10 handige items voor een relaxte autovakantie

10 handige items voor een relaxte autovakantie

22 juni 2023 in Reisinfo0 reacties

Ga je deze zomer met de auto op vakantie? Dan heb je waarschijnlijk al een paklijst van alle onmisbare items gemaakt. Inpakken, koffers in de auto en gaan! Maar soms heb je tijdens het rijden iets nodig, wat in je koffer in de achterbak ligt. Balen! Om te zorgen dat dit je niet nog eens overkomt, hebben wij een handig lijstje gemaakt met items die je binnen handbereik wil hebben tijdens je rit. We beginnen met de ‘standaard’ items. Maar lees vooral verder, want verderop zul je ongetwijfeld nieuwe ingevingen opdoen.

 1. Telefoonkabel of powerbanks

Veel mensen gebruiken hun telefoon als routeplanner of om foto's te maken met je smartphone en dat betekent dat je telefoon al snel zonder batterij zit, en je wil niet elke keer een uur stoppen om bij een tankstation je telefoon op te laden (als dat al mogelijk is). Een kabel om je mobiel mee op te laden in de auto of een powerbank zijn dus echt een must haves voor onderweg.

 1. Toiletrol, plastic zakjes en medicatie

De ergernis van veel bestuurders: een toiletstop. Het liefst wil je natuurlijk wisselen van rijshift en tegelijkertijd even een toiletbezoek doen. Maar soms ontkom je er niet aan en zal je eerder moeten stoppen omdat een reisgenoot naar de wc moet. Als de nood hoog is en er zijn geen wc-faciliteiten, dan is het handig om een toiletrol binnen handbereik te hebben.

Ook een paar plastic zakjes in de auto komen goed van pas. Denk aan een afvalzakje, maar ook aan als de misselijkheid ineens toeslaat… Dat is overigens ook te voorkomen met een aspirine of paracetamol. Neem dit daarom mee in de cabine. Lees ook onze tips hoe diarree en turista te voorkomen.

 1. Pechhulppasje

Als je van tevoren hebt gecheckt dat je met jouw autoverzekering ook in het buitenland verzekerd bent voor pechhulp, is het handig om je pechhulppas niet te vergeten. Hierop staat het nummer dat je kan bellen als je langs de weg staat, bijvoorbeeld door een ongeluk of oververhitte motor. Het pasje toont aan dat je verzekerd bent, zodat je zo snel mogelijk hulp kan krijgen. Het is dus handig om deze tijdens de reis binnen handbereik te hebben.

 1. Organizers

Zelfs als je je goed voorbereid, komt het waarschijnlijk voor dat je iets nodig hebt uit de kofferbak tijdens de rit. Om te zorgen dat je niet alle tassen en koffers overhoop hoeft te halen om een oplader of flesje deodorant te vinden, kan je je tassen inpakken met organizers.

Dit zijn aparte tasjes in verschillende maten, waarin je je spullen per categorie kan inpakken. Maak bijvoorbeeld een organizer met kabels en eentje met toiletspullen. Zo is er geen onnodig gerommel meer nodig in de achterbak en heb je alles makkelijk binnen bereik.

 1. Geld voor onderweg

Ben jij degene die het verkeer opstopt, omdat je op zoek bent naar geld voor een tolweg? Niet als je deze tip volgt. Een paar munten, briefgeld of je pinpas en creditcard is handig om in de cabine te hebben liggen.

 1. Zonnebrand

Waarschijnlijk heb je de zonnebrand wel meegenomen, maar is ‘ie ook in handbereik? Als de zon fel schijnt kan je namelijk ook achter de ramen van je auto verbranden. Je wilt natuurlijk niet al verbrand aankomen op je vakantiebestemming, dus het is handig om je ook voor (en tijdens) een lange autoreis even goed in te smeren.

 1. Zonneschermen

Nog een hele handige voor de warme vakantiebestemmingen: zonneschermen. Deze kan je op de ramen plakken zodat het niet bloedheet in de auto wordt. Op de passagiers ramen kan je ze de hele reis laten zitten. Zo kunnen jouw kids tijdens de rit rustig slapen en hebben ze geen last van felle zonnestralen op hun gezicht.

Ook zijn zonneschermen handig wanneer je geen parkeerplek vindt die de hele dag in de schaduw staat. Zo blijft je auto lekker koel.

 1. Kussens

Hoewel er niets grappigers is aan een reisgenoot die in de auto aan het knikkebollen is, vinden we het absoluut niet leuk als we het zelf doen! Heb je ook al gênante foto’s van een slapende kop in de auto? Bescherm jezelf de volgende keer en neem een kusenitem mee. Denk aan een nekkussen of neksteun zoals in het vliegveld, maar bijvoorbeeld ook een gordelkussen (of gewoon een normaal kussen).

Als je je even wil afzonderen, vergeet dan ook geen oordoppen mee te nemen. Van sommige muziek val je nou eenmaal niet in slaap.

 1. Over muziek gesproken

One for the road. Heerlijk om samen een enorme playlist te creëren. Vergeet alleen niet de afspeellijsten te downloaden, want voor je het weet zit je zonder data! Of neem old fashioned cd-roms mee met daarop je favoriete muziek. Tenminste, als je auto een cd-speler heeft…

Heb je kinderen op de achterbank? Dan zul je meer items mee moeten nemen. Want we moeten er natuurlijk alles aan doen om rust op de achterbank te behouden. Denk aan vermaak, afleiding en nog veel meer.

 1. Pitstop items

Even de benen strekken is fijn, maar vaak erg saai. Een paar rekoefeningen en meteen weer de auto in, lijkt misschien wel de snelste optie, maar er zijn betere alternatieven. Denk aan even iets overgooien, zoals een frisbee of een balletje trappen. Die 5-10 minuten extra is enerzijds beter voor je lichaam en anderzijds fijn voor je mentale gesteldheid vanwege de afleiding.

Hopelijk hebben we je creativiteit een beetje aangewakkerd met onze items voor in de auto tijdens een autovakantie. Neem vooral dingen mee die het autorijden leuk maken, want anders lijkt het ein-de-loos te duren, en daar zit niemand op te wachten. Ook als je op restaurant even moet wachten zal dit handige gratis e-book goed van pas komen!

 1. Extra: Download je gratis ebook met spelletjes en puzzels

Wil je ook onze leuke spelletjes, puzzels en raadsels voor in de wagen? Dan hebben wij het ideale e-book voor jou. Je ontvangt meer dan 25 leuke kleurplaten, raadsels en puzzels voor op de achterbank. Samen met tal van tips en bijzondere spelletjes. Download je gratis spelletjesboek voor in de wagen.

Spelletjesboek voor in de auto

Gratis spelletjesboek downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?