Beste kunstkerstbomen kopen (2024) + wat is de ideale kerstboom?

Volledige gids kopen voor € 10

Beste kunstkerstbomen kopen (2024) + wat is de ideale kerstboom?

26 oktober 2021 in Reisinfo0 reacties

De kerstperiode komt steeds weer dichter en dichter. Ben je al op zoek naar de ideale kerstboom voor in je woonkamer? Wat dacht je van een kunstkerstboom? Kunstkerstbomen zijn de laatste jaren erg populair geworden. Een kunstkerstboom kom dan ook met heel wat voordelen en ze zijn bovendien ook nog eens goed voor het milieu!

In dit blogartikel lees je alles wat je moet weten over de kunstkerstboom en waarop je moet letten als je eentje gaat kopen.

Inhoud artikel

Onze favoriete kunstkerstbomen opgelijst

De dag van vandaag zijn er verschillende soorten kunstkerstbomen op de markt te vinden. Zo zijn er kunstkerstbomen met nepsneeuw, 'ingebouwde' ledverlichting en kunstkerstbomen die je zowel binnen als buiten kan plaatsen. Om je zoektocht naar de beste kunstkerstboom te vergemakkelijken, hebben wij alvast onze favorieten geselecteerd. Of bekijk het volledige aanbod kunstkerstbomen online.

 1. Black Box Trees Kingston Kunstkerstboom met LED Verlichting

 • De Kingston kerstboom van Black Box heeft ingebouwde verlichting waarvan de snoeren netjes zijn weggewerkt.
 • De boom bestaat uit takken met harde borstelige naalden en zachte platte naalden, waardoor de boom natuurlijker oogt.
 • De kunstkerstboom is eenvoudig op te zetten dankzij het de scharnierconstructie en is zeer duurzaam.
 • De boom is 155 cm hoog en heeft een diameter van 86 cm.
 • Daarnaast staat de boom stevig in een metalen voet met 4 poten voor een goede balans.

De kunstkerstboom wordt geleverd met een metalen voet en een handleiding voor het opzetten van de kunstkerstboom. Bestel je Black Box Trees Kingston Kunstkerstboom met LED Verlichting nu online!

 1. 4Goodz Besneeuwde kunstkerstboom

 • Ben je op zoek naar een betaalbare maar nette besneeuwde kunstkerstboom? Dan raden we je deze kunstkerstboom van 4Goodz met sneeuweffect aan!
 • De boom is opgebouwd uit 3 dikke lagen "sneeuw" op elke tak zodat het goed blijft liggen.
 • Daarnaast gaat de sneeuw tot diep in de takken waardoor hij een volle besneeuwde look krijgt.
 • Verder zijn de buitentakken gemaakt van hoogwaardige zachte polyethyleen naalden zodat de boom vol overkomt.
 • De kunstkerstboom is heel eenvoudig op te zetten met een paraplusysteem, je moet enkel en alleen de takken nog naar beneden vouwen.
 • De boom is te verkrijgen in drie verschillende formaten (150 cm, 180 cm en 210 cm).

Deze kunstkerstboom wordt geleverd inclusief een stevige (opberg)doos en metalen, witte kunstkerstboomvoet. Bestel je 4Goodz besneeuwde kunstkerstboom nu online!

 1. Royal Christmas Arkansas Kunstkerstboom

 • De kunstkerstboom Arkansas is één van de meest exclusieve modellen van Royal Christmas. Het heeft dan ook een uniek design en is net echt!
 • Deze kunststof kerstboom is gemaakt van hoogwaardig PE gemixt met PVC materiaal.
 • Daarnaast heeft deze boom geïntrigeerde warm schijnende LED verlichting.
 • De takken van de Arkansas kerstboom worden bevestigd doormiddel van een scharniersysteem systeem, en de LED lampjes zitten er al vast in en hoeven er niet meer uit.
 • De metalen voet van de Arkansas is voorzien van anti slip rubberen noppen, om ervoor te zorgen dat de kerstboom stevig staat en je vloer niet beschadigd.

