Domus Romane in Rome bezoeken? Bezoek de resten van deze romeinse villa + tickets

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Domus Romane in Rome bezoeken? Bezoek de resten van deze romeinse villa + tickets

24 december 2023 in Rome0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan Domus Romane + waar tickets kopen?

De archeologische site Domus Romane bevindt zich onder het stadspaleis Palazzo Valentini. Per toeval werden er twee enorme Romeinse villa’s en een privaat badhuis blootgelegd. Vandaag is de site helemaal gerestaureerd. Tijdens je bezoek komen de Romeinse villa’s terug tot leven met de hulp van augmented reality.

Lees in deze blogpost alles over je bezoek aan Domus Romane + bestel je tickets voor de Domus Romane online op voorhand.

Tours & Tickets Rome online bestellen

TIP: Met de Rome Tourist Card kan je eenvoudig deze top attracties (Colosseum, St. Pieter, Vaticaan Museum en Sixtijnse Kapel) reserveren in 1 handige combi zo zie je nog meer tijdens je bezoek aan Rome. Loop de wachtrijen voorbij en laat je ticket zien op je smartphone. Deze kortingskaart geeft ook nog eens 10% korting op alle andere attracties in Rome. (bestel hem hier)

Hoe nog meer geld besparen + wil je graag meerdere bezienswaardigheden in Rome bezoeken?

Inhoud artikel

  1. Geschiedenis van de Domus Romane

De archeologische site Domus Romane omvat de overblijfselen van twee Romeinse woningen die uitstekend bewaard gebleven zijn. Bij het complex van 1900 m² hoort ook een privébadhuis. De Romeinse resten werden toevallig ontdekt in 2005 toen er renovatiewerken plaatsvonden in het Palazzo Valentini. De site werd overgelaten aan een team van archeologen. Zij legden een stukje Rome bloot uit de keizertijd dat tot de verbeelding spreekt.

Domus Romane bevindt zich onder het Palazzo Valentini, de zetel van de provincie Rome

  • Het stadspaleis werd gebouwd in 1585 bovenop de resten van twee Romeinse woningen. Het Palazzo Valentini viel in verschillende handen en er was ooit een gigantische privébibliotheek in gevestigd waar meer dan 24 000 boeken bewaard werden.
  • Later deed het ook dienst als privétheater. Onder andere de componist Händel heeft hier verbleven en opgetreden.
  • In 1827 kocht de bankier Vincenzo Valentini het gebouw, vandaar de naam.
  • Sinds 1873 zetelt hier de gouverneur van de provincie Rome.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en bestel je tickets voor Domus Romane online.

  1. Domus Romane bezoeken

Wanneer je de Domus Romane bezoekt, wandel je over een glazen vloer. Onder je bevinden zich de indrukwekkende overblijfselen van de twee Romeinse villa’s en het badhuis. Je ziet muurdecoraties, de typisch Romeinse mozaïeken en zuilen, maar ook overblijfselen van straatstenen.

Wat de Domus Romane zo bijzonder maakt, is dat hier een ingenieuze virtuele reconstructie heeft plaatsgevonden. Met de hulp van projectoren en animaties komt het dagelijkse leven van de Romeinen helemaal terug tot leven. Je ziet virtuele keukens, baden en meubilair verschijnen in de archeologische restanten. Het maakt de oude site terug springlevend.

Op het einde kom je terecht in een museum waar je meer leert over hoe het gebied rondom de Domus Romane eruitzag in de keizertijd. In een oorspronkelijke Romeinse ruimte leer je meer over de Zuil van Trajanus die zich recht tegenover de archeologische site bevindt. Op de zuil staat de veroveringstocht van de keizer in Dacië, het huidige Roemenië, afgebeeld. De keizer versloeg er de koning Decebalus en liet als teken van triomf de hele veldtocht uitbeitelen in een gigantische zuil.

  1. Waar tickets kopen voor Domus Romane?

Je kan tickets ter plekke kopen, maar we raden je aan om vooraf online je ticket voor de Domus Romane te bestellen. Zo ben je zeker van je plekje, kan je de eventuele wachtrijen overslaan en kan je je citytrip Rome uitstekend plannen.

  1. Praktische info voor je bezoek aan Domus Romane

  • Het Palazzo Valentini bevindt zich recht tegenover de Zuil van Trajanus, niet ver van het Plaza Venezia waar het monument ter ere van Victor Emanuel II staat. Het adres is Via Foro Traiano 85.
  • Kom je met de metro? Dan stap je af bij de halte Colosseo.
  • Openingsuren: Je kan de Domus Romane enkel bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag. Dat kan telkens van 10u tot 18u.

REISGIDS: Mis niets tijdens je verblijf in Rome met onze uitgebreide reisgids Rome inclusief mooie stadswandeling langs topbezienswaaardigheden.

  1. Wat is de ligging van Domus Romane op de kaart?

  1. Waar overnachten in Rome? Onze favoriete adresjes

Op citytrip naar Rome, maar waar moet je nu overnachten? We maakten een compleet overzicht van de leukste adres per prijscategorie en per wijk in Rome. Zo kan je alvast kiezen en jezelf oriënteren.

Word je graag wakker met uitzicht op het Colosseum of met zondagse mis van de Paus op de achtergrond, ontdek hier de verblijven en hotels in Rome per wijk. Wie liever in een budgetvriendelijk verblijf overnacht, vind hier onze favoriete jeugdherbergen in Rome vinden.

  • Verblijf in Regola in het prachtige 17de-eeuwse gebouw van Domus Ester. Dit gasthuis biedt klassiek-ingerichte kamers aan. Meer info en boeken.
  • Ondanks de ligging vlakbij het Vaticaan zijn er mooie budgetaccommodaties te vinden in de wijk. Verblijf bijvoorbeeld bij de B&B Few Steps from St. Peter. Deze klassieke B&B ligt op zo’n 10 minuten wandelen van de Vaticaanse Musea en biedt kamers met airconditioning en tv aan. Meer info en boeken.
  • Het 9Hotel Cesari ligt tussen de Trevifontein en het Pantheon. Dit 3-sterrenhotel is een mooie combinatie van antiek met modern, en biedt kamers met airconditioning, een flatscreen-tv en een Nespresso-apparaat op enkele kamers. Het hotel pakt uit met haar dakterras, waar kan je genieten van uitzicht op de omgeving. Meer info en boeken.
  • Wil je overnachten in het historisch hart van Rome? Dan moet je zeker het Campitelli Fascinating Apartment overwegen. Het appartement heeft een huiselijke sfeer, maar ook een unieke uitstraling. Elke kamer heeft zo zijn eigen fascinerend aspect. Meer info en boeken
  1. Download ook je gratis stadswandeling Rome

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Rome. Ideaal om Rome volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien in Rome? Koop onze reisgids Rome met 3 stadswandelingen langs 81 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download onze gratis reisgids Rome en ga op pad!

Rome

Gratis reisgids Rome downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?