Waar overnachten in Noord-Brabant? Van goedkoop tot luxe (2024)

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten in Noord-Brabant? Van goedkoop tot luxe (2024)

28 mei 2021 in Noord-Brabant0 reacties

Tijdens je bezoek aan Noord-Brabant heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, hostel of verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels, B&B's en enkele leuke alternatieven in Noord-Brabant.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Touringcar in Erp

Een bijzondere accommodatie maar een wel onvergetelijke ervaring! Vroeger diende dit natuurhuisje als een touringcar, maar de dag van vandaag kan je er in overnachten. Een retro-vakantie waarbij je gaat luxe kamperen in De Bus. Het huisje bevindt zich in het natuurgebied ’t Hurkske en vanuit dit gebied wandel je zo een groot bos van 170 hectare in met loofbomen, dennen en verschillende vennetjes. Het is ook de perfecte omgeving voor een rondje mountainbiken of hardlopen! Meer info en boeken.

  1. Hotel Nassau Breda, Autograph Collection

Het Nassau Breda Hotel is gevestigd in een elegant, historisch gebouw in het centrum van Breda. Het hotel heeft een grote diversiteit aan kamers, onderverdeeld in 4 kamertypen waar je helemaal tot rust kan komen. Alle karakteristieke kamers en suites zijn luxe uitgerust en bijzonder ingericht met luxueuze bedden en een stijlvolle badkamer.

Hotel Nassau Breda is van oorsprong een uitgebreid complex van diverse rijksmonumenten in één van de oudste straten van Breda. 's Avonds kan je dan ook genieten van heerlijk bereide gerechten in het Liefdegesticht, een restaurant dat gevestigd is in een voormalig klooster. Je kan van het ontbijt genieten boven het koor van de kerk, met uitzicht op de kapel en de gebrandschilderde ramen. Ontdek de historie van deze bijzondere locatie! Meer info en boeken.

  1. B&B Aan huisje 49 (Bergen Op Zoom)

Huisje 49 is een charmante bed & breakfast in Bergen Op Zoom en biedt gezellige accommodatie voor je verblijf aan Noord Brabant. Je overnacht in ruime kamers met een moderne inrichting. Het Huisje 49 beschikt ook over een terras en een uitzicht op de aanliggende tuin. De bed & breakfast verzorgt dagelijks een continentaal heerlijk ontbijt zodat je de dag goed kan beginnen. Meer info en boeken.

  1. Apollo Hotel Breda City Centre

Apollo Hotel Breda, dat is Brabantse gezelligheid op een centrumlocatie!

Dit voormalige postkantoor van Breda biedt aangename accommodatie en een heerlijk ontbijt in de ochtend, zo kan je relaxed aan jouw dag in Breda beginnen. En na een dagje heerlijk vertoeven in de stad, kan je genieten in het elegante Restaurant Puur dat moderne internationale en Nederlandse gerechten serveert, waaronder veel maaltijden met seizoensgebonden en lokale ingrediënten. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in de mooie Alblasserwaard

In de mooie Alblasserwaard staat een rustig gelegen, vrijstaand natuurhuisje aan het water. Gelegen in een kleine boomgaard en een weelderige tuin. Een perfect locatie die geschikt is voor wandelaars, fietsliefhebbers en waterratten. Hier geniet je van rust, vrijheid en een landelijk uitzicht vanuit je authentieke gemoderniseerde vakantiehuisje. Graag even kajakken in de omgeving? Dat kan in overleg met de gastheren! Meer info en boeken.

  1. Onderwijshotel De Rooi Pannen Breda

Op een prachtige locatie aan de rand van het centrum van Breda is het Onderwijshotel De Rooi Pannen gevestigd. Een uniek concept! Onder leiding van verschillende praktijkdocenten brengen de studenten hun kennis en ervaring hier in de praktijk. Het hotel is gevestigd in een voormalige Kazerne die is omgetoverd tot een onderwijshotel. Het bijzondere hotel biedt 3 verschillende kamertypes die prachtig zijn gerenoveerd met behoud van de authentieke elementen. Meer info en boeken.

  1. Grand Hotel en Résidence De Draak

Verblijf in het oudste hotel van Nederland

Al ruim 600 jaar gastvrij, gelegen in het centrum aan de Grote Markt van Bergen op Zoom. Een bezoek aan dit hotel neemt je terug mee naar de middeleeuwen met hedendaags comfort. Geen enkele kamer is hetzelfde in Grand Hotel de Draak, ze verschillen allen qua grootte, hoogte en bieden een diversiteit aan inrichting: Empire stijl, Britse stijl en Moderne stijl.

Het oudste hotel van Nederland biedt ontbijt in hun St. Maartenzaal met een prachtig uitzicht op de Grote Markt van Bergen op Zoom. Graag even ontspannen? Op de begane grond van Grand Hotel De Draak vind je wellness-faciliteiten. Je kan genieten van een heerlijk sauna bezoek, de Turkse stoom-, en infrarood cabine enzovoort. Meer info en boeken.

