De voordelen van je eigen hoofdkussen op reis

De voordelen van je eigen hoofdkussen op reis

11 september 2023 in Reisinfo0 reacties

Op vakantie heb je vaak een ander ritme dan thuis. Je eet bijvoorbeeld op een ander tijdstip, bent de hele dag buiten in de zon of maakt intensieve wandelingen. Dit kan allemaal invloed hebben op je nachtrust. Ook op vakantie is het belangrijk dat je goed slaapt zodat je al deze nieuwe indrukken kunt verwerken. Je eigen hoofdkussen meenemen op reis kan je hierbij helpen. In dit artikel vertellen we je waarom.

Inhoud artikel

  1. Je weet zeker dat je de juiste slaaphouding hebt

De juiste slaaphouding is heel belangrijk voor een goede nachtrust. Het hangt van je slaaphouding af wat voor soort hoofdkussen je nodig hebt. Je eigen kussen hoort helemaal afgestemd te zijn op je slaaphouding, maar dat geldt meestal niet voor de kussens in een hotel, pension of bed & breakfast. Met je eigen hoofdkussen weet je in ieder geval zeker dat je de juiste slaaphouding hebt.

  1. Het is hygiënischer

Hoofdkussens in hotels, pensions en bed & breakfasts worden door ontelbaar veel mensen beslapen. ‘s Nachts verliezen mensen veel vocht door te zweten. Kussens absorberen vocht en hebben een ideale temperatuur voor bacteriën. Ze zitten soms vol met dode huidcellen, insecten, huisstofmijten en uitwerpselen. Het is daarom een stuk hygiënischer en fijner om op reis op je eigen hoofdkussen te slapen.

  1. Je krijgt geen last van allergische reacties

Ben je gevoelig voor allergische reacties en heb je daarom een anti-allergeen kussen? Dan is het verstandig om altijd je eigen kussen mee te nemen als je buitenshuis slaapt. In pensions, hotels en bed & breakfasts zijn er namelijk vaak geen speciale anti-allergie kussens en kan je dus al gauw last krijgen van allergische reacties. Met je eigen hoofdkussen hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken.

LEESTIP: Vertrek je op reis, download dan zeker onze handige checklist met inpaklijst en reisapotheek. Zo vertrek je zonder zorgen op reis, en ben je zeker dat je niets vergeten bent.

  1. Je eigen kussen is handig voor onderweg

Je hebt niet alleen ‘s nachts plezier van je eigen kussen. Reis je bijvoorbeeld met de nachttrein of heb je een lange vliegreis voor de boeg? Ook dan kan het fijn zijn om onderweg lekker op je eigen kussen te liggen en zo misschien een paar uurtjes te kunnen slapen. Zo kom je uitgerust aan op je bestemming.

  1. Het is vertrouwd

Op vakantie slaap je in een vreemde kamer met andere geuren dan je gewend bent en in een vreemd bed dat anders aanvoelt dan thuis. Een eigen luchtmatras en beddengoed meeslepen gaat wat ver, maar het is natuurlijk wel fijn om op je eigen hoofdkussen te slapen. Die heeft namelijk de vertrouwde geur en het comfort zoals je thuis gewend bent. Hierdoor lig je lekker en zal je een stuk beter slapen.

  1. Gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek

Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, dan geniet je het meeste van je vakantie!

Vertrek je op reis, vergeet dan zeker niet onze gratis ebooks te downloaden

Download ons gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek of een van de 150 gratis reisgidsen.

Inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Download alvast een van onze uitgewerkte route voor je rondreis, zo vertrek je zorgeloos en relax op reis.

Inpaklijst + reisapotheek

Download de complete inpaklijst

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?