5 x fietstours in New York (met gids) + hoe je fiets huren in New York?

Volledige reisgids kopen voor € 8,5

5 x fietstours in New York (met gids) + hoe je fiets huren in New York?

2 februari 2024 in New York0 reacties

De leukste fietstours in en rond New York (met of zonder gids) + waar een fietstocht boeken?

Fietsen in New York is een uitstekende manier om de stad te leren kennen. Je kan zo heel wat van de stad zien en de iconische wolkenkrabbers vanuit alle verschillende hoeken fotograferen. Er worden in New York verschillende fietstours georganiseerd die je langs de beroemdste plekjes brengen.

We zetten in deze blogpost alvast de mooiste fietsroutes in New York op een rijtje + bestel je fietstours door New York meteen online.

Fietstours in New York en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht in New York 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fietstocht in New York met een Nederlandstalige gids

De hoogtepunten van New York zien in slechts drie uur? Met een fiets kan het! Op deze Nederlandstalige tour door NewYork maak je kennis met enkele van de beroemdste toeristische trekpleisters.

Op het programma staan onder andere Central Park, The Highline, de Hudson-rivier, Battery Park, Wall Street, het Lincoln Center, het Flatiron Building en de gerenommeerde Colombia University. Dit is een uitstekende manier om heel wat hoogtepunten van je must-seelijstje te schrappen.

TICKETS: Boek hier een fietstocht langs de hoogtepunten van New York online.

  1. Fiets door Central Park in New York

Natuurlijk mag Central Park niet ontbreken op je vakantie in New York. Het is een van de beroemdste plekken in de stad. Het zal je niet verbazen dat Central Park een park is van typisch Amerikaanse omvang: groot. Er valt binnenin het park ontzettend veel te zien en te beleven. Een fietstour is de makkelijkste en leukste manier om het park echt te leren kennen.

Op deze fietstour ga je samen met een Nederlandstalige gids fietsen in Central Park. Je krijgt onderweg uitleg over New York en het park en krijgt heel wat leuke weetjes te horen. Je stopt onder andere bij de fontein uit de intro van de wereldberoemde serie Friends, maar ook bij Bethesda Terrace en Fountain, de Caroussel, Arsenal en The Lake. Boek hier online een fietstocht door Central Park in New York in het Nederlands.

  1. Fietsen over de bruggen van New York

Dit is misschien wel onze favoriete fietstocht in New York. Je verkent met een gids (in het Engels of het Nederlands) Brooklyn en Manhattan. De tocht is 19 kilometer lang en neemt ongeveer twee uur tijd in beslag. Je neemt natuurlijk verschillende pauzes om meer over de bruggen en de stad in het algemeen te weten te komen.

Op deze fietstour door New York bezoek je de beroemdste bezienswaardigheden van Manhattan en Brooklyn. Je steekt de Williamsburg-brug over en geniet van fantastische uitzichten. Het hoogtepunt is wanneer je de beroemde Brooklyn Bridge oversteekt; je ziet er Lower Manhattan, het Vrijheidsbeeld en de beroemdste wolkenkrabbers. Eindigen doe je in de buurt van Wall Street. Een aanrader!

Boek je fietstocht hier

  1. Met een e-scooter langs de highlights van New York

Of ga voor iets meer comfort en huur je een elektrische scooter om de mooiste bezienswaardigheden van New York te ontdekken. Is het de eerste keer dat je met zo'n elektrische scooter de baan op gaat? Geen probleem, aan de hand van een korte veiligheidsles heb je het zo onder de knie. Voordat je op pad gaat, krijg je je eigen helm en een kaart van Central Park (er zijn ook NYC-fietskaarten beschikbaar).

BESPAARTIP: Wil je graag zoveel mogelijk zien van New York? Dan raden we aan om een stadspas aan te kopen. Hiermee bespaar je niet alleen geld maar ook kostbare tijd doordat je wachtrijen kan vermijden. Bekijk ons overzicht Staspassen in New York.
  1. Of huur een fiets en ga zelf op ontdekking door New York

Zoef je liever op je eigen route door de straten van de stad die nooit slaapt? Dan kan je natuurlijk ook gewoon een fiets huren, zonder gids. Zo kan je zelf kiezen naar welke bezienswaardigheden je gaat, al krijg je er dan wel geen deskundige uitleg bij.

Huur hier online een fiets in New York

TIP: Ben je van plan om de fiets enkel in Central Park gebruiken? Dan raden we je aan om je fiets hier online te huren. Het fietsverhuurbedrijf bevindt zich in Central Park, zo ben je dus meteen op de juiste plek en hoef je niet uit te dokteren hoe je Central Park met je fiets zal bereiken.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan New York City

Duur3 - 7 dagen ()
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Vergelijk prijzen bij TUI.nl (va € 703), Prijsvrij (va. € 843), Stedentrips (va. € 798)
Verblijven
Excursies boekenBestel hier je New York: CityPASS®
HuurautoTijdens je bezoek aan New York ook Washington en Boston zien? Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
  1. Waar overnachten in New York City?

Wil je graag budgetvriendelijk overnachten? Dan is een goede optie om te overnachten op Staten Island, je bent vlakbij Manhattan en kan toch aanzienlijk goedkoper overnachten. Of kies in Brooklyn of Queens een hotel. Met de metro ben je op enkele minuten op elke locatie, bekijk onze selectie van favoriete hotels in New York.

Onze Tip: Wil je graag in Manhattan overnachten? Onze favoriet is het Pod 51 Hotel in Midtown East Village, Manhattan. "Budgetvriendelijk en alles wat je hartje kan verlangen, met eigen rooftop bar vanaf € 86/nacht ! Boeken en meer info hier
  1. Filmpje: adembenemende beelden van New York

Benieuwd naar hoe New York er vanuit de lucht uitziet? Bekijk dit filmpje en vlieg langs de bekendste plekjes van de stad. Als je al dat moois in het echt wil bewonderen, zal je natuurlijk zelf naar New York moeten reizen!

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan New York met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan New York City? In de gratis reisgids New York kan je een complete stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in New York? Koop dan onze volledige reisgids New York met 6 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden in de Big Apple.

New York City

Gratis reisgids New York downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?