  1. B&B de Streek (Etten Leur)

Landelijk gelegen en toch maar op een steenworp van het centrum van Etten Leur, daar ligt de gezellige B&B De Streek. De B&B beschikt over moderne kamers, een groot terras met grote tuin waar je kan ontspannen én een seizoensgebonden zwembad. Bij heerlijk weer, kan je de dag beginnen met een frisse duik! Meer info en boeken.

  1. B&B Monument076 (Etten-Leur)

Bed & Breakfast Monument076 is gevestigd in een monumentaal pand, midden in het oude centrum van Etten Leur. Op loopafstand van talloze leuke restaurants, cafés en winkels. De omgeving is bij uitstek de ideale locatie voor een heerlijke fietstocht of wandeling in één van de vele schitterende natuurgebieden.

In het oude pakhuis achter de woning bevinden zich de comfortkamers waar je zal overnachten. Elk met een aparte ingang en voorzien van een eigen luxe badkamer, een zitgedeelte, Flatscreen TV met Netflix, gratis WIFI-verbinding en koffie- en theefaciliteiten. 's Morgens wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd in de tuinkamer. Meer info en boeken.

  1. Bastion Hotel (Roosendaal)

Het 3-sterrenhotel Bastion Roosendaal bevindt zich in het centrum van Roosendaal en ligt op 5 minuten rijden van de snelwegen. Je overnacht hier in ruime kamers die voorzien zijn van alle comfort. Voor een heerlijk diner, uitgebreide lunch of een vers ontbijt kun je dagelijks terecht in ons à la carte restaurant. Meer info en boeken.

  1. B&B Berkenpad

Ben je op zoek naar een huiselijk verblijf? Woonboerderij met Bed & Breakfast Berkenpad ligt op een mooie plek midden in de Brabantse landerijen (op een steenworp afstand van SkyDive). Je logeert in een stijlvolle kamer, van een verbouwde schuur, die sfeer en eenvoud uitstraalt. Je kan genieten van het weids uitzicht van de Brabantse polderlandschap en de verrassende berkentuin. En 's ochtends wordt er een vegetarisch ontbijt geserveerd. Meer info en boeken.

  1. Safaritent in Roosendaal

Dit natuurhuisje is een ruime safaritent in een weiland bij een woonboerderij. In de safaritenten ervaar je kamperen op een comfortabele manier. De safaritenten staan in het weiland naast de woonboerderij, aan een rustige weg in het buitengebied van Roosendaal. De tenten beschikken over alles wat je maar nodig hebt.

De woonboerderij ligt in een mooi stukje West-Brabant, vlakbij de Brabantse Wal. Je kan hier heerlijk fietsen/wandelen en het is een goede uitvalsbasis voor tal van leuke activiteiten. Ook de grootsteden Antwerpen, Breda en Rotterdam zijn op slechts een half uurtje rijden! Ideaal voor een daguitstapje. Meer info en boeken.

  1. Chalet in Werkendam

Aan de rand van het Nationaal Park Biesbosch, ligt het unieke natuurhuisje de Aquahome -Zeearend: een elektrisch varend chalet. De chalet ligt in Jachthaven de Steur, Bandijk 2 te Werkendam. Je zal niets tekort komen tijdens je verblijf in deze varende chalet: het is volledig uitgerust van alle comfort en als je ontbijt wenst, kan hier voor gezorgd worden!

Wil je graag even varen met de chalet? Dat kan onder de leiding van een ervaren kapitein. Meer info en boeken?

  1. de Soete Moeder ('s Hertogenbosch)

Een goddelijk verblijf op een unieke locatie! De Soete Moeder is gevestigd in een gerenoveerd klooster in het centrum van Den Bosch. Hier vind je een oase van rust en ontspanning vlakbij de natuur én het bruisende Bossche centrum. Elke kamer is voorzien van alle comfort en nodige faciliteiten. De karakteristieke elementen van het klooster zijn zo goed als mogelijk behouden voor de sfeer en authenticiteit. Graag even ontspannen? In de grote kloostertuin kan je tot rust komen na een heerlijke dag verkennen. Meer info en boeken.

  1. Uylenhof ('s-Hertogenbosch)

Het luxe boetiekhotel Uylenhof is gevestigd in monumentale panden in het gezellige Uilenburg-kwartier middenin het hartje van 's-Hertogenbosch. Centraal gelegen en op loopafstand van het station, de Sint Janskathedraal, diverse musea, het natuurgebied Het Bossche Broek. Het Uylenhof biedt hotelappartementen met behoud van historische elementen, in combinatie met een comfortabele, moderne en duurzame inrichting.

Daarnaast beschikt Uylenhof Hotel over een binnenhof, een binnenstadstuin, waar je helemaal tot rust kan komen. Meer info en boeken.

  1. Mis niets met onze reisgids Noord-Brabant

Herkenbaar: Bij je bezoek aan Nederland wil je zeker zijn dat je niets mist tijdens je bezoek? Koop onze volledige reisgids Noord-Brabant met een uitgewerkte autoroute, 5 stadswandelingen, 2 fietsroutes, tips + verborgen pareltjes. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids om in de stemming te komen en ga op pad!

Noord-Brabant

Gratis reisgids Noord-Brabant downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?