESTA aan te vragen.

Onze tip: Vraag je ESTA aan via een erkende tusseninstantie, zij zorgen er mee voor dat je alle juiste gegevens doorgeeft ? Vraag hier makkelijk je ESTA online aan!

 1. Welke ESTA’s bestaan er?

Het standaard ESTA kan je aanvragen wanneer je voor toeristische doeleinden naar Amerika gaat, en hier voor maximaal 90 aaneengesloten dagen gaat verblijven. Ga je niet voor toeristische doeleinden naar de Verenigde Staten en/of wil je voor een andere periode in het land verblijven, dan zijn er de volgende opties:

2.1 Visitor en Business visum

Het Visitor en Business visum (B1/B2) kan je aanvragen wanneer je voor langer dan 90 aaneengesloten dagen in de Verenigde Staten wilt verblijven. Met het B1 visum kan je vervolgens tot aan zes maanden in Amerika rondreizen. Ook kan je met het visum voor werk gerelateerde activiteiten naar Amerika reizen, voor bijvoorbeeld conferenties of vergaderingen, maar je mag niet met het visum betaald werk aannemen.

2.2 Studenten visum

Wanneer je in de Verenigde Staten gaat studeren kan je een studentenvisum (F voor de meeste studies of M voor beroeps/technisch onderwijs) aanvragen. Hiervoor krijg je na het inschrijven bij een erkende Amerikaanse instelling een formulier dat je mee moet nemen naar de ambassade bij het aanvragen van het visum.

2.3 Uitwisselingsvisum

Ga je door middel van een uitwisseling in Amerika studeren of tijdelijk werken, dan dien je het uitwisselingsvisum (J) aan te vragen.

2.4 Andere visa

Naast deze drie visa zijn er nog enkele andere visa, bijvoorbeeld voor sporters, entertainers en kunstenaars (O of P), voor vertegenwoordigers van buitenlandse media (I), en voor niet-Amerikanen die gaan trouwen met een Amerikaan (K). .

 1. Hoe een ESTA online aanvragen?

Het aanvragen van een ESTA kan heel gemakkelijk en kan daarnaast ook geheel online gedaan worden. De aanvraag invullen en inleveren kost maar een paar minuten de tijd en je hoeft verder geen documenten in te scannen en op te sturen. Wel dien je alle benodigde documenten, waaronder het paspoort waarmee je naar de USA vliegt, je vliegtickets en je accommodatie boekingen, bij je te houden wanneer je de aanvraag invult.

3.1 Waar een ESTA aanvragen

Een ESTA aanvragen kan op de website van de Verenigde Staten en ook bij veel tussenorganisaties zoals Visum365. Bij dergelijke bedrijven wordt jouw aanvraag door de organisatie nog eens extra gecontroleerd zodat jouw aanvraag goed verwerkt kan worden.

Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar spelfouten in namen en andere veelvoorkomende fouten. Een tussenorganisatie komt daarnaast ook van pas als je niet in het bezit bent van een creditcard. Op de officiële ESTA website kan je namelijk alleen maar betalen met een creditcard, maar op de websites van tussenorganisaties kan je ook veelal betalen met iDeal en Bancontact.

Wil je ook graag New York City verkennen? Download onze gratis reisgids New York met een compleet uitgewerkte stadswandeling langs de mooiste bezienswaardigheden van de Big Apple!

3.2 Welke gegevens moet je doorgeven?

Bij het invullen van het formulier zal je om bepaalde persoonlijke gegevens gevraagd worden en dien je een aantal vragen te beantwoorden. Ook dien je in het bezit te zijn van een retourticket of een doorreisticket. Hou daarom je paspoort, vliegtickets, en adresgegevens tijdens je verblijf in Amerika bij de hand. Nadat je je persoonlijke gegevens en je reisgegevens door hebt gegeven zal je een aantal veiligheidsvragen moeten behandelen, waarbij er gekeken wordt naar je verleden en je gezondheid.

Wanneer je je eigen aanvraag hebt ingevuld kan je een aanvraag voor andere personen met wie je reist invullen. Dit proces werkt precies hetzelfde als voor je eigen aanvraag.
Wanneer je de aanvraag inlevert bij een tussenpersoon kunnen de kosten iets hoger liggen voor de verwerking van de aanvraag.

3.3 Wacht op goedkeuring van je ESTA en neem het referentienummer en de aanvraag mee op reis

Nadat je de aanvraag hebt ingediend kan het tot 72 uur duren voordat deze goedgekeurd wordt. Je ontvangt na de goedkeuring een referentienummer. Deze dien je uitgeprint mee te nemen, maar het is ook aan te raden om de aanvraag zelf mee te nemen. Doe je aanvraag voor je ESTA online.

 1. Is je ESTA-aanvraag niet goedgekeurd?

Het is mogelijk dat je aanvraag voor een ESTA wordt afgewezen en dus niet goedgekeurd is. Wanneer dit het geval is kan je het beste met het aanvraagnummer nakijken of het alsnog mogelijk is om een reistoestemming toegewezen te krijgen. Hiervoor zou je misschien naar de ambassade of het consulaat van de Verenigde Staten moeten gaan om daar een niet-immigrant visum aan te vragen.

