Rondreis Montenegro: 8-daagse reis langs alle highlights

Koop de volledige reisgids voor € 10

Rondreis Montenegro: 8-daagse reis langs alle highlights

17 maart 2023 in Montenegro0 reacties

Laat je verrassen door Montnegro. Dit kleine land in de Balkan biedt veel troeven zoals mooie canyons en meren, nationale parken, mooie stadjes, kloosters verstopt in de rotsen, de prachtige Baai van Kotor... Montenegro staat bekend om zijn levendige badplaatsen aan de Adriatische Zee, zijn berggebieden die ideaal zijn om te wandelen, en zijn rijke culturele erfgoed.

Reisroutes ism Amazing Tours: Amazing Montenegro
8- daagse rondreis van 19 tot 26 september 2022 (groepsreis vol pension)

Deze reis kan ook als individuele reis gedaan worden

Inhoud artikel

Dag 1: 19 september 2022

Vertrek in Brussel naar Podgorica

 • Vlucht met een tussenstop naar Podgorica, de hoofdstad van Montenegro.
 • Verwelkoming door de lokale gids en transfer naar het hotel.
 • Diner en overnachting in het Boskovich boutique hotel of gelijkwaardig.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Waar ligt Montenegro op de kaart?

Dag 2: 20 september 2022

Podgorica – Biogradska Gora - Kolasin

 • Na het ontbijt gaan we via de prachtige canyon van Moraia naar het klooster met dezelfde naam. Meer dan 7 eeuwen was dit het centrum van historische en culturele gebeurtenissen in de regio.
 • Je vindt er zeer mooie fresco’s. Vervolgens gaan we verder naar het nationaal park van Biogradska Gora waar we lunchen nabij het meer.
 • We wandelen er door het oerbos van het Park langs het mooie pad rond het meer dat bekend staat om het pure water. U zult de schoonheid ontdekken van dit Nationaal Park dat "de laatste jungle van Europa" wordt genoemd.
 • In de late namiddag komen we aan in het charmante bergdorpje Kolasin. Vrije tijd om te genieten van de spa en het zwembad van het hotel.
 • Diner en overnachting in het hotel Bianca Resort of gelijkwaardig.

Dag 3: 21 september 2022

Kolasin – de brug van Tara - Zabjlak

Na het ontbijt gaat het richting de mooie blauw-groene Tara rivier. We vinden er de tweede diepste canyon ter wereld. Vanop indrukwekkende Durdevica brug genieten we van een prachtig panoramisch uitzicht over de canyon.

We lunchen in het dorp Zabljak en gaan vervolgens naar het Zwarte Meer, in het nationaal Park van Durmitor. Het meer zit verscholen tussen de Durmitor pieken die meer dan 2000 meter boven de zeespiegel uitsteken. We wandelen er rond het meer en keren dan terug naar Zabljak voor ons avondmaal. Overnachting in het hotel HM Durmitor of gelijkwaardig.

Dag 4: 22 september 2022

Zabjlak – Ostrog - Perast

We bezoeken vandaag het orthodoxe klooster van Ostrog. Dit prachtige klooster is gebouwd in de rotsen van Ostroska Greda en dateert uit de 17e eeuw. Een must-see van Montenegro en een van de meest bezochte kloosters in de Balkan.

Na de lunch gaan we naar Perast, prachtig gelegen in de Baai van Kotor. Bezoek aan het oude stadne Perast bekend om zijn haven waar Peter I leerde zeilen en bezoek aan het Marine Museum. Diner en overnachting in het hotel Villa Perast of gelijkwaardig.

Dag 5: 23 september 2022

Perast – Kotor

Na het ontbijt gaan we per boot de Baai van Kotor verkennen. Bezoek de beroemde "Notre-Dame-du-Rocher" kathedraal gelegen op een klein eiland.

We brengen een bezoek aan Kotor, een UNESCO-lijst kuststad beroemd om zijn Adriatische fjord, stadsmuren en Venetiaanse verleden. Rondleiding door de oude stad die tussen de 12e en 14e eeuw werd gebouwd, en die vol staat met historische monumenten van middeleeuwse architectuur Diner en overnachting in hotel Villa Perast of hotel Pozzo in Budva of gelijkwaardig.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Dag 6: 24 september 2022

Perast – Njegusi – Cetinje – Budva

Na het ontbijt gaan we via de "Serpentine Road" naar het dorp Njegusi voor een proeverij van lokale producten. Schilderachtig bergdorpje dat bekend werd door de productie van kaas en gerookte ham.

Vervolgens reizen we naar Cetinje, de historische hoofdstad van Montenegro. We bezoeken er het Koning Nicolaas Museum en maken een wandeling door de "hoofdstad van de troon" waar de president van Montenegro nog steeds verblijft in het Blauwe Paleis. We reizen verder naar Budva aan de kust voor ons avondmaal en overnachting in het Pozzo Hotel of gelijkwaardig.

Dag 7: 25 september 2022

Budva – Virpazar - Budva

We rijden langs de Montenegrijnse kust naar Virpazar. Onderweg doen we een fotostop bij het beroemde schiereiland Sveti Stefan, een voormalig vissersdorp dat is omgebouwd tot luxe hotelcomplex. Virpazar, gelegen aan de oevers van het Skadarmeer, is een charmant vissersdorpje. We doen er een boottocht op het Skadarmeer, dat wordt beschouwd als het hart van Montenegro. Het is het grootste meer in de Balkan dat zich uitstrekt over Montenegro en Albanië.

Vervolgens bezoeken we het mooie dorp Godinje. Bewoners hier in de regio produceren al minstens vijf eeuwen wij. Een proeverij van wijn, rakias en likeuren mag niet aan deze dag ontbreken.

Diner en overnachting in Budva. Hotel Pozzo 4* of gelijkwaardig.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Dag 8: 26 september 2022

Podgorica - Brussel

 • Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven.
 • Terugvlucht met tussenstop naar Brussel.

Wil je graag deze reis beleven? Vragen of meer info Contacteer ons

Prijs van deze rondreis Montenegro

Prijs voor deze rondreis Montenegro

 • Op basis van een 2-persoonskamer is de prijs 1630 euro pp
 • Singeltoeslag = 210 euro pp

Inbegrepen in deze prijs

 • Alle geplande bezoeken en inkomgelden voorzien volgens programma
 • Lokale Engelssprekende gids/chauffeur en Nederlandstalige reisbegeleider
 • Alle hotelovernachtingen in goede hotels (3 en 4-sterren)
 • Vol pension van avond dag 1 tot ontbijt dag 8

Niet inbegrepen in deze prijs

 • Vluchten (Richtprijs voor de vluchten met Austrian Air met tussenstop in Wenen. Op dit momenten zijn er vluchten mogelijk aan 250 euro pp)
 • Verzekering
 • Persoonlijke uitgaven en maaltijden niet in het programma vermeld & drank
 • Fooienpot (richtprijs 25 euro pp)
 • Eventuele brandstoftoeslagen
 • Eventuele kosten voor PCR-testen
 • Licentie reisbureau Travel Experts/BTS Travel: 5985
 • Lid van Garantiefonds Reizen

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Informatieformulier

Montenegro

Gratis reisgids Montenegro downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?