Ben jij ook benieuwd naar deze kunstkerstboom? Bestel je Royal Christmas Arkansas Kunstkerstboom nu online!

 1. Triumph Tree Forest Frosted Kunstkerstboom

 • Ook de Forest Frosted kunstkerstboom van Triumph Tree is een absolute aanrader.
 • De boom bestaat uit takjes met harde borstelige naalden en zachte platte naalden waardoor de boom er heel natuurlijk uitziet.
 • De kunstkerstboom heeft een insteekconstructie. Vouw de takken uit volgens de instructies in de gebruiksaanwijzing en bouw op deze manier een prachtige boom.
 • De kerstboom is 155 cm hoog en heeft een diameter van 119 cm. Of je kan ook kiezen voor de kunstkerstboom van 180 cm hoog.
 • Verder is de kerstboom ieder jaar weer even mooi als anders en eenvoudig op te zetten.

Wacht niet langer en bestel je eigen Triumph Tree Forest Frosted Kunstkerstboom nu online!

 1. Royal Christmas Kunstkerstboom Washington

 • De kunstkerstboom Washington is een topkwaliteit kunstkerstboom voor een scherpe prijs.
 • Deze kunstkerstboom is gemaakt van hoogwaardig PVC materiaal en wordt verlicht met geïntegreerde Smart warme LED lampjes.
 • De lichtjes zijn goed en netjes weggewerkt tussen de takken.
 • Daarnaast is de kunstkerstboom snel en eenvoudig op te zetten en door de sterke takken kan je er makkelijk veel versiering in worden gehangen.
 • De LED verlichting is te bedienen door middel van de Royal Christmas app. De app is beschikbaar voor zowel Android en iOS. Met deze app kan je onder meer de verlichting dimmen, aan- of uitzetten, instellen van timer(s) per dag, de helderheid aanpassen, enzoverder.
 • Deze kunstboom wordt geleverd in een stevige luxe opbergdoos waarin je de boom na de feestdagen weer gemakkelijk kunt opbergen voor het volgende jaar.

Bestel je Royal Christmas Kunstkerstboom Washington en geniet van een warme, gezellige kerst!

 1. FAQ - Veelgestelde vragen over kunstkerstbomen

Wat zijn de voordelen van een kunstkerstboom?

 • Een kunstkerstboom kost over het algemeen meer dan een echte kerstboom. Maar op termijn kom je een stuk goedkoper uit.
 • Een kunstkerstboom prikt je niet in de hand bij het opzetten van de boom, tot velen een grote ergernis!
 • Ook zal je achteraf geen last hebben van het verlies van naalden.
 • Bovendien is het ook veel eenvoudiger om een kunstkerstboom te versieren dan een echte.
 • Je hoeft niet op zoek te gaan naar meterslange kerstverlichting. Er bestaan namelijk kunstkerstbomen met ingebouwde verlichting.
 • Daarnaast draag je met een kunstkerstboom ook je steentje bij aan het milieu!

Overtuigd om een kunstkerstboom in huis te halen? Bekijk het volledige aanbod kunstkerstbomen online.

 1. Waarop letten bij het kopen van een kunstkerstboom?

De ene kunstkerstboom is natuurlijk de andere niet. Er zijn dan ook verschillende soorten kunstkerstbomen op de markt. Waarop moet je nu best letten als je een kunstkerstboom gaat kopen? Hieronder vind je alvast de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij je aankoop.

Grootte van je kunstkerstboom

Eerst en vooral, hoe groot mag je kunstkerstboom zijn? Het kan namelijk erg lastig zijn om in te schatten hoeveel ruimte je precies nodig hebt om je kerstboom te plaatsen. Zo'n boom neemt dan ook best wat ruimte in beslag in je woonkamer. De dag van vandaag vind je kunstkerstbomen in verschillende formaten. Zo zijn er kunstkerstbomen van een halve meter maar ook van ruim 3 meter hoog.

Je kan eventueel op voorhand nagaan hoeveel ruimte de boom inneemt, door kranten of tijdschriften op de gewenste oppervlakte neer te leggen. Uiteraard moet je ook nog wat marge over houden zodat je nog langs de boom kan passeren.

