Hoe vind je een job in Londen? 5 x tips om een baan te vinden

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Hoe vind je een job in Londen? 5 x tips om een baan te vinden

21 december 2023 in Londen0 reacties

Tips om een baan te zoeken in Londen

Ben je op zoek naar een baan in Londen? In dit artikel geven we je tips en informatie over de arbeidsmarkt in Londen, hoe je een aantrekkelijk CV in het Engels kunt maken, het sollicitatieproces in Londen, het belang van Engelse taalvaardigheden en enkele ontspanningsmogelijkheden en bezienswaardigheden in deze bruisende Britse stad.

Inhoud artikel

 1. Hoe maak je een aantrekkelijk CV in het Engels?

Een goed Engels CV is essentieel bij het solliciteren naar een baan in Londen. Zorg ervoor dat je CV overzichtelijk en gestructureerd is. Vermeld je persoonlijke gegevens, opleiding, werkervaring, vaardigheden en eventuele relevante certificaten. Het is belangrijk om je CV aan te passen aan de specifieke functie en het bedrijf waar je op solliciteert. Zorg er ook voor dat je CV in foutloos Engels is geschreven en dat je eventuele referenties vermeldt.

 1. De arbeidsmarkt in Londen

De arbeidsmarkt in Londen is zeer competitief en dynamisch. De stad biedt talloze mogelijkheden op verschillende gebieden, zoals financiën, technologie, media, mode en toerisme. Het is belangrijk om te weten in welke sector je wilt werken en welke vaardigheden en ervaring je nodig hebt. Het is ook goed om te weten welke bedrijven en organisaties in Londen actief zijn in jouw vakgebied.

 1. Het sollicitatieproces in Londen

Het sollicitatieproces in Londen kan variëren, afhankelijk van het bedrijf en de functie waar je op solliciteert. Vaak begint het met het indienen van je CV en een motivatiebrief. Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, bereid je dan goed voor. Onderzoek het bedrijf, bedenk antwoorden op veelgestelde vragen en wees klaar om je vaardigheden en ervaring te bespreken.
Het kan ook voorkomen dat je een assessment of een proefopdracht moet doen. Wees geduldig en volg altijd de instructies van het bedrijf op.

WANDELTIP: Wil je graag Londen wat beter leren kennen? Download dan zeker onze gratis reisgids Londen met tal van tips en leuke weetjes over de stad, dit kan je zeker helpen bij elk gesprek.

 1. Het belang van Engelse taalvaardigheden

Goede Engelse taalvaardigheden zijn essentieel bij het vinden van een baan in Londen. De meeste bedrijven vereisen dat je vloeiend Engels spreekt en schrijft. Het is belangrijk om je taalvaardigheden regelmatig te oefenen en te verbeteren. Neem deel aan Engelse taalcursussen, lees Engelse boeken en artikelen, kijk naar Engelse films en series en oefen regelmatig met Engels spreken. Dit zal je helpen om je zelfvertrouwen te vergroten tijdens sollicitatiegesprekken en in je dagelijkse werkzaamheden.

 1. De leukste wijken om te wonen en te bezoeken in Londen

Londen heeft veel leuke wijken om te wonen en te bezoeken, elk met zijn eigen unieke charme en karakter. Hier zijn enkele van de populairste wijken in Londen:

 • Notting Hill: Beroemd om zijn kleurrijke huizen, boetiekjes, antiekwinkels en de levendige Portobello Road-markt. Het is ook de thuisbasis van het jaarlijkse Notting Hill Carnival.
 • Camden Town: Een alternatieve en levendige wijk met een bruisende markt, vintage winkels, straatkunst en een eclectische muziekscene. Dit alles maakt Camden Town is een paradijs voor liefhebbers van alternatieve mode en muziek.
 • Shoreditch: Een trendy wijk in Oost-Londen, bekend om zijn straatkunst, hippe bars, vintage winkels en levendige markten zoals Brick Lane en Spitalfields.
 • Covent Garden: Een populaire wijk in het hart van Londen, bekend om zijn historische markt, theaters, winkels, restaurants en straatartiesten. Het is een geweldige plek om te winkelen, te eten en te genieten van straatoptredens.
 • South Kensington: Een chique wijk met prachtige Victoriaanse herenhuizen, musea zoals het Natural History Museum en het Victoria and Albert Museum, en de beroemde Royal Albert Hall.
 • Soho: Een bruisende wijk met een rijke geschiedenis, bekend om zijn theaters, bars, restaurants en nachtleven. Het is ook de thuisbasis van Chinatown en talloze LGBTQ+-vriendelijke locaties.
 • Greenwich: Gelegen aan de rivier de Theems, is Greenwich beroemd om zijn maritieme geschiedenis en het Royal Observatory. Het heeft ook een prachtig park, een markt en een schilderachtige waterkant.
 1. Ontspanning en bezienswaardigheden in Londen

Naast het vinden van een baan is het ook belangrijk om te genieten van je tijd in Londen. De stad biedt talloze mogelijkheden voor ontspanning en het bezoeken van leuke bezienswaardigheden.

Bezoek beroemde attracties zoals de Big Ben, Buckingham Palace en de Tower Bridge. Geniet van een wandeling in Hyde Park of bezoek een van de vele musea en kunstgalerijen. Londen heeft ook een bruisend nachtleven, met talloze restaurants, bars en clubs waar je kunt ontspannen en plezier kunt hebben.

 1. Mis niets tijdens je vakantie in Londen met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Londen? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Londen met heel wat beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Londen met meer dan 50 bladzijden up-to-date info inclusief tips van locals, + 100 highlights

Londen

Gratis reisgids Londen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?