Waar verblijven & overnachten aan het Gardameer? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar verblijven & overnachten aan het Gardameer? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe (update 2024)

Tijdens je bezoek aan het Gardameer in Italië heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven langs het Gardameer.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Casa Francesca (Torri del Benaco)

Casa Francesca wordt omgeven door de natuur en biedt een adembenemend uitzicht op het Gardameer. Je bereikt te voet bereikt het mooie dorpje Pai en op vijf minuten rijden ben je in Torri del Benaco, een van de bekendste en meest karakteristieke Garda-dorpjes. Verblijven doe je in ruime en moderne kamers en ter ontspanning kan je een frisse duik nemen in het buitenzwembad met prachtig uitzicht.

Casa Francesca is een toevluchtsoord waar je kan genieten van de tijd aan het meer. Ver weg van de chaos, begunstigd door het milde klimaat en de atmosfeer van vrede en rust, de ideale plek om lichaam en geest te ontspannen. Meer info en boeken.

  1. B&B Antico Brolo (Gardone Rivièra)

In een oud 18e-eeuws huis in het historische centrum van Gardone Riviera vind je de Bed & Breakfast Antico Brolo. Deze B&B wordt uitgebaat door twee goeie vrienden die hun passie met hun gasten wil delen: een passie voor koken! Je geniet hier dus niet alleen van een aangenaam verblijf in een van de comfortkamers maar ook van de originele gerechten met hoogwaardige ingrediënten.

De kamers zijn gehuld in een unieke sfeer dankzij de uitnodigende meubels die goed passen bij het oude huis uit het verleden. Sommige kamers hebben een uitzicht op het meer en andere met uitzicht op het oude dorp Gardone Riviera. Meer info en boeken.

  1. Bella Hotel & Restaurant (San Felice del Benaco)

In het Bella Hotel & Restaurant voel je de geschiedenis van het hotel gelegen aan de oevers van het Gardameer. De kamers van het Bella Hotel bieden, naast een betoverend uitzicht op het Gardameer, het meest geschikte comfort voor een ontspannen verblijf. Sluit de avond ook af op het terras in het Bella Hotel & Restaurant aan het meer waar je altijd kan genieten van een diner bestaande uit lokale en internationale gerechten, bereid door de chef-kok van het huis.

Het Bella-hotel was en is nog steeds een favoriete plek voor bekende schrijvers, industriële bevelhebbers, sporters en mensen met een zekere bekendheid en succes.. Wie weet wie je hier tegenkomt! Meer info en boeken.

  1. Weekend Glamping Resort (San Felice del Benaco)

Het Weekend Glamping Resort biedt een uniek panoramisch uitzicht op het Gardameer en de Golf van Salò. Het resort is omringd door olijfgaarden en is gelegen in het betoverende gebied van San Felice del Benaco op een paar kilometer van de meest fascinerende gebieden van het Gardameer.

Weekend Glamping Resort biedt luxueuze ingerichte stacaravans, chalets, avontuurlijke Glamping accommodaties en staanplaatsen! Je kan zelf kiezen in welk soort accommodatie je wil verblijven. Het is het ideale verblijf om in contact te zijn met de natuur, in een ontspannen sfeer. Kortom perfect om te genieten met uw partner en familie. Meer info en boeken.

  1. Cangrande Hotel (Lazise)

Het betoverende verfijnde en romantisch Cangrande Hotel, is gelegen binnen de Scaliger Walls of Lazise. Het hotel bevindt zich in de charmante omgeving van het Gardameer en biedt zijn gasten een vleugje elegantie en klasse die hun verblijf aan het Gardameer onvergetelijk en aangenaam willen maken.

Misschien ook een interessant weetje is dat, het historische huis nog steeds de thuisbasis is van de kelders van de Girasole-boerderij, producent van uitstekende lokale wijnen!
Je kan hier dus heerlijke wijnen proeven na een dagje verkennen van de omgeving. Meer info en boeken.

