Waar verblijven en overnachten op IJsland? 15 x bijzondere hotels in IJsland

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar verblijven en overnachten op IJsland? 15 x bijzondere hotels in IJsland

18 januari 2023 in IJsland0 reacties

Tijdens je bezichtiging van het prachtige IJsland heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast de mooiste hotels & pensions in IJsland in een overzicht gezet!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Sky sighting Iglúhús

Graag origineel overnachten? De Sky sighting Iglúhús biedt de mogelijkheid om in een bijzonder overnachten in het Noorden van IJsland, nabij de Eyjafjörður. Door de uitzonderlijke ligging van deze iglohut, de unieke geodetische vorm met glazen zijkanten en dak en de eenvoud van de uitrusting, ervaar je een nacht "onder de sterren" of "onder de middernachtzon" vanuit een knus bed. De Iglúhús is uitgerust met een kingsize bed met donzen dekbed, zodat je lekker warm en comfortabel ligt. Verder heb je ook nog een tafel en twee stoelen, een waterkoker, broodrooster, koffiezetapparaat én wifi-verbinding. Meer info en boeken.

  1. Hotel Laki

Het kwaliteitsvolle Hotel Laki wordt beheerd door een familie en bevindt zich op een heuvel vanwaar je een goed uitzicht hebt op het landschap. Het ligt op 6 km van Kirkjubæjarklaustur en op 1 uur rijden van Nationaal Park Skaftafell.

Vervelen zul je je alvast niet doen. Vissen in het Vikuflod-meer, jeeptours en uitstapjes naar de Mýrdalsjökull-gletsjer kunnen geregeld worden bij het hotel. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Hotel Selfoss & Spa

Aan de rivier de Ölfusá in Selfoss vind je het Hotel Selfoss & Spa, een ideale stop tijdens je route langs de Golden Circle tour. Zoals de naam al doet vermoeden, kan je er lekker ontspannen in de spa en het wellnesscentrum, evenals in de sauna of de hot tub. Op verzoek zijn massages beschikbaar.

Daarnaast kan je een filmpje kijken in de bioscoop van het hotel en je kan ook genieten van een drankje bij de open haard in de bar. In het eigen restaurant Riverside, met kamerhoge ramen en uitzicht op de rivier, worden traditionele specialiteiten en creatieve gerechten geserveerd. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Dimmuborgir Guesthouse

Dimmuborgir Guesthouse ligt op een boerderij naast het meer Mývatn en is de ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen langs de Diamond Circle.

De vulkanische rotsformaties Dimmuborgir bevinden zich op 2 km afstand en de ringweg Route 1 bereik je met de auto in maar 5 minuten. Het vriendelijke personeel kan helpen met het regelen van activiteiten bij lokale touroperators. Op die manier hoef jij je nergens zorgen over te maken! Meer info en prijzen via deze link.

  1. Hotel Gullfoss

Je wordt warm ontvangen in het mooie Hotel Gullfoss! Dit highland hotel biedt een restaurant waarin je kan proeven van traditioneel IJslands lamsvlees en visgerechten. Het ligt aan de rivier de Hvítá, op slechts 3 km van de Gullfoss-waterval.

De accommodatie bevindt zich op 2 km van de Kjölur-route die Noord- en Zuid-IJsland met elkaar verbindt, vlakbij de bekende Gullfoss waterval. Zeker een bezoekje waard! Meer info en prijzen via deze link.

  1. Reykjavik Domes

Graag overnachten met zicht op het noorderlicht dan is zijn de Reykjavik Domes de gedroomde plaats om bijzonder te overnachten. In deze bijzondere bijzondere tent. Het verblijf ligt op zo'n 10 km van het centrum van Reykjavik en is voorzien van alle comfort zoals gratis wifi, TV en een volledig uitgeruste keuken, zodat u uw eigen maaltijden kunt bereiden. Meer info en prijzen.

  1. Canopy by Hilton Reykjavik City Centre

Verblijf in het boetiekhotel Canopy by Hilton Reykjavik City Centre, een moderne elegante accommodatie. De kamers zijn ingericht in een minimalistische IJslandse stijl en zijn voorzien van alle comfort. Het hotel verzorgt elke ochtend een heerlijk ontbijtbuffetje en je kan lokaal geïnspireerde menu's proeven in het restaurant van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Fosshotel Hellnar

Het bekroonde Fosshotel Hellnar ligt op het schiereiland Snæfellsnes en is prachtig geïntegreerd in de natuur, alsof het er deel van uitmaakt. Het hotel is gecertificeerd door Green Globe en zet zich in voor duurzaamheid.

