10 x mooiste agriturismo Sardinië: Ga uniek overnachten

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x mooiste agriturismo Sardinië: Ga uniek overnachten

7 maart 2023 in Sardinië2 reacties

Overzichtje met de mooiste agriturismo op Sardinië: bijzonder overnachten

Hoogtepunt van onze agriturismo vakantie in Sardinië was een verblijf in een masseria. Deze boerderijen produceren vaak zelf hun olijfolie, wijn, groenten of kaas, en bezoekers worden vergast op een heerlijke zelfgemaakte maaltijd bereid met producten van eigen kweek.

De meeste agriturismo bevinden zich op het platteland. Vaak heb je een auto nodig en sommige zijn moeilijk te vinden, maar het is een unieke ervaring, ervaar er de warme gastvrijheid van Sardinië. Dit moet je zeker eens gedaan hebben in je leven. Ontdek hier alvast onze selectie favoriete agriturismo in Sardinië.

Inhoud artikel

  1. Agriturismo su Vrau (Posada)

Agriturismo su Vrau wordt beheerd door een familie en ligt midden in het platteland. Vanaf de boerderij heb je prachtig uitzicht op de zee en omgeving. De kamers hebben een klassieke inrichting en bieden gratis WiFi, airconditioning en een eigen badkamer. Geniet van een verfrissende duik in het buitenzwembad of daag elkaar uit voor potje tennis. Bij mooi weer kan je deze onvergetelijke dag afsluiten met een lekkere barbecue.

De omgeving is ideaal voor paardrijden, fietsen en wandelen. De boederij ligt op zo'n 4 km van het strand en 1,5 km van het oude dorp Posada. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo Casale Degli Ulivi Alghero (Sassari)

Agriturismo Casale Degli Ulivi Alghero ligt in Santa Maria la Palma en biedt naast gezellig ingerichte units met patio, een prachtig uitzicht op de bergen, een sfeervol restaurant waar je kan proeven van lokale gerechten, een gemeenschappelijke lounge, en een prachtig terras.

Op warme dagen kan je afkoeling zoeken in het buitenzwembad dat het hele jaar door geopend is. Iedere ochtend verzorgt men ook een ontbijtbuffet met Italiaanse specialiteiten. Beschik je over een huurauto? Dan is het handig om te weten dat er gratis privéparkeergelegenheid is. Meer info en boeken.

  1. Wine Resort Ledà d'Ittiri (Sassari)

Op een paar kilometer verwijderd van de prachtige stranden en het gezellige Alghero ligt Wine Resort Ledà d'Ittiri. Deze vakantieboerderij, gevestigd in een oud landhuis, ligt tussen de olijfbomen en wijngaarden en biedt wijnproeverijen aan. Na het proeven van de heerlijke wijnen uit de regio kan je plaatsnemen naast het zwembad en genieten van de zonnestralen.

De boerderij heeft de oude stijl van het huis behouden bij de renovaties en biedt charmante accommodatie. Het is bovendien een ideale plek om te genieten van de rust van het platteland, op slechts enkele kilometers van de zee. Boek je verblijf hier.

  1. Rifugio Gorropu (Dorgali)

Vakantieboerderij Rifugio Gorropu bevindt zich in Dorgali op zo'n 20 km van de Gorroppu-kloof. De accommodatie biedt ruime, lichtrijke kamers voorzien van alle luxe en comfort. Sommige kamers beschikken ook over een eigen balkonnetje. Na een mooie wandeling in de buurt kan je even bekomen op het terras met adembenemend uitzicht op de omgeving. 's Ochtends kan je de dag beginnen met een continentaal, Italiaans of vegetarisch ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Turismo Rurale Filieri (Dorgali)

Turismo Rurale Filieri in Dorgali biedt accommodatie met uitzicht op de bergen, een tuin en een terras. Nuoro ligt op 36 km van de vakantieboerderij, en Cala Gonone bevindt zich op 10 km afstand. De dichtstbijzijnde luchthaven is Olbia Costa Smeralda, op 101 km van de accommodatie. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Agriturismo Canales (Dorgali)

Een andere leuke agriturismo waar je kan overnachten in Dorgali is Agriturismo Canales. Je verblijft hier op een charmante, authentieke vakantieboerderij met eenvoudig ingerichte kamers. Iedere kamer beschikt over een eigen badkamer en airconditioning. Na een heerlijke maaltijd in het restaurant kan je op het terras genieten van een schitterned zonsondergang. De dag nadien kan je een kanotocht of mooie wandeling maken in de buurt van het verblijf. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo Saltara (Santa Teresa Gallura)

Het Agriturismo Saltara ligt op het platteland van Sardinië, op slechts 3 km van het strand van Rena Majore. Deze agriturismo heeft een verwarmd buitenzwembad met zout water dat in de zomer geopend is, en een tuin met een speelplaats voor de kinderen. Het Agriturismo Saltara bevindt zich op 10 km van Santa Teresa Gallura, aan de noordkust van Sardinië. Hier vind je tal van winkels, restaurants en stranden. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Il Borgo dell'Arcangelo (Tuili)

Agriturismo Il Borgo dell'Arcangelo ligt in het historische centrum van Tuili, in het vasteland van Sardinië. Deze agriturismo biedt verfijnde, rustieke kamers met uitzicht op de gemeenschappelijke tuin. De kamers zijn gevestigd in een gerenoveerd 18e-eeuws gebouw en voorzien van antiek meubilair en airconditioning. Wijnliefhebbers moeten zeker eens proeven van uitstekende lokale wijnen in de tuin van de boerderij.

et oude natuurstenen monument Barumini Nurgahe en het attractiepark Sardegna in Miniatura bevinden op 5 minuten rijden van je accommodatie. Op eigen verzoek worden er ook excursies naar het hoogplateau Giara di Gesturi georganiseerd. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo Guthiddai (Oliena)

Agriturismo Guthiddai ligt in het rustige platteland van Sardinië, aan de voet van het nationale park Gennargentu. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van zelfgemaakte ontbijt bestaande uit vers gebakken brood, biologische jam, gebak, vleeswaren en nog veel meer. De vakantieboerderij ligt op 10 minuten rijden van Oliena en 15 km van Nuoro. Ook de mooie zandstranden van Gala Gonone liggen op slechts 30 minuten rijden met de auto. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Agriturismo Sa Mendhula (Cugnana)

Agriturismo Sa Mendhula ligt in Cugnana, op 30 km van Palau en beschikt over charmante accommodatie en een aangenaam terras met prachtig uitzicht. Iedere ochtend voorziet de vakantieboerderij een rijkelijk ontbijtbuffet. Wil je graag de omgeving verkennen? Olbia ligt op 11 km van Agriturismo Sa Mendhula. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Sardinië?

Herkenbaar: wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Sardinië? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast het opzoekingswerk voor jou! Koop onze reisgids Sardinië met uitgewerkte rondreis die je de mooiste plekjes en bezienswaardigheden brengt aan de hand van een volledige autoroute (+ GPS coördinaten en wegbeschrijving)! Ideaal om de omgeving volledig te verkennen op eigen tempo. Eerst uittesten? Download dan je gratis preview reisgids.

Sardinië

Gratis reisgids Sardinië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 5 februari 2022 - Charlotte Samsom

Prachtige inspirerende reisgids. We hebben de overtocht al geboekt naar Sardinië.

- 14 september 2021 - Catherine Dujardin

Vind de site uitstekend !

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?