Stadswandeling Utrecht centrum, langs grachten en steegjes

Stadswandeling Utrecht centrum, langs grachten en steegjes

3 950 x gedownload205 ervaringen
  • Startpunt: Jaarbeursplein, Utrecht
  • Eindpunt: Jaarbeursplein, Utrecht
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,0 km
  • Duur: 6 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Gedeeltelijk toegankelijk (soms kasseien)
  • Toeristische dienst Utrecht

Volg route op kaart met GPS-tracker

Stadswandeling Utrecht: Ontdek de bezienswaardigheden, musea en leukste pleintjes

Met deze wandeling in Utrecht beleven we het oude stadscentrum in zijn grote diversiteit. Het hart van Utrecht is heeft tal van leuke steegjes, binnenhofjes en grachten. Dit levert een zeer gevarieerde wandeling op van 9 kilometer. Ze is zeer divers in beleving. We komen langs tal van musea, wandelen dwars door een shoppingcenter, langs rustige waterkanten, door groene zones en rusten even uit op een bankje in een binnenhof. Op het einde van deze wandeling vind je nog een fietsroute rond Utrecht, langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

Bekijk nu de video over ons bezoek aan het Spoorwegmuseum.

Utrecht stadswandeling

Gratis stadswandeling Utrecht downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Utrecht: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

205 ervaringen

- 4 september 2019 - Emma Poels

Utrecht is een prachtige stad om te bezoeken. Vooral de parking-tip was supper. We hebben een deel van de wandeling gedaan en een museum bezocht. We zullen nog eens moete terug gaan !

- 3 september 2019 - Geert Decorte

Zeer leuke gevarieerde wandeling via straatjes waar je anders nooit komt. Als je de wandeling, met kerk bezoeken, Dom en een verfrissende stop doet op een van de mooie grachten, kan je al snel een ganse dag nodig hebben. Je komt er ook te weten dat de Franse protestanten er tot op heden een in het Frans gesproken kerkelijke dienst hebben.

- 2 september 2019 - stefan luyten

Wij waren met de ganse familie naar Utrecht afgezakt om op 21 augustus ll de verjaardag van mijn oudste zoon te vieren die in Vleuten werkt. Vele tips ( te beginnen met het achterlaten van de wagen op de P+R buiten de stad ) uit de stadswandeling waren erg nuttig. Alleen was de 9 km lange wandeling ( met het bezoek van kerken en musea ) onmogelijk in één dag te maken, zeker wanneer er nog een lunch, een vieruurtje en een avondmaal ( in het Belgisch biercafé-restaurant ) op het programma stonden. In ieder geval brengen wij een nieuw bezoek aan Utrecht, zodra wij kunnen !

- 25 augustus 2019 - Frank De Ridder

Zeer fijne hulp bij het ontdekken van dit mooie stadje. De Vecht is natuurlijk de grootste aantrekkingspool, volgens mij toch. Een concert bijwonen in de kathedraal is ook een aanrader. Enjoy

- 16 augustus 2019 - Jos Collin

Mogelijk een ietwat te lange wandeling.

Gratis stadswandeling Utrecht downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?