In de omgeving kan je wandelen, paardrijden en excursies naar de gletsjer Snæfellsjökull maken. Een echte aanrader voor avonturiers! In de lounge van de bibliotheek kan je ontspannen en nagenieten van je dag. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Frost and Fire Hotel

Op zoek naar een verblijf in het zuidoosten van IJsland, dan is Frost and Fire Hotel een prachtige plaats om te overnachten. Dit hotel heeft een buitenzwembad en 2 hot tubs met water van de bruisende geothermische bronnen van Hveragerdi. 's Avonds kan je er heerlijk eten in het Restaurant Reykr, 's morgens kan je ontbijten met producten die afkomstig zijn van biologische boerderijen uit de omgeving. Meer info en boeken

  1. Hotel Varmahlíd

Hotel Varmahlíd ligt in het noorden van IJsland, vlakbij de Ringweg 1. Het restaurant van Varmahlíd serveert IJslandse à-la-cartegerechten op basis van ingrediënten van lokale boeren en vissers. Op verzoek kan er een picknickmand voor je samengesteld worden. Handig!

Het personeel van het Varmahlíd Hotel kan verschillende activiteiten voor je regelen, zoals paardrijden en raften over de rivier. Bovendien liggen de wandelpaden van de Reykjarhóll-heuvel op slechts 5 minuten loopafstand. Meer info en prijzen.

  1. Eyja Guldsmeden Hotel

Eyja Guldsmeden Hotel is een modern hotel, gelegen in een voormalig kantoorgebouw. Dit duurzame hotel is heel smaakvol ingericht en bij de binnenkomst voel je meteen een warme en gemoedelijke sfeer. Eyja Guldsmeden ligt in het opkomende centrum van Reykjavik, met een fantastisch uitzicht over de stad en onze eigen kenmerkende berg Esja. Je overnacht in comfortabele bedden en 's ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Icelandair Hotel Myvatn

Icelandair Hotel Myvatn herbouwd op een solide basis, is de ideale verblijfplaats waar je jezelf kan zijn in een ontspannen en eenvoudige omgeving. Je verblijft in modern ingerichte kamers voorzien van al het nodige comfort. 's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtje met verse producten. Dankzij de uitstekende locatie kan je het Myvatn-gebied goed verkennen. De ongeëvenaarde natuur hier heeft zowel toeristen, natuuronderzoekers als wetenschappers weten te charmeren. Meer info en boeken.

  1. Náttúra Yurtel

Graag overnachten te midden van de natuur met een prachtig uitzicht om je heen? Slaap in een van de negen op maat gemaakte yurts, gemaakt door families in Mongolië en geïnspireerd en ingericht in hedendaags IJslands design. Náttúra yurtel ligt naast een werkende boerderij en is een rustige en ontspannen ontsnapping uit het drukke dagelijkse leven. De gezellige yurts bieden het hele jaar door een glamping-ervaring in het hart van de Golden Circle. Deze verblijfplaats is de ideale plek om te ontsnappen aan alle drukte. Meer info en boeken.

  1. Magma Hotel

Magma Hotel is een klein en intiem hotel gelegen in een van de mooiste regio's van Zuid-IJsland, dichtbij Kirkjubæjarklaustur. Het uitzicht vanuit het hotel is uniek: een meer rijk aan vogels, met mos bedekte lavavelden, een gletsjerrivier met zwart zand, evenals vulkanen en de Vatnajökull-gletsjer die in de verte opdoemen. Het is ook de perfecte plek om in de winter een glimp op te vangen van het majestueuze noorderlicht. Verblijf in Magma Hotel om te ontspannen en te genieten van de natuur in een moderne, maar charmante sfeer. Meer info en boeken.

  1. Hótel Kría in Vík

Hótel Kría in Vík vlakbij de zwarte zandstranden. Alle kamers hebben een modern interieur en zijn volledig uitgerust met gratis WiFi, een lcd-tv met satellietzenders. Het dagelijks ontbijt bestaat uit een koud en warm buffet, inclusief continentale en vegetarische ontbijtopties met streekproducten. Meer info en prijzen

  1. Siglo Hotel

Dit sfeervolle Siglo Hotel ligt helemaal in het noorden, in het kleine vissersplaatsje Siglufjörður. Het biedt moderne accommodatie, een gezellig restaurant en bar, een zwembad waar je een frisse duik kan nemen en een infrarood sauna om even te ontspannen. Wat moet je nog meer hebben? Misschien nog een hot tub met geweldig uitzicht op het fjord? Want ook dat heb je hier!

Bij het Siglo Hotel kan je ook een skiuitrusting en een auto huren. De omgeving leent zich namelijk uitstekend voor wandelen en skiën. Kortom, de ideale verblijfplaats in deze omgeving. Meer info en boeken.

  1. Kaartje met bijzondere verblijven in IJsland

  1. Mis niets tijdens jouw verblijf op IJsland met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in IJsland? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids IJsland met 99 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids IJsland.

IJsland

Gratis reisgids Ijsland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?