Waaruit bestaan de takken en naalden van je kunstkerstboom?

Je wilt natuurlijk dat je kunstkerstboom er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Houd hiervoor best rekening met de verschillende soorten takken en naalden. Sommige bomen hebben namelijk horizontale takken, terwijl andere bomen licht hangende taken hebben. Daarnaast zijn er ook nog kortnaaldige en langnaaldige takken. Het voordeel van kortnaaldige bomen is dat er wat meer ruimte tussen de takken zit, waardoor je deze makkelijker kan decoreren.

Ook de kwaliteit van de naalden bepaalt grotendeels of een kunstkerstboom natuurlijk oogt. De naalden van kunstkerstbomen zijn dan ook gemaakt van PVC (polyvinyl chloride) of van PE (polyetheen).

 • PE plastic of "polyetheen" is goed plooibaar en bovendien ook erg duurzaam. Omdat het lastiger is om PE naalden te maken zijn ze vaak net iets duurder dan PVC-kunstkerstbomen. Bekijk het aanbod kunstkerstbomen van Polyetheen.
 • PVC naalden bestaan uit op elkaar geplakte reepjes PVC kunststof. Daardoor zijn deze naalden sterker en plooien ze minder snel. Bekijk het aanbod PVC-kunstkerstbomen.
 • Kijk ook altijd of je kunstboom brandvertragend behandeld is (NEN-certificaat).

TIP: Om een perfecte balans te krijgen tussen kwaliteit en prijs is ga je best voor een mix van PVC en PE. Hierdoor krijgen kunstkerstbomen een realistische uitstraling en dat voor een lagere prijs dan pure PE bomen.

Een kunstkerstboom mét of zonder LED-verlichting?

Wil je liever niet ieder jaar opnieuw de kerstlampjes uit elkaar halen? Kies dan voor een kunstkerstboom mét ingebouwde LED-verlichting. We raden je wel aan om even te kijken naar de kleur van de ingebouwde LED verlichting. Je wilt natuurlijk dat ze een zachte en warme kleur uitstralen. Bovendien gaat het opruimen van een kunstkerstboom met verlichting ook vaak sneller. Je hoeft niet eerst alle kerstverlichting uit elkaar te halen, om dan nog je boom uiteen te halen.

Houd er echter wel rekening mee dat wanneer enkele lampjes kapot zijn, je deze niet kan vervangen. Dat is nu eenmaal het nadeel van vaste verlichting. Je kan er natuurlijk ook altijd voor kiezen om zelf je kunstkerstboom te decoreren met lampjes naar eigen keuze.

Een kunstkerstboom met of zonder sneeuw kopen?

De grootte van je boom en de kerstverlichting heb je nu al. De volgende vraag die je je kan stellen, is of je een kunstkerstboom wilt met of zonder kunstsneeuw. Wanneer je zelf kunstsneeuw over je boom strooit, kan het er al snel afvallen of wegwaaien. Bovendien is een besneeuwde kunstkerstboom onderhoudsvrij, snel op te zetten en eenvoudig weer op te bergen.

Wil je toch graag die besneeuwde look? Koop je dan best een kunstkerstboom met sneeuw, zo haal je die winterse sfeer nog meer in huis.

 1. Hoe je kunstkerstboom opbergen en bewaren?

Wanneer de kerstdagen voorbij zijn, bewaar je natuurlijk je boom zo goed mogelijk zodat je hem het jaar nadien weer kan opzetten. Zo hoef je niet ieder jaar opnieuw een nieuwe kerstboom aan te kopen.

Hieronder enkele tips om je kunstkerstboom zo goed mogelijk op te bergen

 • Verwijder eerst en vooral de versieringen. Berg deze ook goed op zodat je ze volgend jaar eenvoudig terug vindt.
 • Bewaar de originele doos zodat je de kerstboom na gebruik er weer kan in opbergen.
 • Haal de boom voorzichtig uit elkaar en druk de takken zo dicht mogelijk tegen de stam.
 • Nadien leg je alle onderdelen zo voorzichtig mogelijk in de doos. Forceer niets en wees geduldig.
 • Sluit de doos en zorg dat er geen stof kan binnendringen.
 • Bewaar de doos ergens op een plaats waar het je de rest van het jaar niet zal storen. Ideaal is een droge en donkere ruimte, uit de buurt van vochtigheid.