 1. Geldigheid van een ESTA

5.1 Geldigheid: 2 jaar

De ESTA die je toegewezen krijgt is voor een periode van twee jaar geldig. Binnen deze periode kan je zo vaak als je wilt naar de Verenigde Staten reizen, maar elk verblijf mag maar maximaal 90 dagen duren.

5.2 Vervallen paspoort, ander reisdoel?

Wanneer je paspoort binnen deze periode komt te vervallen, of een antwoord op één van de vragen in de aanvraag veranderd, komt de ESTA te vervallen. Vlieg je bijvoorbeeld met een ander reisdoel naar Amerika, dan zal je een passend visum aan moeten vragen. Ook wanneer je naam, nationaliteit of geslacht verandert, dien je een nieuwe ESTA aan te vragen.

5.3 Je ESTA vervalt ook door onderstaande redenen:

Ook komt je ESTA te vervallen wanneer je tijdens de geldigheid van de ESTA Irak, Iran, Jemen, Libië, Soedan, Somalië of Syrië hebt bezocht, je de regels van de douane hebt overtreden, je schade hebt veroorzaakt, een misdrijf hebt gepleegd, drugs hebt gebruikt of in de tussentijd een aandoening hebt gekregen die schadelijk zou kunnen zijn voor de omgeving.

5.4 Wanneer vervalt je ESTA niet?

Je ESTA komt echter niet te vervallen wanneer het verblijfadres in Amerika verandert of de reisdatum wijzigt. Wanneer je een tweede reis plant naar een ander deel van Amerika kan dit dus gewoon met dezelfde ESTA. Ook wanneer je in de tussentijd binnen een land verhuist bent blijft het ESTA geldig. Ben je echter naar een ander land verhuist, dan dien je wel een nieuwe aanvraag in te dienen.

Let er ook op dat je niet te vaak naar Amerika reist. Wanneer je bijvoorbeeld 90 dagen in Amerika bent geweest en na een paar dagen in een ander land weer naar de Verenigde Staten reist kan de toegang ontzegd worden.

Onze tip: Is je ESTA-aanvraag goedgekeurd maar verandert je adres? Kijk dan zeker goed na of je geen nieuwe aanvraag moet indienen. Kijk ook zeker de datum van je paspoort na en de exacte schrijfwijze van je naam op je paspoort.

 1. Waar moet je op letten bij het aanvragen van je ESTA?

 • Zorg dat je de aanvraag voor een ESTA uiterlijk 72 uur voor je vertrek naar de Verenigde Staten indient. Ondanks dat de meeste reistoestemming binnen een paar uur al worden toegekend is er een kans dat wanneer je de aanvraag later indient deze nog niet verwerkt is voor je op het vliegtuig stapt. Om in te kunnen checken dienen al je reisdocumenten compleet te zijn, dus wanneer je te laat je aanvraag voor een ESTA indient en deze nog niet is verwerkt wanneer jij bij de incheckbalie staat zal je helaas geweigerd worden.
 • Het is aan te raden om de ESTA een maand voor je reis naar Amerika aan te vragen. Niet alleen ontvang je zo bij goedkeuring ruim op tijd je ESTA, maar wanneer je aanvraag afgewezen zou worden heb je ook nog genoeg tijd om naar de ambassade of het consulaat te gaan.
 • Je dient alle gevraagde gegevens naar waarheid in te vullen en de gegevens uit het paspoort direct over te nemen. Wanneer bijvoorbeeld de naam op de ESTA niet overeenkomt met de naam op het paspoort, ook al gaat het om één verschillende letter, kan je aanvraag geweigerd worden en dien je een nieuwe aanvraag in te dienen.
 • Ben je na 11 maart 2011 naar Irak, Iran, Jemen, Libië, Soedan, Somalië of Syrië geweest, of heb je de nationaliteit van één van deze landen gehad? In een dergelijk geval is de kans groot dat een aanvraag voor een ESTA afgekeurd wordt. Het is dan ook aan te raden om dit geval direct een visum aan te vragen.
 • In Amerika moet je nogmaals door een douane, en hier kan je alsnog tegen gehouden worden, zelfs wanneer je in het bezit bent van een geldig ESTA. De douane zou bijvoorbeeld kunnen denken dat je verdacht gedrag vertoond of goederen mee hebt gebracht die eigenlijk niet mee genomen mogen worden. Het hebben van een ESTA is dus geen garantie dat je daadwerkelijk het land in mag.
 • Wanneer je na je bezoek aan de Verenigde Staten doorreist naar de Caribische eilanden, Canada of Mexico dien je er rekening mee te houden dat je verblijf in één van deze landen meegeteld wordt in de maximale verblijftijd van je ESTA. Ben je al 90 dagen in Amerika geweest, dan kan je dus vervolgens niet doorreizen naar één van deze landen, maar wanneer je maar 50 dagen in de Verenigde Staten bent geweest kan je nog 40 dagen naar bijvoorbeeld Canada om hier nog een doorreis te maken.

Vraag je ESTA online aan bij Visum365, eenvoudig en snel, je kan dit doen voor je volledige reisgezelschap in 1 x.

 1. Mis niets tijdens je vakantie in Zuidwest USA met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Zuidwest USA? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Zuidwest USA met 132 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Zuidwest USA.

Zuidwest USA

Gratis preview reisgids Zuidwest USA downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?