4 praktische auto's voor het maken van een rondreis

4 praktische auto's voor het maken van een rondreis

6 november 2023 in Reisinfo0 reacties

Je wilt een mooie rondreis door Europa maken maar twijfelt of de auto die je hebt daarvoor geschikt is? Met de juiste auto is het comfortabel cruisen in plaats van krampachtig karren. Deze auto's lenen zich bij uitstek voor een rondreis.

De perfecte rondreisauto is afhankelijk van het type rondreis dat je voor ogen hebt. Ga je op de avontuurlijke toer en ben je van plan om offroad te rijden, dan is een terreinwagen/jeep ideaal. Maar wil je graag een caravan meenemen, dan ben je beter af met een SUV of stationwagon.

Inhoud artikel

Terreinwagen

Voor de avontuurlijke reiziger is een terreinwagen of jeep de beste keuze voor een rondreis door bv Schotland of IJsland. Dit zijn auto’s met speciale vering voor ruig terrein, zodat je ook buiten de gebaande paden kunt reizen. Een voorbeeld van een fijne terreinwagen is de Toyota Land Cruiser. Dit is een betrouwbare auto die ook nog eens voldoende opbergruimte heeft. Zie je jezelf al een tocht maken door onherbergzame gebieden?

Pick-up

Wil je voor een praktische wagen gaan? Dan moet je een pick-up hebben. Deze wagens hebben vanwege hun laadbak ontzettend veel opbergruimte. Je kunt er dus zonder moeite allerlei kampeerspullen in kwijt. Let er wel op dat je een pick-up met een afsluitbare laadbak kiest. Daarmee voorkom je dat alle spullen onderweg natregenen. Een populaire Amerikaanse pick-up is de Dodge Ram. Er zijn zelfs speciale kampeeraccessoires voor deze Amerikaans klassieker.

Crossover

Een crossover is een soort mengeling van een SUV en een personenauto. Crossovers zijn erg veelzijdig vanwege hun combinatie van ruimte, comfort en efficiëntie. In dit type auto is niet alleen plaats voor veel bagage, maar ook voor het hele gezin. In een crossover zit je bovendien wat hoger, waardoor je goed overzicht hebt op de weg.

Een crossover die je veel ziet rondrijden in Nederland is de Nissan Qashqai. En dat is niet voor niets: deze auto is degelijk én ruim. Wil je graag een trekhaak gebruiken? Controleer dan uiteraard of de auto die je kiest er eentje heeft, al is achteraf installeren natuurlijk ook mogelijk.

Stationwagon

De laatste auto die handig is voor een rondreis, is een stationwagon. Ook dit type auto biedt ruimte en comfort. Het is dan ook een échte gezinswagen. En ook voor twee reizigers biedt dit model auto voordelen: klap de achterbank omlaag voor extra laadruimte. Een nadeel van stationwagons is dat je hier meestal niet offroad mee kunt rijden.

De Volvo V90 is een goed voorbeeld van een stationwagon waarmee je een fijne rondreis maakt. Volvo is een betrouwbaar merk, waarvan de auto’s prettig op de weg liggen.

Een passende auto voor iedere rondreis

Wat voor rondreis je ook wilt maken, er is altijd een auto die daarbij past. Nu je beter weet wat voor model er bij jouw wensen past, is het tijd om je vakantie verder voor te bereiden. De voorpret kan beginnen!

Gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek

INPAKLIJST: Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op reis of vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, vergeet niets in je bagage, wij maakten een complete inpaklijkst en reisapotheek. Download ons gratis ebook met een handige inpaklijst + reisapotheek.

Inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Download alvast één van onze uitgewerkte route voor je rondreis, zo vertrek je zorgeloos en relax op reis.

Inpaklijst + reisapotheek

Vertrek zorgeloos op reis: handige inpaklijst

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?