  1. Hotel Vega (Malcesine)

Hotel Vega is een 3-sterrenhotel aan de oever van het Gardameer, op een centrale locatie in het kleine dorpje Malcesine. Het hotel beschikt over een eigen strand en een eigen tuin waar je elk moment van de dag even tot rust kan komen. Ter ontspanning kan je natuurlijk ook altijd even vertoeven in een klein zwembad met hydromassagestralen die zicht hebben op het Gardameer. In het à-la-carterestaurant van het hotel kan je genieten van gespecialiseerde Italiaanse gerechten en Europese specialiteiten of typische streekgerechten.

De kamers van het hotel zijn zeer modern ingericht en brengen veel licht binnen. Elke kamer heeft dan ook een balkon met uitzicht op de bergen of het meer. Zalig wakker worden is dat! Meer info en boeken.

  1. Residence Bianca (Sirmione)

Residence Bianca biedt gezellige appartementen, die worden omgeven door een rustgevende tuin in Sirmione. Ze geloven hier in de kleine lokale bedrijven en daarom zijn alle meubels in de appartementen volledig met de hand gemaakt door een vakman uit Sirmione! De grote appartementen combineren modern design met de warmte van een familiale sfeer. Na een vermoeiend dagje kan je je onderdompelen in het zwembad in de aangename tuin. Hier vind je wel degelijk rust en ontspanning! Meer info en boeken.

  1. Grand Therme Hotel (Sirmione)

Kies je toch liever voor pure luxe en een sterrenbehandeling? Het vijfsterrenhotel Grand Terme is dan een perfecte keuze. Het hotel is gelegen tegenover het meer en op een steenworp afstand van het historische centrum van Sirmione. De elegante kamers zijn prachtig ingericht, perfect uitgerust en bieden een uitzicht over het meer. Je kan de ochtend beginnen met een frisse duik in het zwembad of je kan ook altijd eens een kijkje nemen in de wellnessafdeling waarbij je kan profiteren van de therapeutische effecten van thermaal water.

Tijdens een dinertje in het eigen restaurant "L'Orangerie" kijk je uit over de tuin en het prachtige meer. Hier geniet je van internationale en klassieke Italiaanse gerechten. Meer info en boeken.

  1. Park Hotel (Desenzano)

Het Park Hotel, het enige viersterrenhotel in het historische centrum van Desenzano, heeft de charme van een privéwoning en de diensten van een uitstekend hotel. Het hotel ligt aan de promenade van het Gardameer en beschikt over kamers met een prachtig uitzicht op het meer. Je voelt je hier welkom in een omgeving die rijk is aan details en verhalen om te vertellen.

's Morgens geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet, rijk aan delicatessen en zorg voor de kwaliteit van het eten met exclusieve producten. De tafels in de veranda kijken uit over de bloemen van de tuin en het blauwe meer. Geen betere manier om de dag te beginnen dan met een ontbijt aan de oevers van het Gardameer! Meer info en boeken.


  1. Agriturismo La Rocca (Bardolino)

Graag eens overnachten in een vakantieboerderij? De uitbaters van de La-Rocca vakantieboerderij heten je meer dan welkom! Het familiebedrijf biedt modern ingerichte ruime kamers en 's morgens krijg je een ontbijtbuffet met verse producten, zowel zoet als hartig. Om je een echt vakantiegevoel te geven, zijn er de cakes en koekjes die Mama Mari elke ochtend zelf klaarmaakt! In de tuin kan je genieten van de zon bij het zwembad omgeven door olijfbomen. En vervelen zal je hier zeker niet! In de omgeving kan je deelnemen aan tal van activiteiten, zoals wandelen, mountainbiken en watersporten. Meer info en boeken.

  1. Mis niets: download onze reisgids Gardameer

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie aan het Gardameer? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Gardameer met 110 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Emilia-Romagna en Gardameer.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis rondreis Gardameer en Ligurië downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 24 juli 2023 - bob dekleermaeker

zeer behulpzaam als je in die omstreken aan het toeren bent.

- 20 juni 2022 - Eric

Gezien wij deze zomer een verblijf hebben geboekt aan het Gardameer, kwam de reisgids zeer gelegen. Wij vinden hem zeer interessant, hij is overzichtelijk. Dank u Geert!

- 4 mei 2022 - Lut Van winkel

Ik ben eraan begonnen...vol verwachting in juli op pad met jouw tips waarvoor heel veel dank!

- 22 februari 2021 - Anna Adam

Zoals alle gidsen ook deze keer SUPER !!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?