Comfortabel op autovakantie met het gezin: advies van de reisexpert

Koop de volledige reisgids voor € 15

Comfortabel op autovakantie met het gezin: advies van de reisexpert

5 januari 2024 in Reisinfo0 reacties

Reizen met het gezin kan een geweldige ervaring zijn. Het zijn weken boordevol gedeelde herinneringen en avonturen. Een autovakantie biedt daarbij de vrijheid om alles op jullie eigen tempo te verkennen. Je hebt geen dure vliegtickets nodig en kunt vertrekken wanneer je maar wilt. Een autovakantie met het hele gezin vergt wel een goede voorbereiding. Hier zijn enkele tips om je volgende autovakantie met het gezin comfortabel en plezierig te maken.

Inhoud artikel

  1. De juiste auto voor een autovakantie

Een comfortabele en ruime auto is essentieel voor een aangename autovakantie. Een te kleine auto waar iedereen samen met de bagage zit opgepropt, is natuurlijk allesbehalve een goede basis voor jullie reis. Een SUV is wat dat betreft een betere keuze. Een SUV biedt genoeg plaats voor zowel passagiers als bagage. Dit betekent dat je ruimschoots voldoende ruimte hebt voor koffers, speelgoed en zelfs de familiehond.

Daarnaast biedt de hogere zitpositie in een SUV een beter overzicht op de weg, wat bijdraagt aan een veiliger gevoel tijdens het rijden. De geavanceerde veiligheidsfuncties en het rijcomfort maken lange ritten minder vermoeiend voor de bestuurder. Een SUV maakt de kronkelende wegen van Toscane met andere woorden prettiger en zorgt voor een goed uitzicht over het prachtige landschap van Italië.

  1. Planning en de juiste route

Een goede planning is het halve werk. Zorg ervoor dat je de route vooraf goed uitstippelt, inclusief stops om te rusten, om wat te eten en eventueel te overnachten. Apps als Google Maps of Waze kunnen helpen om verkeersdrukte te vermijden en de beste route te vinden. Het is ook verstandig om alternatieve routes klaar te hebben in geval van wegafsluitingen of files.

  1. Zorg voor entertainment en spelletjes

Lange ritten kunnen vooral voor kinderen saai zijn. Dan is het niet ongewoon dat ze wat onrustig worden, wat ook voor de bestuurder en de andere inzittenden onaangenaam kan zijn. Zorg daarom voor voldoende entertainment, zoals luisterboeken, muziek, draagbare spelconsoles of tablets met films en spelletjes. Vergeet ook niet de klassieke autospelletjes, zoals “ik zie, ik zie wat jij niet ziet”. En probeer zoals eerder gezegd om voldoende pauzes in te lassen, zeker kinderen hebben dat nodig.

  1. Juiste kleding en slaapspullen

Kies voor comfortabele kleding voor onderweg en neem eventueel kussens of dekens mee voor de kinderen. Zo kunnen ze gemakkelijker een dutje doen tijdens de rit. Een comfortabele reisoutfit kan ook bijdragen aan het algemene welzijn tijdens de autoreis. Vertrekken jullie in het holst van de nacht? Laat de kinderen dan in hun pyjama, zo vatten ze sneller opnieuw de slaap.

  1. Gezond eten en voldoende drinken

Zorg voor voldoende gezonde snacks en water tijdens de reis. Dit helpt om de energieniveaus stabiel te houden en voorkomt irritaties door honger. Het vermijden van suikerrijke snacks kan ook helpen om druk gedrag te beperken. Neem met andere woorden niet te veel frisdrank mee. Anders gaan de kinderen wat te veel drinken, krijgen ze een suikerkick en moeten ze vaker naar het toilet. Water is dus een betere keuze.

  1. Mis niets met onze reisgids Belgische Ardennen

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in de Belgische Ardennen? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ardennen met 24 routes en +200 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Belgische Ardennen.

Ardennengids

Gratis reisgids Belgische Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?