Nog snel een gezellige kerstmarkt meepikken? Lees ons uitgebreid blogartikel met de mooiste kerstmarkten in België.

 1. Welke kleur kunstkerstboom kies je?

De dag van vandaag hoeft je kerstboom niet perse groen te zijn. Je kan ook even goed kiezen voor een blauwe of een witte kerstboom. Welke kleur past het best in jouw woonkamer?

Wanneer je de kleur van je kunstkerstboom kiest, denk je best ook even na over welke kerstdecoratie je er graag wilt in hangen. Zo stralen groene bomen warmte uit en zijn ze goed te combineren met alle kleuren kerstversiering. Blauw is daarentegen wat koeler en is goed te combineren met blauwe, grijze of witte decoraties. Verder is wit ook erg populair, omdat wit qua kleur zo goed bij kerst en sneeuw past. Ook valt je kerstversiering extra goed op in een witte kunstkerstboom! Eigenlijk kan je een kunstkerstboom in eender welke kleur verkrijgen. Wat dacht je anders van een roze kunstkerstboom?

 1. Kan je een kunstkerstboom ook buiten gebruiken?

Misschien wil je wel je kunstkerstboom buiten plaatsen. Ook dat kan, er zijn kunstkerstbomen die je zowel binnen als buiten kan zetten. Echter kan het wel zijn dat de levensduur hierdoor korter zal zijn. Wanneer ze buiten worden gezet, krijgen ze namelijk te maken met alle weersomstandigheden en verkleuren ze sneller door het zonlicht.

 1. Tips en accessoires bij het gebruiken van een kunstkerstboom

 • Plaats je kerstboom niet te dicht bij de verwarming, open haard.
 • Plaats ook geen echte kaarsen in je kunstkerstboom.
 • Is je kunstkerstboom voorzien van verlichting? Haal dan altijd de stekker uit het stopcontact wanneer je het huis verlaat.
 • De finishing touch van je kerstboom is natuurlijk de piek! Nog geen mooie kerstpiek voor bovenop je boom? Bestel hier je kerstpiek.
 • Nog op zoek naar een paar leuke kerstballen? Bestel je kerstballen online!
 • Maak de versiering echt compleet en plaats enkele kerstfiguren die je kan verlichten in en rond de boom!
 • Wil je graag die heerlijke dennengeur van een echte kerstboom? Haal diverse geurstokjes of spuitbussen in huis die je kunstkerstboom net zo laten ruiken als een echte kerstboom. We raden je deze Spar dennenboom geurstokjes aan!
 1. Geen kerst zonder een bezoekje aan een kerstmarkt

Nu de winterperiode er weer aankomt, zie je niet alleen overal kerstversiering en kerstbomen maar er komen ook terug kerstmarkten tevoorschijn! Er zijn genoeg mooie bestemmingen waar je een charmante, typische kerstmarkt kan bezoeken. De kerstmarkten duren meestal van eind november tot eind december.

Op een kerstmarkt vind je heel wat traditionele handwerken, smakelijke lokale delicatessen en heerlijke glühwein. Om dan nog maar te zwijgen van de gezellige sfeer die hier rond hangt! Wil jij ook graag een kerstmarkt bezoeken, maar weet je niet goed waar je best naartoe trekt? Met onze onderstaande blogs hopen we dat je alvast inspiratie kan op doen!

 1. Extra: Maak mooiere foto's met onze smartphone gids

Wil jij ook originele foto's maken met je smartphone? Download onze smartphone fotografie gids.
75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon. Een overzicht van de beste foto Apps, inspiratie, instellingen, nabewerken en backups maken, ... het staat allemaal in deze handige gids.

Smartphone fotografie

Gratis reisgids smartphonegids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?