Uitstapje naar Orihuela: kastelen bezoeken + bezienswaardigheden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Uitstapje naar Orihuela: kastelen bezoeken + bezienswaardigheden

14 augustus 2018 in Spanje0 reacties

Aan de voet van de Orihuela-bergen ligt de stad Orihuela met haar sterk Spaanse sfeer en historisch centrum vol interessante musea en religieuze gebouwen. Maak er prachtige wandelingen in het hartje van de stad, slenter door het mooie Palmeral Park of geniet van de gezellige plaatsjes waar je een hapje kan eten of drinken. Je kan ook langs de leuke boetieks kuieren of gewoon een hele dag heerlijke tapas proeven. Er is in Orihuela heel wat te zien en te doen, daarom som ik de must-see kastelen en bezienswaardigheden alvast op!

Inhoud artikel

  1. Gotische kathedraal

Deze gotische kathedraal werd bovenop een moskee uit de 12de eeuw gebouwd. In het interieur staat een prachtige barok orgel waarvoor de kathedraal het meest beroemd is. In het verleden werd er bijgebouwd aan deze kathedraal. Zo kreeg het onder meer een mooi renaissance portaal, terwijl aan de andere zijde van de kathedraal een gotische portiek werd bijgebouwd. Er is daarnaast ook een zeer mooie kloostergang waar je tijdens het wandelen helemaal tot rust kan komen.

  1. Palacio de Rubalcava

Het Palacio de Rubalcava werd genoemd naar de familie die er eigenaar van was en er tot 1933 ook woonde. In 1976 kwam het in het bezit van de stad. Binnen in het paleis vind je een marmeren draaitrap en zijn er grote salons die tegenwoordig gebruikt worden voor huwelijken.


  1. Castillo de Monteagudo

Het Castillo de Monteagudo torent fier uit boven zijn omgeving, je kan het onmogelijk missen. Het kasteel ligt op een hoge rots die 149 meter boven de zeespiegel uitsteekt en domineert het omliggende landschap. Deze strategische positie maakt van dit fort een belangrijke plaats. Het kasteel dateert uit de islamitische periode. De eerste documenten die het bestaan ervan vernoemen dateren uit 1078-1079. Het was echter in de tijd van Ibn Mardanis, in de 12de eeuw, dat het kasteel zijn huidige vorm kreeg.

Het kasteel maakte in 1243 deel uit van het koninkrijk Castilië, en Alfonso X, beter bekend als ‘de Wijze’, maakte er zijn Murciaanse residentie van. In de 14de eeuw werd het kasteel een wachtpost en het voornaamste verdedigingspunt van het Castiliaanse koninkrijk tegen het aangrenzende Aragon. De spanning tussen beide koninkrijken verdween doorheen de tijd, maar het kasteel bleef toch strategisch belangrijk tot de 16de eeuw.

Op de top van de heuvel staat een groot standbeeld van Christus van zo’n 14 meter hoog. Het beeld werd in 1951 opgetrokken en is een replica van een eerder standbeeld dat hier in 1926 stond, maar tijdens de Spaanse Burgeroorlog in 1936 vernietigd werd.

  1. Castillo de Larache

Ook Castillo de Larache dateert uit de Islamitische periode en dus uit de tweede helft van de 12e eeuw. Dit kasteel bevindt zich op een kleine heuvel die uitkijkt over vlakke velden. Je komt bij de ingang van het kasteel langs het dorp Cabezo de Torres. Het kasteel werd de laatste jaren gerestaureerd en is erkend als cultureel erfgoed. De ruïnes zijn misschien niet zo indrukwekkend als die van het Castillo de Monteagudo, maar ze zijn toch een kijkje waard!

  1. Palmeral

Gelegen aan de rand van het historische centrum en aan de voet van de Sierra de Orihuela ligt de op één na grootste palmboomgaard van Spanje, het Palmeral-park. Dit is een mooie en schaduwrijke plek om te wandelen. Het biedt een welkome oase van de middagzon. Bezoekers kunnen genieten van een picknick tussen het groene gebladerte van de palmbomen.

  1. Natuurpark Pinar de Bonanza

In de buurt van Orihuela ligt ook het natuurpark Pinar de Bonanza. Dit natuurgebied heeft een interessante verscheidenheid aan flora en fauna. Er zijn paden om te wandelen en te fietsen. Verdere wandelpaden zijn te vinden langs de rivier de Segura.

  1. Waar overnachten in Orihuela?

Maak je een uitstap naar Orihuela en zoek je een geschikte plaats om te overnachten? Er zijn in Orihuela een aantal heel aangename plaatsjes waar je na een lange dag verkennen helemaal kan ontspannen. Boek jouw overnachting het best op voorhand, zodat je zeker bent van een goeie slaapplaats en fijne ligging!

Booking.com

Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Orihuela?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Orihuela? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Murcia & Valencia met uitgewerkte rondreis door Valencia en met aandacht voor de kleinere stadjes zoals Orihuela die zeker ook de moeite waard zijn. Bovendien word je langs meer dan 127 beschreven bezienswaardigheden gebracht (+ GPS coördinaten)! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Download alvast je gratis preview reisgids.

Murcia Valencia rondreis

Gratis reisgids Murcia Valencia downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?