Op roadtrip met een camper? Dit neem je mee

Op roadtrip met een camper? Dit neem je mee

9 oktober 2023 in Reisinfo0 reacties

Een roadtrip met de camper is voor velen een grote droom. Je laat alles in België of Nederland even achter en focust je vooral op het ontdekken van de wereld, zonder limieten. Naast de juiste route en de benodigde papieren heb je het een en ander nodig. Ook spullen waar je niet meteen aan denkt, maar ze maken het leven in de camper een stuk aangenamer. Benieuwd naar wat jij op je paklijst erbij zet? Lees dan snel verder!

Inhoud artikel

  1. Verlichting

Ten eerste, houd je rekening met de verlichting. Je komt soms op plekken waar je de camper niet kan aansluiten op de elektriciteit. Je zet dan natuurlijk de tweede accu aan, maar ook die heeft weleens problemen. Zorg ervoor dat je altijd extra noodverlichting bij je hebt. Denk aan een zaklamp of een lichtsnoer met gezellige lampjes. Natuurlijk werken kaarsen net zo goed. Zo creëer je ook nog eens een knusse sfeer in de camper!

  1. Opbergmogelijkheden

In een camper heb je natuurlijk wat minder ruimte dan op een hotelkamer of een appartement. Je besteedt dus wat meer aandacht aan het bewaren van deze ruimte. Een opgeruimde omgeving is daarbij cruciaal. Zorg dus voor genoeg opbergmogelijkheden. Wasmanden houden de ruimte netjes en opgeruimd. Ook inklapbare opbergsystemen lenen zich perfect voor het netjes houden van een camper.

  1. Zitgelegenheid voor buiten

Daarnaast kun je uiteraard de zitgelegenheid voor buiten niet vergeten. Je wilt niet alleen maar in de camper zitten. Vooral met het lekkere weer tijdens je roadtrip in Zuid Spanje wil je even genieten van een zelfgemaakt diner dat lekkere zonnetje. Neem dus een inklapbare kampeertafel en lekkere kampeerstoelen mee. Ook een hangmat is perfect voor die nodige siesta.

  1. Gereedschappen

Tot slot pak je natuurlijk de gereedschapsdoos in. Je gaat er niet vanuit, maar er is altijd kans dat er iets stuk gaat. Daarom heb je allerlei spijkers, een hamer, en een schroevendraaier mee. Daar valt ook gereedschap voor jezelf onder; de EHBO-doos dus. Pleisters, verband, en eventuele medicijnen zet je bovenaan je checklist voor je reisapotheek. Zo kun je snel ingrijpen en weer door met deze mooie roadtrip.

Dus, voor je je kleding hebt ingepakt, zet je deze spullen ook op de paklijst. Zorg voor extra noodverlichting, zoals een zaklamp of kaarsen, om bij stroomuitval licht te hebben. Houd daarnaast de ruimte netjes met genoeg opbergmogelijkheden. Ook neem je een tafel en wat stoelen mee om ook buiten te kunnen zitten; zorg wel dat ze inklapbaar zijn. Tot slot ben je op alles voorbereid met een gereedschap- en EHBO-doos. Heb je dit allemaal opgeborgen in de camper? Dan kun jij op pad.

  1. Gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek

Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, dan geniet je het meeste van je vakantie!

Vertrek je op reis, vergeet dan zeker niet onze gratis ebooks te downloaden

Download ons gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek of een van de 150 gratis reisgidsen.

Inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Download alvast een van onze uitgewerkte route voor je rondreis, zo vertrek je zorgeloos en relax op reis.

Inpaklijst + reisapotheek

Download de checklist voor je reisapotheek

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?